Εντατικό σεμινάριο Method Acting

Έναρξη σεμιναρίων: 7 Ιανουαρίου 2014
Διάρκεια κύκλου: Ιανουάριος - Ιούνιος 2014
Ημέρα & ώρα: κάθε Δευτέρα 18:30 - 20:30
Κόστος: 90 ευρώ τον μήνα.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Πληροφορίες: 6932755511
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: m_tsar@otenet.gr

Έναν ολοκληρωμένο εντατικό κύκλο σεμιναρίων για την πολυσυζητημένη και πιο πετυχημένη μέθοδο υποκριτικής «Method Acting», που διδάσκεται στις σχολές υποκριτικής της Αγγλίας και της Αμερικής, διοργανώνει στο “Dancevacuum - Centre of Performing Arts”, η σκηνοθέτις, ηθοποιός και ερμηνεύτρια Μαρία Τσαρούχα, απόφοιτη του «American Academy of Dramatic Arts».
Η μοναδική αυτή Μέθοδος είναι το βασικό εργαλείο του ηθοποιού για να κάνει την θεωρία πράξη, να απελευθερωθεί και να ανακαλύψει μέσα από τον βαθύτερο εαυτό του, την αλήθεια του ρόλου που ερμηνεύει και την αλήθεια της στιγμής που βιώνει επάνω στην σκηνή. Ο στόχος της Μεθόδου είναι η δυνατότητα του ηθοποιού να δημιουργήσει έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα - ρόλο και να «αναπαραστήσει» αληθινά συναισθήματα κάτω από αληθινές συνθήκες που βιώνει ο χαρακτήρας του την συγκεκριμένη στιγμή, έτσι ώστε να αποδώσει μια ρεαλιστική ερμηνεία χωρίς να δημιουργεί «μανιέρες» ασφάλειας.
Η γνώση του “Method Acting” μπορεί να βοηθήσει όμως καταλυτικά και τους ερμηνευτές, προκειμένου να αποδώσουν μια ερμηνεία διαφορετική , μη αναμενόμενη , ανατρεπτική, που πηγάζει από την ψυχή και δεν είναι αποτέλεσμα μόνο μιας ευέλικτης και καλής φωνής. Και είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Άλλωστε σε κάθε τραγούδι ο καλλιτέχνης καλείται να ενσαρκώσει και ένα διαφορετικό ρόλο.
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και για όσους επιθυμούν να ξεμπλοκάρουν μαθημένες αρνητικές συμπεριφορές που τους είναι εμπόδιο για να καλλιεργήσουν έναν ελεύθερο, αυθόρμητο και ειλικρινή εαυτό, ενώ δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με την ηθοποιία ή το τραγούδι. Οι βιωματικές ασκήσεις που χρησιμοποιούνται στο Method Acting είναι χρήσιμα εργαλεία αυτοδιάγνωσης και θεραπείας.
Έτσι λοιπόν, προκειμένου οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από τη Μέθοδο και μέσα στην καθημερινότητά τους, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα, ένα δωρεάν σεμινάριο “Life coaching through Method Acting”, το οποίο θα είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο (με μια χρέωση 30 ευρώ / σεμινάριο για τους μη συμμετέχοντες).

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Μέθοδο, μπορείτε να επισκεφθείτε το site της Μαρίας Τσαρούχα: www.mariatsaroucha.com


H Μαρία Τσαρούχα είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και απόφοιτη της American Academy of Dramatic Arts της Νέας Υόρκης. Είναι μέλος της ομάδας ΝΑΜΑ του θεάτρου Επι Κολωνώ. Έχει δουλέψει στην Ελλάδα ως ελεύθερη επαγγελματίας ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο. Έχει ιδρύσει το Magic Room Theater, μια ομάδα καλλιτεχνών που εμπνέεται και δημιουργεί μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Συμμετέχει σε ομάδα δημιουργικής γραφής, λογοτεχνίας και Θεωρίας της Φιλοσοφίας, μέσα από την οποία μελετά την σχέση του ανθρώπου με την γλώσσα. 
Από το 2000 διδάσκει «Method Acting» - την πιο πολυσυτημένη και επιτυχημένη μέθοδο υποκριτικής, ο οποία διδάσκεται στις σχολές της Αγγλίας και της Αμερικής  - σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες  ηθοποιούς και ερμηνευτές.  
Αυτή την σεζόν παίζει στην επιτυχημένη παράσταση «La Nonna» στο θέατρο Ακάδημος, σκηνοθετεί το «IRAQ-9 τόποι επιθυμίας» στο θέατρο VAULT. Κυκλοφορεί από την Final Touch το Cd «ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ» σε συνεργασία της με τον Λάκη Παπαδόπουλο και από τις εκδόσεις Ηριδανός το βιβλίο της «ΔΙΑΥΓΕΣ ΚΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ».