Η Μυλωνού

Λαϊκά παραμύθια με κέφι και ζωντάνια,
με κουκλοθέατρο, παιχνίδι και ζωντανή μουσική
από την ομάδα «ΜΙΚΡΟΣ ΝΟΤΟΣ»
στο DanceVacuum - Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι

κάθε Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι
Ημερομηνίες Παραστάσεων: Κυριακές 9, 16, 23, 30 Μαρτίου & Κυριακές 6 και 13 Απριλίου 2014
Διάρκεια: 50 λεπτά και ακολουθεί διαδραστικό παιχνίδι με τα παιδιά
Εισιτήριο: 8 ευρώ (Έκπτωση 10% για ομάδες άνω των 10 ατόμων)
Κρατήσεις: 6973453881

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η διαδραστική παράσταση «Η Μυλωνού», από την θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, προσφέρει χαρά, κερδίζοντας τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Επί σκηνής ξετυλίγονται τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια: «Η Μυλωνού» από την Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο. Η παράσταση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Συνδυάζει ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα, παντομίμα, κουκλοθέατρο, με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης και την ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών.
Δίπλα στους ηθοποιούς, τα παιδιά διαμορφώνουν την παράσταση με τις ιδέες και τις σκέψεις τους για την αγάπη, για την φιλία, για την εμπιστοσύνη και το θάρρος. Στο τέλος στήνουν την δική τους θεατρική δράση, αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο τα παραμύθια, παίζοντας παντομίμα, κουκλοθέατρο ή σκηνές από την παράσταση.

Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Τάσος Ράτζος. Συνεργάτης σκηνοθέτης, με ευθύνη για την μουσική σύνθεση και διδασκαλία είναι ο Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν οι ηθοποιοί της ομάδας «Μικρός Νότος»: Μαρία Αθηναίου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Μπουραζάνας, Συμεών Τσακίρης. Το διαδραστικό μέρος της παράστασης έχει επιμεληθεί επιστημονικά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ. Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Υπεύθυνη επικοινωνίας: Λαμπρινή Σταμάτη.
Δείτε περισσότερα για την ΜΥΛΩΝΟΥ