Επιμορφωτικά σεμινάρια Δημιουργικού χορού

B' κύκλος σεμιναρίων με την Τέτη Νικολοπούλου, στο DanceVacuum - Centre of Performing Arts, Διογένους 42, Χαλάνδρι.
Απευθύνεται σε δασκάλους χορού, εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς και σε όσους ενδιαφέρονται για την κίνηση ως παιδαγωγικό εργαλείο.

Διάρκεια κύκλου: Μάρτιος - Ιούνιος 2014
Ημερομηνίες και ώρες σεμιναρίων:
Κυριακή 30 Μαρτίου, 3:00 - 6:00 μ.μ.
Κυριακή 13 Απριλίου, 2:00 - 5:00 μ.μ.
Κυριακή 4 Μαΐου, 3:00 - 6:00 μ.μ.
Κυριακή 25 Μαΐου, 3:00 - 6:00 μ.μ.
Κυριακή 1 Ιουνίου, 3:00 - 6:00 μ.μ.
Κυριακή 22 Ιουνίου, 3:00 - 6:00 μ.μ.
Διάρκεια κάθε σεμιναρίου: 3 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης
Πληροφορίες και εγγραφές: 6932376259

Στον β’ κύκλο θα επαναλάβουμε συνοπτικά τις βασικές αρχές του Δημιουργικού χορού όπως αυτός οργανώθηκε σε ανεξάρτητη μέθοδο χορού, όταν ο Laban πρώτος εντόπισε τις διαφορετικές ποιότητες που μπορεί να έχει ο χορός ανάλογα με τον χώρο, τον χρόνο, τις δυναμικές και την ροή που έχει η κίνηση κάθε φορά. Επιπλέον, θα εστιάσουμε στην έρευνα της συνειδητής κίνησης και θα προχωρήσουμε σε συνδέσεις σε σχέση με τα επίπεδα της κιναισθητικής αντίληψης που μπορούμε να πετύχουμε κάθε φορά. Στόχος μας είναι να εμβαθύνουμε περισσότερο στις αρχές της κίνησης, ώστε να πετύχουμε την δική μας σωματική αφύπνιση, για να μπορούμε έπειτα να οδηγούμε τα παιδιά να προσεγγίζουν ποιοτικά την σωματικότητα και την χορευτικότητά τους. Με οδηγίες σε σχέση με τις ανατομικές δυνατότητες του σώματος, την βιομηχανική του αλλά και τα ψυχοπαιδαγωγικά του χαρακτηριστικά, θα συνδέσουμε το σώμα με την σκέψη, την φαντασία και τις εικόνες για να ανακαλύψουμε τον πλούτο και την χαρά της κινητικής δημιουργικότητας.

H Τέτη Νικολοπούλου, (Μaster Φ.Α), είναι χορεύτρια, δασκάλα χορού-φυσικής αγωγής και χορογράφος. Είναι απόφοιτη της Επαγγελματικής Σχολής χορού Νίκης Κονταξάκη και του ΤΕΦΑΑ Αθήνας. Έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια χορού στα Movement research, Merce Cunningham, Paul Taylor  και Alvin Aily Studios στη N.Yόρκη και στο Laban Centre, Λονδίνο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα πάνω  στις Release τεχνικές και τον Αυτοσχεδιασμό με τους David Zabrano, Thomas Mettler, Gwen Welliver, Maxine Heppner, Μαρία Ανθιμίδου, χοροθέατρο Ροές, Αλίκη Καζούρη, Μιχάλη Ναλμπάντη, Αποστολία Παπαδαμάκη, Αγγέλα Λύρα κ.ά. Στο Αxis syllabus έχει παρακολουθήσει μαθήματα από τους Frey Faust, Baris Μihci, Matt Smith και Tίμο Ζέχα. Στο Contact improvisation έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Nancy Stark Smith, Nitta Little, Daniel Lepkoff (CI 36, Pensylvania) και Benno Voorham, ενώ από το 2000 εκπαιδεύεται συστηματικά στο CI από την Χριστίνα Κλεισιούνη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Feldenkrais technique με την Ulrique Hasbach Doussis. Χορεύει, χορογραφεί, διδάσκει χορό και εκπονεί διδακτορική διατριβή πάνω στα Somatics και την ποιότητα της κίνησης των χορευτών μέσα από τη θεωρία της ροής. Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από την ολιστική προσέγγιση, τον διαλογισμό, τα somatics (πρακτικές ενοποίησης και αφύπνισης όπως ideokinesis, body awereness, κ.ά) και την έρευνα. Έχει χορογραφήσει πάνω από 20 παραστάσεις και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και σε πλατφόρμες χορού. Έχει χορογραφήσει για παιδικά μουσικοθεατρικά (Είκασμα, Αφρός), για το σινεμά (Τάκης Σπυριδάκης), για μουσικούς (Πυξ-Λαξ), για το θέατρο (Βασίλης Παπαλαζάρου) κά. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με χορογράφους όπως Ντ. Καλεθριανού, Αγγ. Λύρα, Ντ. Μητροπούλου, Maxine Heppner, Χρ. Κλεισιούνη, Τίμος Ζέχας, Βικτωρία Νούμτα, Νατάσσα Αβρά  κ.ά.