5 Αισθήσεις σε 5 Συναντήσεις

Οι Χρωματιστές Μέρες σας προσκαλούν στο Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού “5 Αισθήσεις σε 5 Συναντήσεις”, στο DanceVacuum - Centre of Performing Arts, Διογένους 42, Χαλάνδρι.
Ένα καινοτόμο εργαστήρι, σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας από 1,5 χρονών και άνω, που ολοκληρώνεται σε 5 διαδοχικές συναντήσεις.

Έναρξη: Σάββατο 15 Μαρτίου 2014
Διάρκεια: 5 Συναντήσεις (μια κάθε Σάββατο, από 15 Μαρτίου έως 12 Απριλίου)
Ώρα: 10:30 π.μ. - 12:30 μ.μ.
Κόστος Συμμετοχής: 10 ευρώ για κάθε παιδί και 5 ευρώ για όποιον γονέα θέλει να συμμετάσχει.(η συμμετοχή του γονέα είναι απαραίτητη για παιδιά ηλικίας 1,5-3 ετών).
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210-2723415 (09:00-14:00), info@chromatistesmeres.gr
Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Δέσποινα Μαραγκουδάκη, Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού

Καθώς μεγαλώνουμε “χάνουμε” λίγο από τις αισθήσεις μας, ενώ στην παιδική ηλικία είναι το πιο σημαντικό μέσο με το οποίο τα παιδιά αρχίζουν να αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Στα πρώτα και σημαντικότερα χρόνια της ζωής μας, αυτό που μας εξελίσσει και μας διαμορφώνει είναι η σωστή ανάπτυξη των αισθήσεων μας.
Μέσα από πολλαπλές θεατρικές τεχνικές δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν, να αναγνωρίσουν, να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τις 5 αισθήσεις τους. Σε κάθε μια από τις σταδιακές μας συναντήσεις, απομονώνουμε και παίζουμε με μια από τις αισθήσεις μας: την όραση, την όσφρηση, την ακοή, την αφή και την γεύση. Στο τέλος κάθε εργαστηρίου, τα παιδιά κατασκευάζουν μια αναμνηστική χειροτεχνία.
Τα παιδιά έχουν την τάση να συνεχίζουν το παιχνίδι της ανακάλυψης και στο σπίτι, έτσι ο γονιός, έχει την μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσει την επίδραση της “ενεργοποιημένης” αίσθησης!

Η συμμετοχή και στις 5 συναντήσεις (5 Σάββατα) δεν είναι απαραίτητη, τα παιδιά όμως που συμμετέχουν και στις 5 συναντήσεις, αποκτούν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία και ανακαλύπτουν την σημασία και την αναγκαιότητα όλων των αισθήσεων.