Σεμινάριο Τεχνικής Σύγχρονου Χορού

με την Χριστίνα Μερτζάνη

Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Μαρτίου 2014
Ώρα: 5:00 - 7:00 μ.μ.
Διάρκεια: 4 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ
DanceVacuum - Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
Πληροφορίες και εγγραφές: 6974924991

Σε αυτό το σεμινάριο θα κινηθούμε σε δυο άξονες, της τεχνικής και του performance της κίνησης.
Στο πρώτο μέρος (μέρος προθέρμανσης και προετοιμασίας του σώματος) μέσα από απλές ασκήσεις θα ασχοληθούμε με τους μηχανισμούς που έχουμε στη διάθεσή μας για να προσεγγίσουμε το πάτωμα με μεγαλύτερη ασφάλεια και ταχύτητα, να κινηθούμε πιο εκρηκτικά και εύγλωττα, καλύπτοντας χώρο και χρησιμοποιώντας σε πλήρη ανάπτυξη τις δυνατότητές μας. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε πιο σύνθετες ασκήσεις που θα εμπεριέχουν κινητικές προκλήσεις. Επιπρόσθετα σε αυτό το σημείο θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνική της φαντασιακής εικόνας για να εμπλουτίσουμε την κίνησή μας με ποικίλες δυναμικές.
Στο δεύτερο μέρος θα προχωρήσουμε σε ακόμη πιο σύνθετους συνδυασμούς, συνδυασμούς που θα μπορούσαν να αποτελούν αποσπάσματα χορογραφίας και θα επικεντρωθούμε στην πρόθεση της κίνησης και στον τρόπο με τον οποίο την παρουσιάζουμε στο κοινό. Θα σεβαστούμε τις ιδιαιτερότητες του κάθε χορευτή και θα χρησιμοποιήσουμε την δύναμη της ομάδας. Στόχος αυτών των μαθημάτων είναι να ανοίξουμε τις αισθήσεις, να επικοινωνήσουμε και να απευθύνουμε την κίνησή μας στο χώρο και στους συγχορευτές μας και φυσικά να αποκομίσουμε μεγαλύτερη ευχαρίστηση από το χορό μας.

Η Χριστίνα Μερτζάνη γεννήθηκε στο Qeparo Αλβανίας το 1982. Αποφοίτησε ως χορογράφος, χορεύτρια και δασκάλα χορού το 2004 από τη Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης. Από το 2005 παραδίδει μαθήματα σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού, partnering καθώς και stretching-γυμναστικής. Έχει συνεργαστεί με διάφορους χώρους σε Ελλάδα και Γερμανία όπως το Marameo,DAN.C.CE, SOZO Visions in Motion, cie toula limnaios, Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν, Στούντιο Μέτση, Take Your Time, Kιλόμπο, Oriental Expression, Perfect Massine, Nέα Γουινέα κ.α.
Η πρώτη της χορογραφική δουλειά (video-dance «χωρίς ίχνος») βραβεύτηκε  από το Βρετανικό Συμβούλιο την Άνοιξη του 2004. Από τότε έως σήμερα έχει χορογραφήσει για τις ομάδες χορού «Άρθρωσις», «V.Void», ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας, επαγγελματικές σχολές χορού όπως SOZO Visions in Motion, καθώς και θεατρικές ομάδες. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας ελεύθερη πτώση με την οποία παρουσίασε τα έργα “μεταμόρφωση” και “inside” σε φεστιβάλ και θέατρα στην Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία και Ελβετία.
Μερικές από τις ομάδες για τις οποίες έχει χορέψει είναι οι Smack, Λάθος Κίνηση, Ad–Lip, Quassistellar, Αμάγαλμα, Άνω Τελεία, Χοροθέατρο Ροές, Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α. Έχει επίσης χορέψει χορογραφίες των: Wim Vandekeybus, Mark Morris και Martha Graham. Από το 2010 συνδιοργανώνει το φεστιβάλ σε αστικό τοπίο  ̈ένα μικρό βήμα ̈.
Παράλληλα με τη δραστηριότητά της στο χορό σπούδασε και αποφοίτησε από την σχολή ομοιοπαθητικής  "Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής". Από το 2008 έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια με σκοπό την "θεραπεία" όπως: Oλιστικό Mασάζ, Rejouvance, Διατροφή, Κινέζικη ιατρική, Βοτανοθραπεία κ.α.