Σεμινάριο Διαισθητικής Κίνησης & Αυτοσχεδιασμού

«Into the Cosmic Body»
Εισαγωγικό Σεμινάριο με την Μαριάννα Μακρή

Σάββατο 26 Απριλίου 2014, στις 4:00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν
DanceVacuum - Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: τηλ: 6932535711
email: silent5wind@gmail.com

Η ενδελεχής κίνηση του ορατού και αόρατου κόσμου με όχημα το σώμα και με έμφαση στην γείωση, διεγείρει τις αισθήσεις, οδηγείται από την διαίσθηση και εμφυσύει την εμπιστοσύνη στην εξερεύνηση νέων βιωμάτων. Η σχέση με τον εαυτό εμπλουτίζεται από το κινητικό λεξιλόγιο της διαδικασίας αφύπνισης της εσωτερική κίνησης.(πως το σώμα θέλει να εκφραστεί στο εδώ και τώρα διαρρηγνύοντας τις συνήθεις διαδρομές). Δίνονται άξονες κίνησης με επιρροές από τα Somatics, Contact Improvisation, Release Tequinque, Axis Syllabus, Σύγχρονος Χορός μαζί με ανατομικές προσεγγίσεις.
Εργαλεία περαιτέρω ενεργειακής διερεύνησης χρησιμοποιούνται εξίσου με τις κινητικές κατευθύνσεις. (Οραματισμός, διαλογισμός, αναπνοές, τεχνικές γείωσης και βαθιάς χαλάρωσης). Ανιχνεύοντας συνειδητές ποιότητες έκφρασης του εαυτού ως μικρό Σύμπαν από την σφαίρα του φυσικού πεδίου επιδιώκεται η διεύρυνση της συνειδητότητας και η αέναη σύνδεση με την Πηγή. Κινούμενοι μέσα από πηγαίο αυτογνωσιακό ενδιαφέρον, το πάντρεμα της συνειδητής και ασυνείδητης δραστηριότητας μας δίνει την ώθηση να γίνουμε περισσότερο πρακτικοί. Αυτοεξερεύνηση μέσω του χορού και της διαισθητικής κίνησης με σκοπό να δημιουργηθούν γόνιμες προϋποθέσεις εξέλιξης και ενδυνάμωσης.

Το σεμινάριο είναι εισαγωγικό για τον κύκλο επτά (7) συναντήσεων  που θα διεξαχθεί τον Μάιο.

Η Μαριάννα Μακρή είναι χορεύτρια - performer, δασκάλα χορού, χορογράφος καθώς και Σύμβουλος Ενόρασης, Θεραπευτικής κίνησης και Πνευματικής θεραπείας.
Πτυχιούχος από το 1997 έχει διδάξει σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, κίνηση για ηθοποιούς και Contact Improvisation.
Εκπαιδεύτηκε στον Ινδιάνικο Θεραπευτικό Τροχό και σε Ινδιάνικα Τελετουργικά, υπό την καθοδήγηση της Aik West. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί και εργάζεται ενεργειακά στην ομάδα αυτογνωσίας μέσω Channeling Delphic Motion σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα.
Αναπτύσσοντας την ικανότητα της ενόρασης από το 2008 διερεύνησε την σύνδεση γήινου και κοσμικού πεδίου με εμπειρίες διευρυμένης συνειδητότητας.
Το μάθημα απορρέει από την ανάγκη έρευνας διαφορετικών κομματιών του εαυτού με βάση το χορό ως πλατφόρμα μεταμόρφωσης.