Post Hamlet

Η Θεατρική Ομάδα Minus [Two] παρουσιάζει το έργο «Post Hamlet», βασισμένο στον «Άμλετ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά και δραματουργική σύνθεση/σκηνοθεσία Στέλλας Μαρή.
Στο DanceVacuum - Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, στις 9:30 μ.μ.
Διάρκεια παράστασης: 45'
Είσοδος: με προαιρετική εισφορά
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 6974924991

Σάς προσκαλούμε στην ευγενή εμμονή μας / ταξίδι στη Χώρα του Άμλετ, που εξακολουθεί και είναι σύγχρονος, γι’αυτό και κλασσικός και που θεωρήσαμε ότι έχουμε το δικαίωμα να τον «χρησιμοποιήσουμε», για να μιλήσουμε μέσω αυτού για το σήμερα με τον δικό μας τρόπο. Γιατί πιστεύουμε, ότι το θέατρο δεν είναι ένα μουσειακό είδος απόλαυσης, αλλά μία ενεργητική πρόταση αφύπνισης και ως τέτοια ενέχει ρίσκο…το ρίσκο του ονείρου, της πρότασης, της πρόκλησης ορίων, αισθητικής και ηθικής.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Γεωργία Αχιλλεοπούλου, Σπύρος Γεώργας, Τόνια Γιαννούλα, Γεωργία Κατσανού, Χαρά Κονταξάκη, Στέλλα Μαρή, Αγγελική Μπίνη, Χριστίνα Πανταζή, Δημήτρης Σπυρόπουλος.
Σύλληψη, Δραματουργική Σύνθεση, Σκηνοθεσία: Στέλλα  Μαρή.
Επεξεργασία μουσικού υλικού και χειρισμός μουσικής: Δημήτρης Σπυρόπουλος.
Μουσική επιμέλεια: Στέλλα Μαρή.

Αντί σκηνοθετικού σημειώματος
Σεπτέμβριος 2011 - Οκτώβριος του 2013: Το έργο «Ο  Άμλετ αυτοκτόνησε» - Θέατρο Δρόμου, μας οδήγησε στο έργο «Post Hamlet ή μετά Άμλετ» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στη συνέχεια στο “Post Hamlet ή μετά Άμλετ, μία νέα εκδοχή» στο Βρυσάκι, για να καταλήξει στο «Ο Post  Hamlet συναντά τη Δύσθυμη Αναγέννηση του Γιώργου Χειμωνά»,  στο θέατρο Πυξίδα, στου Ψυρρή.
Ένα έργο εν εξελίξει, που ξεπήδησε από την ανάγκη μας να αντιδράσουμε στην «κρίση» της εποχής μας ... Και  γινόταν όλο και πιο εμφανές, ότι η κρίση αυτή δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά, καταρχήν, αφορά  κρίση συνειδήσεων…Και  παρατηρήσαμε, ότι τo μότο του έργου μας μετακινήθηκε από την αμλετική φράση “o κόσμος γέρνει, γκρεμίζεται, γιατί να γεννηθώ εγώ για να τον στερεώσω;» στη φράση «Άμλετ σώπα, αρχινά καιν φαίνεται η ψυχή μου»….νιώθοντας την πρόκληση να αναλάβουμε τις προσωπικές μας ευθύνες…προσωπική πια η αναμέτρηση…
Και αποφασίσαμε να ρίξουμε την αυλαία... Αλλά  οι γυναικείες φυλακές των Θηβών μας προκάλεσαν και  προσκάλεσαν…και (αρχές  μόλις του μήνα αυτού) βουτήξαμε ξανά, για να αρθρώσουμε λόγο σε ένα χώρο, όπου οι άνθρωποι του καλούνται καθημερινά να έρχονται αντιμέτωποι με τους ίδιους τους εαυτούς  τους και να αναμετρώνται με αυτούς… Νέες αλλαγές, καθώς κάθε νέα ευκαιρία καταβύθισης στο ιδιότυπο αυτό ταξίδι μας λειτουργεί τελικά και στην περαιτέρω εξερεύνηση της θεατρικής μας φόρμας…και ο «Post Hamlet», πιο πυκνός από ποτέ μετά από τις περιπέτειες του, αναδύθηκε εκ νέου…και μετά από την ιδιαίτερη εμπειρία των φυλακών θέλουμε να τον προτείνουμε ξανά σε πιο κλασσικές συνθήκες ανoίγματος κοινού…και αισθανόμενοι, ότι  το έργο έχει  ήδη γενναία δώσει το παρόν σε διάφορα σημεία του κέντρου, επιλέξαμε να έρθουμε στο χώρο “DanceVacuum Centre of Performing Arts” σε ένα από τα λίγα προάστια, που ξεχωρίζουν για την πολιτιστική τους ζωή.

Στέλλα Μαρή
για την Minus [two] και το PocketFlat