Σεμινάριο Partnering

Σεμινάριο σύγχρονου χορού που αφορά το Partnering, δηλαδή τον χορό σε ζευγάρια. Με την Σάντρα Γρίμμα και την Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου, στο DanceVacuum - Centre of Performing Arts, Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Σάββατο 10 Μαΐου 2014, 6:00 - 8:00 μ.μ.
Κυριακή 11 Μαΐου 2014, 12:00 - 2:00 μ.μ.
Σάββατο 17 Μαΐου 2014, 6:00 - 8:00 μ.μ.
Κυριακή 18 Μαΐου 2014, 12:00 - 2:00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ για το ένα Σαββατοκύριακο ή 40 ευρώ και για τα δύο.
Πληροφορίες - κρατήσεις: 6932171131, agnipr@gmail.com

Το Partnering είναι η τεχνική που δύο άνθρωποι συνυπάρχουν, συντονίζονται και αντιλαμβάνονται τις προθέσεις τους. Μέσω ασκήσεων αλλά και κινητικών συνδυασμών, θα μελετήσουμε την έννοια του συντονισμού που απαιτείται για να χορέψουμε σε ζευγάρια. Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα με εμπειρία ή όχι στον χορό.

Η Σάντρα Γρίμμα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Αποφοίτησε απο την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2004. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα της χορογραφίας με υποτροφία του Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών (ΙΚΥ), στην Ακαδημία Σύγχρονου χορού στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας όπου και παρουσίασε το δικό της έργο στα πλαίσια του φεστιβάλ Αυστρίας. Έχει συνεργαστεί με τους Ματέι Κέιζαρ, Τέντ Στόφερ, Γιέλκα Μίλιτς και έχει διδάξει σύγχρονο χορό στην Ακαδημία του Σάλτσμπουργκ (τμήματα ενηλίκων) και δημιουργικό χορό στα φυτώρια της σχολής. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με την Νατάσσα Ζούκα (σόλο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), Άρτεμις Ιγνατίου (Φεστιβάλ Αθηνών) και Αντώνη Φωνιαδάκη (Κ.Θ.Β.Ε).

Η Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τους Kendell Geers, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Matthias Fritsch, Στεφανία Μυλωνά, Jeroen Bogaert, La Fura dels Baus, κ.α. Αυτή την περίοδο συνεργάζεται με την Ερμίρα Γκόρο για την παράσταση Α Quiet Voice, που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις των Λεωνίδα Βαρδαρού, Γιάννη Καραχισαρίδη, Γιώτη Βασιλειάδη και Νικαίτης Κοντούρη. Το 2009 δημιούργησαν με την Ηρώ Αποστολέλλη την ομάδα χορού Carnation, με την οποία παρουσίασαν σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα τα έργα Was it me? και Actual Wording.