Σεμινάριο αυτοσχεδιασμού με την Σάνια Στριμπάκου

Ένα εντατικό διήμερο σεμινάριο που απευθύνεται σε υποψήφιους σπουδαστές επαγγελματικών σχολών χορού και θεάτρου, αλλά και σε φίλους του αυτοσχεδιασμού.
Στο DanceVacuum - Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Ιουνίου 2014
Ώρα: 6:30 - 9:30 μ.μ.
Διάρκεια σεμιναρίου: 6 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ/ημέρα, 40 ευρώ/δυο ημέρες
Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 6948685791 (Σάνια)
και 6974924991. Απαραίτητη η κράτηση θέσης μέχρι την Πέμπτη 19 Ιουνίου.      

Ο αυτοσχεδιασμός είναι μια μέθοδος έρευνας, ανάπτυξης ιδεών και σύνθεσης που χρησιμοποιείται έντονα σε όλα τα στάδια της δημιουργίας. Έχει βασικούς άξονες πάνω στους οποίους τοποθετείται και αυτοπροσδιορίζεται ο δημιουργός, στοιχεία χειροπιαστά που ενδυναμώνουν την παρουσία του ερμηνευτή πάνω στη σκηνή και διαμορφώνουν το περιεχόμενο ενός έργου.

Η Σάνια Στριμπάκου είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού, 2000. Συνέχισε την έρευνά της στο Παρίσι, 2001, στη Νέα Υόρκη, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση (Dance Space Center και Movement Research), 2002 και στο Άμστερνταμ, 2004 - 2008.
Έχει διδάξει στο στούντιο Quasistellar, στη σχολή του Γ. Μέτση, στο dan.c.ce, στο στούντιο Κινητήρας, στη σχολή Movements της Χρ. Μπρίκμαν, στη δημοτική σχολή χορού της Καλαμάτας "Φάρις", στη σχολή χορού της Πύλου, στο 19ο διεθνές φεστιβάλ χορού Καλαμάτας και στο στούντιο dancevacuum.
Έχει χορέψει με τις ομάδες Αμάλγαμα της Μ. Γοργία, Yelp της Μ. Νέστορα, Quasistellar της Α. Παπαδαμάκη, Ύψιλον της Α. Στελλάτου, Λάθος Κίνηση του Κ. Μίχου, Αλλού Εδώ Παντού της Π. Λάζου, με τους χορογράφους Gosia Haduch and the Unfinished Company, Maxin Hepner, Marcela Giesche, Pere Faura, Φιλιώ Λούβαρη, Lily Kiara κ.ά.
Σε συνεργασία με τη Μ. Πετρίδου έχει χορογραφήσει κι ερμηνεύσει στα video-dance Plastel και Talspel (4th & 5th International Video-dance festival στην Αθήνα, Monaco Dance Forum, 2004, Il Choreografo Elettronico XIII Festival Inernazionale di Videodanza, 2005), σε συνεργασία με τη Μ. Μαυρίδου το κομμάτι Passe-partout (Muiderpoort Theater, 'Αμστερνταμ, 2008) και σε μουσική σύνθεση της Τ. Σικελιανού έχει χορογραφήσει το έργο Nota(c)tion (1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού, Κέντρο Χορού και Τεχνών Dancarte, Πάτρα, 2009).