Χοροκινητική Έκφραση και Αυτογνωσία

Δωρεάν βιωματική γνωριμία - παρουσίαση με σκοπό την δημιουργία νέας ομάδας και δυνατότητα ατομικών συνεδριών, με την χορογράφο - χοροθεραπεύτρια Μαριλένα Καρέττα.

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014
5:00 - 7:00 μ.μ.
στο DanceVacuum - Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες - κρατήσεις: τηλ. 6944880487. Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης έως και τις 30/10. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

H Χοροθεραπεία είναι μια δημιουργική θεραπεία μέσω της Τέχνης, που χρησιμοποιεί τον χορό και την κίνηση για να βοηθήσει το άτομο να αποκτήσει καλύτερη σχέση με το σώμα του, τον εαυτό του και τους άλλους. Βασίζεται στην αρχή ότι «η προσωπικότητα, η ιστορία και η συναισθηματική κατάσταση του ατόμου καταγράφονται στο σώμα του και εκφράζονται με την κίνησή του».
Χρησιμοποιεί όχι μόνο μια τεχνική χορού, αλλά όλο το εύρος της πηγαίας κίνησης του ατόμου και κάποιοι από τους στόχους μας είναι το άτομο:
• να αυξήσει την ευελιξία και την συνειδητότητα στο σώμα και στη ζωή, ξεκινώντας από το να μάθει πως μπορεί «να ακούει» και να αποκωδικοποιεί τα μηνύματα από το σώμα του
• να διευρύνει την εκφραστικότητα, την αυθεντικότητα και την ελευθερία του, ώστε να φύγει από περιορισμένες, στερεότυπες κινήσεις
• να μάθει τρόπους, μέσα από την κίνηση, να εκτονώνει ένταση και stress, αλλά και να χαλαρώνει
• να επεξεργαστεί και να ξεκαθαρίσει θέματα που τον απασχολούν και να ξεπεράσει πιθανά εμπόδια στην προσωπική του εξέλιξη
• να αποκτήσει περισσότερη αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση, μέσα από την σύνδεση με τον αληθινό εαυτό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το άτομο «να πατήσει καλύτερα στα πόδια του»
• να βελτιώσει την εικόνα σώματος ώστε να μπορέσει να κάνει τα αναγκαία «βήματα» προς την ανάπτυξη του δυναμικού του
• να εξερευνήσει τρόπους επαφής, τον προσωπικό συμβολισμό στην κίνηση του, ώστε οι κινήσεις να αποκτήσουν περισσότερο νόημα για τον ίδιο
• να καλλιεργήσει την δημιουργικότητα, την φαντασία και την πρωτοβουλία στην τέχνη της κίνησης και της ζωής
• να ισορροπεί την σκέψη - το σώμα - το συναίσθημα - και το πνεύμα, αναγνωρίζοντας πως αλληλεπιδρούν και να αποκτήσει μια μεγαλύτερη αίσθηση «ολότητας»
• να εξερευνήσει πως σχετίζεται, ώστε να βιώνει την χαρά της επικοινωνίας και του μοιράσματος με τους άλλους κ.α.

Δουλεύουμε μέσα σε ένα υποστηρικτικό και µη κριτικό περιβάλλον.
Θα χρησιμοποιήσουμε χειρονομίες, κινήσεις, παιχνίδι, λόγο, ζωγραφική, πηλό, αυτόματη γραφή κ.ά.
Η Χοροθεραπεία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, γίνεται ατομικά και ομαδικά και δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη εμπειρία στον χορό. Αναγκαία είναι η διάθεση εξερεύνησης και ενδοσκόπησης.
Αν είστε γυναίκα ή άντρας, άνω των 23 ετών και αισθάνεστε ότι στην δύσκολη αυτή εποχή της κρίσης χρειάζεστε να κάνετε κάτι που να σας υποστηρίζει, να σας εξελίσσει σωματικά και ψυχικά, και όπου η κυρίως δουλειά να γίνεται «µη-λεκτικά», τότε ελάτε στην συνάντηση για να το δοκιμάσετε.

Η Μαριλένα Καρέττα Senior GADTH, είναι πτυχιούχος της Κρατικής Σχολής Χορού, με τετραετείς μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη στον σύγχρονο χορό, Αφρικανικό και σε άλλα είδη χορού, χορογραφίας και Body work. Έχει χορέψει και χορογραφήσει για το θέατρο και τον κινηματογράφο ( Λυδία Κονιόρδου, Κώστας Φέρρης, Νίκος Κούνδουρος, Μίκης Θεοδωράκης, και άλλοι). Το 1992 ίδρυσε την ομάδα χορού 'Πέλματα' στην οποία χορογραφεί. Έχει διδάξει από το 1986 Δημιουργική Κίνηση, Μουσικο-κινητική αγωγή, Κινησιολογία ηθοποιών και Αυτοσχεδιασμό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και στην εκπαίδευση της Ένωσης Χοροθεραπευτών. Έχει ολοκληρώσει πενταετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Χοροθεραπείας- Χοροκινητικής προσέγγισης, ( Dance Μovement Τherapy), με την πρωτοπόρο Αμερικανίδα Dr. Marcia Leventhal, PHD,ADTR,CMA. Εργάζεται από το 1999 ως Χοροθεραπεύτρια ατομικά και ομαδικά με διάφορους πληθυσμούς και ηλικίες, και είναι επόπτρια. Είναι Senior μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος και του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Ολοκλήρωσε τετραετείς post masters σπουδές με την Ελένη Λεβίδη MS, ADTR, LPC, με ειδικότητα στην Αυθεντική κίνηση και θεραπεία. Πήρε μέρος σε πλήθος σεμιναρίων και σε συνέδρια. Έχει μελετήσει επί χρόνια παραδοσιακά κρουστά και φωνή. Χρησιμοποιεί την δύναμη της κίνησης σαν μέσο έκφρασης και συνειδητότητας, που άλλοτε γίνεται καλλιτεχνικό υλικό και άλλοτε εργαλείο προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας.