"Η Μυλωνού" απο την θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

Για τρίτη χρονιά φέτος, «Η Μυλωνού» και η θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος», συνεχίζουν με μεγάλη επιτυχία να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι
στο DanceVacuum - Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.
Ημερομηνίες: από Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 έως και Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015
Έκτακτες παραστάσεις μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς: Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, Παρασκευή 2 και Σάββατο 3 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι.
Διάρκεια: 70 λεπτά με ανανεωμένα διαδραστικά παιχνίδια για τα παιδιά.
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (έκπτωση 10% για ομάδες άνω των 10 ατόμων)
Πληροφορίες - κρατήσεις: τηλ. 6973 453881, www.mikrosnotos.gr

Η παράσταση είναι διαδραστική, με ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα και κουκλοθέατρο με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης. Επί σκηνής ξετυλίγονται τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια: «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο. Κοντά στους ηθοποιούς, τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά. Γίνονται βασιλιάδες και βασίλισσες, καβουράκια και φιδάκια, λαγοί, μέδουσες, βατραχάκια και διαμορφώνουν την εξέλιξη της δράσης με τις ιδέες και τις σκέψεις τους για την αγάπη, την φιλία, την εμπιστοσύνη, τον φόβο και το θάρρος. Τέλος αναλαμβάνουν δράση και αφηγούνται με τον δικό τους τρόπο τα παραμύθια!
«Η Μυλωνού» απευθύνεται σε παιδιά από τριών ετών και τις καθημερινές ταξιδεύει με δυο βαλίτσες και τα μουσικά της όργανα μέσα στις σχολικές αίθουσες, κάνοντας το θέατρο κομμάτι της εκπαιδευτικής πραγματικότητας. Σκηνοθέτης της παράστασης είναι ο Τάσος Ράτζος. Συνεργάτης σκηνοθέτης - μουσική σύνθεση: Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν οι ηθοποιοί: Αθηνά Αλεξοπούλου, Γιάννης Μπουραζάνας, Δώρα Σαμψώνα, Συμεών Τσακίρης . Το διαδραστικό μέρος της παράστασης έχει επιμεληθεί επιστημονικά η Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Για τους εκπαιδευτικούς παιδικών σταθμών και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δίνεται πρόσκληση. Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ. 6973 453881 και η επίδειξη της εκπαιδευτικής ταυτότητας.