Σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου με την Ντενίζ Περδικίδη

Το Σώμα ως Μέσον Έκφρασης
Σεμινάριο σωματικού θεάτρου για ηθοποιούς, χορευτές και άτομα που απευθύνονται σε κοινό μέσω θεατρικού παιγνιδιού και σκηνικής κίνησης.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, 3:00 - 6:00 μ.μ.
Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014, 6:00 - 8:30 μ.μ.
Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, 3:00 - 6:00 μ.μ.
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, 6:00 - 8:30 μ.μ.
στο DanceVacuum - Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
Διάρκεια σεμιναρίου: 11 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 80 ευρώ
Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ.6974924991 και 6971828879
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα

H σωματική μας στάση επηρεάζει την ψυχική μας στάση και αντίστροφα.
Η στάση και η κίνηση του σώματός μας είναι τρόπος επικοινωνίας και τρόπος έκφρασης του εσωτερικού μας κόσμου.
Σε αυτό το σεμινάριο θα έχουμε την δυνατότητα να έλθουμε σε επαφή με τεχνικές μέσω των οποίων μπορούμε να αντιληφθούμε και να ελέγξουμε την κίνηση του σώματός μας στον χώρο, έχοντας ως στόχο να αναπτύξουμε τις εκφραστικές μας δυνατότητες. Θα εστιάσουμε στα εργαλεία που καλλιεργούν το υποκριτικό σώμα, βοηθούν στην ανεύρεση των ορίων της ισορροπίας και της σωστής στάσης, στην αντίληψη του σώματος και του χώρου, στον έλεγχο των χειρονομιών, στην προβολή της φωνής, στην αναπνοή και στην χαλάρωση.
To feel, to flow, to turn , to jump, to fly...to play theater through our bodies...

Η Ντενίζ Περδικίδη έχει αφιερώσει περισσότερα από 25 χρόνια της επαγγελματικής της ζωής εργαζόμενη ως περφόρμερ, χορογράφος και σκηνοθέτις. Εκτός από την πολύ μεγάλη επαγγελματική της πείρα στις Παραστατικές Τέχνες, έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με site-specific παραγωγές, αλλά και με μη συμβατικές προσεγγίσεις της κίνησης, αναλαμβάνοντας παραγωγές μεγάλης κλίμακας όπως η τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου (Ολυμπιακό Στάδιο, Σεβίλη 1999) και του “Μαδρίτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης” στους κρυστάλλινους ανελκυστήρες του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Reina Sofia. Ειδικεύεται στη σπουδή της σκηνικής κίνησης, αναλαμβάνοντας συμβουλευτικό ρόλο σε θεατρικές παραγωγές στην σωματική προετοιμασία των ηθοποιών, τις χειρονομίες και το λεξιλόγιο της στάσης του σώματος. Παράλληλα, διαθέτει παιδαγωγική και διδακτική πείρα, η οποία περιλαμβάνει σεμινάρια για καλλιτέχνες, ηθοποιούς (Εθνικό Θέατρο), χορευτές, μουσικούς (έχει διδάξει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Performance Studies του Ιδρύματος Barenboim), αλλά και για κάθε είδους άτομα που ενδιαφέρονται να διευρύνουν την αίσθηση του σώματός τους ως μέσου έκφρασης. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απόκτηση αίσθησης της ισορροπίας και την ευθυγράμμιση, την συνειδητής γνωριμίας με το σώμα και τη χαλάρωση, προκειμένου να διερευνήσει την δημιουργικότητα και την θεατρική έκφραση μέσα από δημιουργικές και αυτοσχεδιαστικές φόρμες.