Αισώπου Κόμιξ! από την θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

Πέντε μύθοι του Αισώπου, γνωστοί αλλά… αγνώριστοι! Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και ο σκηνοθέτης – μουσικός Πέτρος Δαμουλής μεταφέρουν στην σκηνή γνωστές ιστορίες του παραμυθά Αισώπου, στην πιο σύγχρονη και απρόσμενη εκδοχή τους, με μουσική, τραγούδι και εναλλαγές που θυμίζουν σε ταχύτητα κάτι από… κόμιξ!

Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι
από 1 Φεβρουαρίου έως και 26 Απριλίου 2015
στο DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.
Ημερομηνίες: 1, 8, 15 & 22 Φεβρουαρίου, 1, 8, 15, 22 & 29 Μαρτίου, 5, 19 & 26 Απριλίου.
Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ
Πληροφορίες - κρατήσεις: τηλ. 6973 453881, www.mikrosnotos.gr

Η παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! είναι διαδραστική, με ζωντανή μουσική, με θεατρικό παιχνίδι και ουσιαστική συμμετοχή των παιδιών στην εξέλιξη της δράσης.
Τα παιδιά συστήνονται με τους ήρωες των παραμυθιών του Αισώπου «Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας», «Βοριάς και ήλιος», «Η αλεπού και ο κόρακας», «Ο λαγός και η χελώνα», «Ο ποντικός της πόλης κι ο ποντικός της εξοχής», μέσα από παιχνίδι, κέφι, χορό και μουσική. Ζουν τα παθήματα και τα μαθήματα από τον κόσμο των ζώων και της φύσης, βιώνουν τις μεταμορφώσεις των ηρώων, συμμετέχουν και επεξεργάζονται, μαζί με τους ηθοποιούς, τις αλληγορίες των μύθων, για την αλαζονεία και την βία, για την υπομονή και την φιλία, για την γενναιότητα, για τον θυμό και την αγάπη.

Η παράσταση ΑΙΣΩΠΟΥ ΚΟΜΙΞ! από την ομάδα Μικρός Νότος συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, με πολύ μεγάλη επιτυχία και απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών. Τις καθημερινές, ταξιδεύει, μαζί με τα σκηνικά και τα μουσικά της όργανα, μέσα στις σχολικές αίθουσες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη θεατρική εμπειρία σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού, αλλά και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία στους δασκάλους τους.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:  Σκηνοθεσία-Μουσική: Πέτρος Δαμουλής, Σύλληψη ιδέας - Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τάσος Ράτζος, Ηθοποιοί: Έλενα Γεροδήμου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Εύα Κεχαγιά, Κίνηση: Έλενα Γεροδήμου, Εικαστική επιμέλεια: Αμαλία Θεοδωροπούλου, Επιστημονικός σχεδιασμός διαδραστικού μέρους: Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ., Ζωντανή μουσική: ομάδα Μικρός Νότος, Υπεύθυνη Παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου,
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Λαμπρινή Σταμάτη τηλ. 6997715382.

Για τους εκπαιδευτικούς παιδικών σταθμών και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δίνεται πρόσκληση.
Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ.6973453881 & η επίδειξη της εκπαιδευτικής ταυτότητας.