Σεμινάριο Hip-Hop με τον Πλωτίνο Ηλιάδη

Το σεμινάριο αυτό έχει σαν στόχο να διδάξει τις βασικές αρχές και την τεχνική των βηματισμών του Hip - Hop. Απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους με σχετική εμπειρία στον χορό.

Σάββατο 4 Απριλίου 2015
Ώρα: 5:30 - 8:30 μ.μ.
στο DanceVacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ
Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 6974924991

Το Hip-Hop δεν είναι ένας είδος μουσικής ή ένα είδος χορού, αλλά μία νέα κουλτούρα που δημιουργείται και συνεχώς ανθίζει. Επηρεασμένη πλέον από πολλούς λαούς και διαφορετικές κουλτούρες όλα ανακατεύονται με μια εκπληκτική μαεστρία. Είτε είναι μουσική, είτε είναι χορός ή Graffiti, το Ηip-Hοp παίρνει έμπνευση από παντού. Δεν υπάρχει ρατσισμός ή θρησκεία, χρώμα ή πολιτικές ιδεολογίες που να βάζουν όρια στις επιδράσεις του και αυτό ακριβώς είναι που το κάνει να εξελίσσεται διαρκώς.
Όλες οι μουσικές κουλτούρες λοιπόν, μέχρι και ελληνικά, πέφτουν στα χέρια των djs και βγαίνουν πλήρως ανανεωμένα κομμάτια, γεμάτα ζωντάνια και πολύ πιο ρυθμικά. Το ίδιο συμβαίνει  και στα στυλ χορού του Hip Hop, όπου μετανάστες στην Αμερική, όπως Ρώσοι, Πορτορικανοί, Πολωνέζοι, Γάλλοι, Έλληνες και Αφρικανοί, ανακατεύουν τα πιο εντυπωσιακά βήματα από τους δικούς τους παραδοσιακούς χορούς, παντρεύοντας τα μεταξύ τους, μ'ένα πιο μοντέρνο στυλ κίνησης και ρυθμού. Οι χοροί αυτοί είναι δημοφιλείς και αποτελούν ένα λαϊκό σπορ εμπλουτισμένο με χορογραφική φαντασία, αλλά και μια σοβαρή κουλτούρα. Για τους περισσότερους που εμπλέκονται συστηματικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτές τις χορευτικές επιτελέσεις, η εμπλοκή αυτή σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο από μια δημιουργική χρήση. Το να είναι κανείς πάνω στο γρήγορο ρυθμό, στην ένταση της μουσικής, να αυτοσχεδιάζει, να διαθέτει προσωπικό στυλ και πρωτοτυπία, αποτελούν βασικά κριτήρια επίτευξης. Αυτό ακριβώς θέλουμε να φτάσουμε και να πετύχουμε σε αυτό το σεμινάριο.

Ο Πλωτίνος Ηλιάδης είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών (Α.Π.Θ.) με ειδικότητα Aerobic-Βάρη και κατεύθυνση στη Βιολογία της Άσκησης. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Χορού και αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της "Ραλλού Μάνου". Ειδικεύτηκε στους Λατινοαμερικάνικους και Ευρωπαϊκούς χορούς στις σχολές χορού Asters International. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής στα συστήματα Pilates (mat & equipment) από τον οργανισμό "The Pilates Coach", BodyART (TM) από τον Robert Steinbacher και της μεθόδου GYROTONIC (R). Έχει ολοκληρώσει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του S.E.A.D., με τίτλο "Performing in Art" κατά τη διάρκεια του οποίου ήταν μέλος της ομάδα "Bodhi Project" (S.E.A.D.). Διδάσκει pilates, body art, aerobic και hip-hop στα μεγαλύτερα fitness clubs της Αθήνας.