Ο Μικρός Πρίγκιπας, από την θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς»

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» βγήκε από τις σελίδες του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί, έγινε μια πολύ επιτυχημένη παράσταση από την θεατρική ομάδα «Μικρός Βορράς», ταξίδεψε σε σχολεία και χώρους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας και έρχεται, για δύο μόνο παραστάσεις, στην Αθήνα

Το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 5:00 το απόγευμα
και την Κυριακή 7 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι,
στο DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ
Πληροφορίες - κρατήσεις: τηλ. 6973 453881

Με το μοναδικό στον κόσμο τριαντάφυλλό του, ο «Μικρός Πρίγκηπας» θα πάρει τα παιδιά συνοδοιπόρους σε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες με βασιλιάδες, γεωγράφους και αλεπούδες. Θα τους οδηγήσει σε έναν γοητευτικό και παραμυθένιο κόσμο, σε μια παράσταση γεμάτη ήχους, μουσική, χρώματα, μεταμορφώσεις και μάσκες. Βιώνοντας την παράσταση μέσα από διαδραστικά θεατρικά παιχνίδια, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με θεμελιώδεις αξίες, όπως η φιλία, η αγάπη και η υπευθυνότητα. Η παράσταση απευθύνεται σε προνήπια, νήπια και παιδιά δημοτικού.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αντωνία Βισβίκη, Ντία Ζούρα, Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Σκηνοθεσία-διασκευή: Τάσος Ράτζος
Σκηνογραφία: Μαγδαληνή Σίγα
Κοστούμια: Ιωάννα Παγιατάκη
Μάσκες: Θάλεια Καρεπίδη
Επιμέλεια Κίνησης: Ειρήνη Καλογηρά
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Στίχοι: Ευαγγελία Παπαμιχαήλ
Διδασκαλία χειρισμού μάσκας: Ειρήνη Αμπουμόγλι
Φωτογραφία: Γιώργος Σκανδαλάρης
Video: Artcut
Επιστημονική συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Άννα Παπαφίγκου
Προβολή: Χριστίνα Μπαλιάμη
Παραγωγή: Μικρός Βορράς

Η φιλοξενία στην Αθήνα της θεατρικής ομάδας «Μικρός Βορράς» γίνεται από την θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος». Τις δύο ομάδες, τον «Μικρό Βορρά» που δραστηριοποιείται στην Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα και τον «Μικρό Νότο», που εστιάζει την δράση του στην Αθήνα και στη Νότια Ελλάδα, συνδέει βαθιά συγγένεια και ένας δυνατός δεσμός με σημεία αναφοράς την στενή συνεργασία τους, την σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου, την αγάπη για το θέατρο για παιδιά και την επιμονή σε καθαρές ποιότητες στον λόγο, στην εικόνα, στην θεατρική δράση, τις οποίες αναζητούν σε μύθους, ιστορίες και παραδοσιακά παραμύθια .