Εναέριος ακροβατικός χορός με πανιά

Με την Χρύσα Τραϊκοπούλου και την Αθηνά Δ.

Έναρξη νέου κύκλου: Σεπτέμβριος 2017
DanceVacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
Πληροφορίες - συμμετοχές: τηλ. 210-6819648, 6974924991.

Ο εναέριος  ακροβατικός χορός με την χρήση πανιών, απευθύνεται σε όλους και όλες. Αποτελεί το μέσον για να εκφραστούμε, να τολμήσουμε, να υπερβούμε τα προσωπικά μας όρια και να χορέψουμε στον αέρα. Κατά την διάρκεια των ασκήσεων δουλεύουμε την εξοικείωση με το ύψος, την ενδυνάμωση, την ευλυγισία, την φαντασία, τον συνδυασμό κίνησης και μουσικής καθώς και την ανάπτυξη του προσωπικού στυλ κίνησης του καθένα.

Η Χρύσα Τραϊκοπούλου σπούδασε κοινωνική εργασία στο Τεχνολογικό Ίδρυμα Πατρών με ειδίκευση στο θεατρικό παιχνίδι.
Το 2005 ξεκίνησε να ασχολείται με την εναέρια ακροβατική και τον σύγχρονο χορό στην Πάτρα.
Το 2006 πήγε στις Βρυξέλλες όπου και φοίτησε στην σχολή τσίρκου Espace Catastrophe, εναέρια ακροβατικά (πανιά, κούνια) και ακροβατικά εδάφους, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε ιδιαίτερα μαθήματα πανιών με την Claudia Nunes (Compagnie Elles).
Το 2007 παρακολούθησε μαθήματα πανιών στην σχολή “les Noctambules” στο Παρίσι και συνέχισε στις Βρυξέλλες με ιδιαίτερα μαθήματα αιωρούμενων πανιών (tissue ballant) με την Pascale Loiseau και μαθήματα σύγχρονου χορού με την Αlessandra Copola.
To 2008 πήγε στην Αργεντινή όπου και φοίτησε στη σχολή τσίρκου “La Arena” επίσης στα πανιά και στη σχολή Brenda Angiel σύγχρονο χορό στον αέρα με χρήση ελαστικών ζωνών (μποντριέ) καθώς και χορό στον τοίχο (vertical dance).
Το 2008-2009 συνεργάστηκε με την ομάδα τσίρκου Circo Piscuit στην Αργεντινή κάνοντας περιοδεία στη χώρα και δίδαξε πανιά στην σχολή τσίρκου Carloz Paz στην Cordoba.
Το 2010 παρουσίασε σε διάφορες πόλεις της Αργεντινής το show “ yin-yang “ με την ομάδα enamorARTE στα πλαίσια του φεστιβάλ “ fiesta nomades ”.
Από το 2007 συνεργάζεται με διάφορες ομάδες και χορογράφους και έχει δώσει παραστάσεις και σεμινάρια ακροβατικών αέρος σε Αργεντινή, Ελλάδα, Βουλγαρία Γερμανία και Κύπρο.
Το 2009 έφτιαξε μαζί με τη Χριστίνα Ζάννη την ομάδα εναέριας ακροβατικής “Libeloulas”.

Η Αθηνά Δ είναι απόφοιτη της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών με ειδικότητες στην ορχηστική και τον ελληνικό παραδοσιακό χορό.
Από το 2004 ασχολείται με την μελέτη της κίνησης του σώματος, την βελτίωση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων του, την ενδυνάμωση των μυών προκειμένου να αγγίζει το μέγιστο, την αποφυγή των τραυματισμών αλλά και την επίδραση του κοινωνικού περιβάλλοντος στην ελευθερία της κίνησης.
Ασχολείται με πολλά εργαλεία από αυτά που διαθέτει ο μαγικός χώρος του τσίρκο, με περισσότερο ζήλο όμως στα εναέρια ακροβατικά, στα ακροβατικά εδάφους, τις ακροβατικές στηρίξεις μεταξύ δύο σωμάτων με τον partner της Ιωάννη Δούκα, ζογλερικά, hoop dance, ξυλοπόδαρα, manipulation,ναλλά και με διάφορα είδη χορού όπως σύγχρονο χορό, σωματικό θέατρο, στροβιλισμό, butoh, vertical dance. Η ενασχόλησή της με τα εναέρια ακροβατικά ξεκίνησε στην σχολή Animasur στη Γρανάδα της Ισπανίας ενώ βρισκόταν παράλληλα εκεί με υποτροφία από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Έπειτα παρακολούθησε σεμινάρια και μαθήματα από πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, όπως Sarah Bebe Holmes, Cohdi Harrell, Tt Robson κ.α.
Έχει παρουσιάσει solo performances σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες με τελευταία συνεργασία την Ιωάννα Ρεβίθη με την οποία έχουν δημιουργήσει την ομάδα Potentia.