Yoga Day για Γονείς και Παιδιά

Με την Πηνελόπη Μητσακάκη.
Μια πρώτη γνωριμία με την πρακτική της γιόγκα μέσα από ομαδικά παιχνίδια, παραμύθια και ειδικά διαμορφωμένα τραγούδια που περιγράφουν κάθε στάση και βοηθούν τα παιδιά να την θυμούνται και να την επαναλαμβάνουν μόνα τους.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015,
10:30 - 11:30 μ.μ. Family Yoga για γονείς και παιδιά από 3 έως 6 ετών
11:30 - 12:30 μ.μ. Kids Yoga για παιδιά από 6 έως 12 ετών
στο DanceVacuum - Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ.6936 420020, email: pinelopirainbow@yahoo.gr

Family Yoga για Γονείς και Παιδιά
Μπορούμε να παίξουμε, να τρέξουμε, να τραγουδήσουμε και παράλληλα να γυμνάσουμε το σώμα και τον νου μας! Να αναπνεύσουμε βαθιά, και να μιμηθούμε τα ζώα του Δάσους. Να χαλαρώσουμε οικογενειακώς με συνοδεία κλασσικής κιθάρας και φωνής!
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ για ένα γονιό και ένα παιδί, και 5 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας.

Kids Yoga για παιδιά
Στη Γιόγκα για παιδιά, το μάθημα γίνεται παιχνίδι. Παιχνίδι Ρυθμικό, Ισορροπίας, Παρατηρητικότητας, Ομαδικότητας, Συγκέντρωσης. Λέμε τραγούδια και κινούμε το σώμα μας ανάλογα. Λέμε ιστορίες, (ιστορίες με βαθύτερο νόημα, βασισμένες στις ανθρώπινες αξίες, με στόχο την αυτο-βελτίωση).
Στην Γιόγκα  κάνουμε κύκλο και μιλάμε για τα συναισθήματα μας. (Για το πώς η αναπνοή επηρεάζει τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας). Μιλάμε και για τη τροφή και πως αυτή μας επηρεάζει σε όλες μας τις δραστηριότητες. Κάνουμε χαλάρωση και αφήνουμε πίσω μας όλες τις ανησυχίες!
Αλλά κυρίως…περνάμε Τέλεια!!!
Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ για κάθε παιδί.

Η Πηνελόπη Μητσακάκη έχει σπουδάσει Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στη Σκηνογραφία στο CCSD και την κατασκευή Μάσκας στο (WIBLEDON SCHOOL OF ART) στο Λονδίνο.
Από μικρή είχε έφεση προς τις καλές τέχνες και παίζει κλασσική κιθάρα. Στο Πολυτεχνείο είχε την ευκαιρία να εμβαθύνει στις εικαστικές τέχνες. Στη ζωγραφική, την γλυπτική, την σκηνογραφία. Αφού εργάστηκε σαν Αρχιτέκτων σε γραφεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σαν Σκηνογράφος στην Αθήνα και στο Λονδίνο, άρχισε να παίρνει μέρος σε παραστάσεις παίζοντας κουκλοθέατρο, χορεύοντας και τραγουδώντας. Τότε συνεργάστηκε με το Θέατρο Σκιών του Ηλία Καρελλά και με τις Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη. Εκεί είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί στην Μουσικοκινητική Αγωγή του Carl Orff.
Εργάζεται με παιδιά από το 2003 και τους διδάσκει να κάνουν κατασκευές όπως μάσκες, κούκλες και ζωγραφική, με όλων των ειδών τα υλικά. Οι χειροτεχνίες αυξάνουν την ικανότητα συγκέντρωσης, την δεξιοτεχνία των δακτύλων και βοηθούν στην δημιουργία νέων συνδέσεων στον εγκέφαλο και στην ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας και της θέλησης. Έχει συνεργαστεί με διάφορα γραφεία δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, με παιδικούς σταθμούς εναλλακτικής εκπαίδευσης και με κατασκηνώσεις. Εργάστηκε σε πειραματικό παιδικό σταθμό σχολείου Waldorf, εκπαιδευτικό σύστημα Rudolf Steiner. Εκεί είχε την ευκαιρία να εκπαιδευτεί σε αυτό το σύστημα που κατά μεγάλο ποσοστό βασίζεται στις καλές τέχνες. Έμαθε επίσης πώς να κατασκευάζει παιχνίδια από μαλλί, τσόχα και άλλα υλικά φιλικά προς το παιδί. Γράφει μουσική και τραγούδια για παιδιά. Έχει δημιουργήσει μια σειρά τραγουδιών και μια σειρά από ζωγραφιές που βοηθούν την ευκολότερη εκμάθηση των γραμμάτων. Αυτό τον καιρό παρουσιάζει μια κουκλοθεατρική παράσταση οικολογικού περιεχομένου σε σχολεία και αλλού. Η Πηνελόπη Μητσακάκη ασχολείται με τις ενεργειακές θεραπείες από το 2000. Η ίδια κάνει γιόγκα, τάι τσι, διαλογισμό και αναπνοές. Έχει πάρει πτυχίο Τάι μασσάζ από το Wat Po  της Μπανγκόνγκ και το δεύτερο βαθμό του Ρέικι. Όλα τα παραπάνω είναι χρήσιμα εργαλεία που χρησιμοποιεί επιλεκτικά σε μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση των παιδιών.