Η επακόλουθη διαδοχική κίνηση και η τεχνική κεκλιμένου επιπέδου

Σεμινάριο Axis Syllabus με τον Τίμο Ζέχα

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, ώρα: 3:30 - 5:30 μ.μ.
και Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, ώρα: 2:30 - 5:30 μ.μ.
στο DanceVacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
Διάρκεια σεμιναρίου: 5 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ
Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 6974924991, 6973826166, timos.zechas8@gmail.com

Ο πιο λειτουργικός τρόπος που έχει εφεύρει η φύση για την μετακίνηση των έμβιων οργανισμών (και του ανθρώπου) είναι η διαφοροποιημένη και επακόλουθη, διαδοχική κίνηση. Αυτό γίνεται δυνατό μέσα από τον συντονισμό των διαφορετικών αρθρώσεων μεταξύ τους. Ένα κεκλιμένο επίπεδο είναι σαν μία ράμπα όπου μία μάζα ή όγκος μπορεί να μεταφερθεί πιο αποδοτικά και με ασφάλεια.
Στον χορό οι απαιτήσεις για εγρήγορση και εναλλαγή γίνονται ιδιαίτερα σημαντικές καθώς κινούμαστε στον χώρο και η ανάγκη για ασφάλεια κατά την μετακίνηση είναι ουσιαστική. Κάνοντας χρήση του στοιχείου της επακόλουθης διαδοχικής κίνησης και τεχνικές κεκλιμένου επιπέδου θα δημιουργήσουμε ασφαλείς συνθήκες μετάβασης από το ένα επίπεδο στο άλλο (σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ταχύτητες) μεγαλώνοντας την πρόκληση και ελαττώνοντας το ρίσκο.

Ο Τίμος Ζέχας είναι πιστοποιημένος δάσκαλος της ερευνητικής κοινότητας Axis Syllabus (ASIRC), με βασικό μέντορα τον Frey Faust. Έχει εικοσαετή εμπειρία στην κίνηση ως ενεργός χορευτής / performer, δάσκαλος χορού και καθηγητής μεθόδου Πιλάτες. Είναι επίσης πιστοποιημένος Feldenkrais Practitioner και διπλωματούχος Σωματο-ψυχοπαιδαγωγός (μέθοδος Danis Bois). Είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής "Νίκη Κονταξάκη-Μπακάλη" και έχει σπουδάσει με υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright στο στούντιο της Trisha Brown στην Νέα Υόρκη. Υπήρξε μόνιμο μέλος του μπαλέτου της ΕΛΣ (Εθνική Λυρική Σκηνή), κι έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας), ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ομάδες της σύγχρονης χορευτικής σκηνής με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους χορογράφους όπως: Μαρία Γοργία, Αντώνης Φωνιαδάκης, Έρσυ Πίττα, Μαριέλα Νέστορα, Τέτη Νικολοπούλου, Μαρίνα Μαυρογένη, Τατιάνα Λοβέρδου, Χάρης Μανταφούνης, Ιωάννα Πορτόλου, Igor Zelinski, Carol Armitage κ.α. Και με τις Χριστίνα Κλεισιούνη και Τέτη Νικολοπούλου, με το σχήμα "present bodies" σε παραστάσεις αυτοσχεδιασμού, contact improvisation και site specific performance. Έχει συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή Φεστιβάλ Χορού τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό κι έχει παρουσιάσει δική του χορογραφική δουλειά. Διδάσκει τεχνική χορού, χορευτικό αυτοσχεδιασμό, μέθοδο Pilates, Axis Syllabus τόσο σε ελεύθερα μαθήματα όσο και σε τακτικά εργαστήρια όπως και την μέθοδο Feldenkrais σε ομαδικά μαθήματα κι ατομικές συνεδρίες. Από το 2015 διδάσκει την μέθοδο Feldenkrais στην Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και τεχνική σύγχρονου χορού και θεωρία μέσα από το Axis Syllabus στην Επαγγελματική Σχολή Χορού “Κέντρο Χορού και Τεχνών” της Τατιάνας Λομβέρδου. Επίσης διδάσκει σε διαφορετικά επίπεδα ατόμων καλύπτοντας μία γκάμα ερασιτεχνών και επαγγελματιών του χορού καθώς και ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και αναγκών. Το μάθημά του είναι σύμφωνο με τις βιομηχανικές αρχές και τους φυσικούς νόμους που ορίζουν την κίνηση, δίνοντας επίσης σημασία σε έναν ηθικό τρόπο διδασκαλίας και μετάδοσης της γνώσης.