Αδράνεια - Σεμινάριο Axis Syllabus με τον Τίμο Ζέχα

Η τάση προς την τεμπελιά και πώς να την χρησιμοποιείς αποτελεσματικά.

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, ώρα: 3:45 - 5:45 μ.μ.
και Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, ώρα: 3:00 - 7:00 μ.μ.
στο DanceVacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
Διάρκεια σεμιναρίου: 6 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 6974924991, 6973826166, timos.zechas8@gmail.com

Σύμφωνα με τον νόμο της αδράνειας (1ος νόμος του Νεύτωνα), στα αντικείμενα αρέσει να κάνουν ότι ήδη κάνουν. Αν είναι ακίνητα θέλουν να παραμείνουν ακίνητα. Αν κινούνται θέλουν να συνεχίσουν να κινούνται. Υπάρχει λοιπόν μια έμφυτη τεμπελιά στη φύση. Εκτός και αν μια εξωτερική δύναμη παρεμβάλλεται και μεταβάλει την κατάστασή τους. Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας έμβιος οργανισμός με ικανότητα αυτοκίνησης και δεν είναι απλά ένα αντικείμενο.
Πως μπορεί ένα άτομο να εκμεταλλευτεί την έμφυτη τεμπελιά της φύσης για να μετακινηθεί στο χώρο;
Πως μπορεί να την χρησιμοποιήσει δημιουργικά για να ελαττώσει την περιττή ένταση και δύναμη ενώ κινείται πιο αποτελεσματικά;
Πως αυτό γίνεται ευκολία και απόλαυση;

Ο Τίμος Ζέχας είναι πιστοποιημένος δάσκαλος της ερευνητικής κοινότητας Axis Syllabus (ASIRC), με βασικό μέντορα τον Frey Faust. Έχει εικοσαετή εμπειρία στην κίνηση ως ενεργός χορευτής / performer, δάσκαλος χορού και καθηγητής μεθόδου Πιλάτες. Είναι επίσης πιστοποιημένος Feldenkrais Practitioner και διπλωματούχος Σωματο-ψυχοπαιδαγωγός (μέθοδος Danis Bois). Είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής "Νίκη Κονταξάκη-Μπακάλη" και έχει σπουδάσει με υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright στο στούντιο της Trisha Brown στην Νέα Υόρκη. Υπήρξε μόνιμο μέλος του μπαλέτου της ΕΛΣ (Εθνική Λυρική Σκηνή), κι έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας), ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ομάδες της σύγχρονης χορευτικής σκηνής με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους χορογράφους όπως: Μαρία Γοργία, Αντώνης Φωνιαδάκης, Έρσυ Πίττα, Μαριέλα Νέστορα, Τέτη Νικολοπούλου, Μαρίνα Μαυρογένη, Τατιάνα Λοβέρδου, Χάρης Μανταφούνης, Ιωάννα Πορτόλου, Igor Zelinski, Carol Armitage κ.α. Και με τις Χριστίνα Κλεισιούνη και Τέτη Νικολοπούλου, με το σχήμα "present bodies" σε παραστάσεις αυτοσχεδιασμού, contact improvisation και site specific performance. Έχει συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή Φεστιβάλ Χορού τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό κι έχει παρουσιάσει δική του χορογραφική δουλειά. Διδάσκει τεχνική χορού, χορευτικό αυτοσχεδιασμό, μέθοδο Pilates, Axis Syllabus τόσο σε ελεύθερα μαθήματα όσο και σε τακτικά εργαστήρια όπως και την μέθοδο Feldenkrais σε ομαδικά μαθήματα κι ατομικές συνεδρίες. Από το 2015 διδάσκει την μέθοδο Feldenkrais στην Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και τεχνική σύγχρονου χορού και θεωρία μέσα από το Axis Syllabus στην Επαγγελματική Σχολή Χορού “Κέντρο Χορού και Τεχνών” της Τατιάνας Λομβέρδου. Επίσης διδάσκει σε διαφορετικά επίπεδα ατόμων καλύπτοντας μία γκάμα ερασιτεχνών και επαγγελματιών του χορού καθώς και ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και αναγκών. Το μάθημά του είναι σύμφωνο με τις βιομηχανικές αρχές και τους φυσικούς νόμους που ορίζουν την κίνηση, δίνοντας επίσης σημασία σε έναν ηθικό τρόπο διδασκαλίας και μετάδοσης της γνώσης.