Διατροφική διαπαιδαγώγηση

Θεωρητικό σεμινάριο με θέμα την διατροφή των παιδιών και των εφήβων, από την Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016, ώρα: 4:00 - 6:00 μ.μ.
στο DanceVacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
Διάρκεια σεμιναρίου: 2 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 6974924991

Η σωστή διατροφή κατά την παιδική ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στην σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Η διατροφική διαπαιδαγώγηση βοηθά τα παιδιά και τους εφήβους να μάθουν να τρώνε σωστά, ώστε  να γίνουν υγιείς ενήλικες με σωστές διατροφικές συνήθειες. Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε ενήλικες και περιλαμβάνει:
  • Συνταγές και ιδέες διατροφής και τρόπου ζωής
  • Tips για γονείς - τροφούς
  • Μεσογειακή διατροφή - δυτική διατροφή - συνειδητή διατροφή
  • Μύθοι και αλήθειες
  • Μαμά θέλω μπρόκολο, η επιτυχημένη συνταγή

Η Σοφία Κανέλλου, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος MSc, αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας στην Θεσσαλονίκη το 2012.
Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με άριστα, στην Ιατρική της Ανκόνα της Ιταλίας (Università Politecnica delle Marche, Facoltà di Μedicina) με θέμα: "Χορτοφαγία για όλα τα στάδια ζωής σε Κλινικές και Φυσιολογικές Καταστάσεις".
Είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων - Διατροφολόγων Ελλάδος.
Εκτέλεσε την πρακτική της άσκηση στην Βενετία ειδικευόμενη στην βοτανοθεραπεία, την φυσική θεραπευτική και την μέθοδο Kousmine (expert level). Δημιούργησε επιπλέον, ένα δίκτυο διατροφολόγων παραδίδοντας σεμινάρια περί διατροφής και μαθημάτων μαγειρικής.
Δούλεψε στην Τεργέστη Ιταλίας σε κέντρο απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ, παρακολουθώντας εξατομικευμένα τους θεραπευόμενους και οργάνωνε προγράμματα σίτισης, εργαστήρια παρασκευής τροφίμων, αλλά και ημερίδες με θέμα την υγιεινή διατροφή.
Παρακολούθησε σεμινάρια βιολογικής καλλιέργειας, μητρικού θηλασμού, ομοιοπαθητικής και ορθομοριακής ιατρικής.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το 2014, ιδρύει το Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής με στόχο την διάδοση μιας υγιούς κουλτούρας στην διατροφή και την διαβίωση.
Γράφει άρθρα και δημιουργεί συνταγές, συνεργάζεται με σχολεία, παιδικούς σταθμούς και εταιρείες βιολογικών προϊόντων συντάσσοντας ειδικά διαιτολόγια.
Παραδίδει σεμινάρια για επίκαιρα θέματα διατροφής καθώς και είναι εισηγήτρια σε προγράμματα δια βίου μάθησης ενηλίκων (ΛΑΕΚ).
Λειτουργεί τμήμα υποστηρικτικής θεραπείας σε ομάδα με διατροφικές διαταραχές όπως παχυσαρκία, νυχτερινή υπερφαγία, βουλιμία κ.α με εβδομαδιαίες συνεδρίες, σε συνεργασία με ψυχολόγο.
Λειτουργεί τμήμα θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά με σκοπό την εκπαίδευσή τους στην σωστή διατροφή. Κάθε χρόνο οργανώνεται θεατρική παράσταση από τα παιδιά για να παρουσιάσουν τα όσα διδάχτηκαν, σε συνεργασία με συνάδελφο, εκπαιδεύτρια θεατρικού παιχνιδιού.
Παράλληλα, το Εργαστήρι Συνειδητής Διατροφής προσφέρει διαδραστικά εργαστήρια υγιεινής μαγειρικής και αυτάρκειας στην τροφή, με επίκεντρο την παράδοση και την μεσογειακή διατροφή.