Συναντήσεις

Το DanceVacuum Centre of Performing Arts και η Ολυμπία Μπασκλαβάνη διοργανώνουν μια σειρά συναντήσεων. Στην πρώτη συνάντηση θα μιλήσουν η Αννέτα Παπαθανασίου ηθοποιός και σκηνοθέτης, η Μιράντα Ποτηριάδου ποιήτρια, η Πόπη Δημητροπούλου διαπιστευμένη Life Coach και η Μαρία Σωτηροπούλου αρχιτέκτων και πηγή έμπνευσης της εταιρείας Κalliroi.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 4:00 - 6:00 μ.μ.
στο DanceVacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
Πληροφορίες: τηλ. 6974924991
Είσοδος ελεύθερη (Με προαιρετική συνεισφορά τροφίμων μακράς διαρκείας για τις ανάγκες συσσιτίων για τους μετανάστες)

Στις ατελείωτες συναντήσεις με τις φίλες, ανάμεσα σε αχνιστούς καφέδες, φεύγουμε πάντα γεμάτες θετικά συναισθήματα και καινούργιες ιδέες στροβιλίζουν στο μυαλό μας. Έτσι και τώρα, με τις Συναντήσεις των γυναικών, οι φιλίες θα διευρυνθούν κι οι προοπτικές της καθεμιάς επίσης. Θα μας δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουμε γυναίκες που έβαλαν στόχους και τους στήριξαν, ονειρεύτηκαν τη ζωή τους αλλιώς και τα κατάφεραν. Θα γεμίσει η καρδιά και το μυαλό μας συναισθήματα και γνώσεις κι ίσως τολμήσουμε κι εμείς μες από τη ζεστασιά της παρέας να ανοίξουμε τα φτερά μας.

Η Ολυμπία Μπασκλαβάνη, είναι ζωγράφος δραματοθεραπεύτρια. Διευθύνει το Εργαστήρι Έκφρασης και Δημιουργίας και είναι συγγραφέας των βιβλίων "Φώτα παρακαλώ" και "Θεατροπαιχνίδια". Έχει πολυετή συνεργασία με την τηλεόραση εργαζόμενη σαν σκηνογράφος και ενδυματολόγος σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές. Ασχολείται με εκτυπώσεις πάνω σε καμβά ή σε polyfelt (ανακυκλώσιμο υλικό) και φτιάχνει τσάντες και σουπλά για τα καταστήματα του μουσείου Μπενάκη, του Μουσείου της Ακροπόλεως αλλά και του Βρετανικού Μουσείου.

Η Αννέτα Παπαθανασίου είναι Ηθοποιός και σκηνοθέτις. Έχει σκηνοθετήσει τα ντοκιμαντέρ, «Θα βγάλω φτερά», 2003 - B’ βραβείο Kαλύτερου Nτοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, «Μετά το τσουνάμι - Σουμάτρα - Σρι Λάνκα», 2005 «Τσουνάμι - Ένας χρόνος μετά»,  2006 «Qadir - Ένας Αφγανός Οδυσσέας»,  2008 -Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο Roma Fiction Festival - Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο ΜiradasDoc festival (Ισπανία) - President Prize στο Japan Prize (Ιαπωνία), «Οι Νύμφες του Hindu Kush»,  2011- Βραβείο Kαλύτερου Nτοκιμαντέρ στο Seattle, SAID festival -Yποψήφιο για το Bραβείο Kαλύτερου Nτοκιμαντέρ “Gold Panda" στο Sichuan TV Festival ( Κίνα) «Udin», 2012 για το πρόγραμμα Just Kids από το ολλανδικό κανάλι ΙΚΟΝ RTV,  «Παίζοντας με τη Φωτιά», 2014 - Doc On Air βραβείο από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ντοκιμαντέρ EDN και την ΕΡΤ, για την καλύτερη παρουσίαση της ιδέας στο 15ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο London Greek Film Festival 2014, Odysseus Awards - 1ο βραβείο ντοκιμαντέρ στο Pesaro Doc Festival  (Ιταλία) - Special Jury Award στο διεθνές φεστιβάλ “Gold Panda” Awards, στην Κίνα -Τιμητική Διάκριση στο International Film Αwards Berlin (IFAB) - 1ο Βραβείο στο διεθνές φεστιβάλ Ιεράπετρας - Τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, 2014 - Υποψήφιο για το Japan Prize (Ιαπωνία)

H Μιράντα Ποτηριάδου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Παρίσι και Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος με ειδίκευση στα διεθνή. Από τα χρόνια αυτά νοσταλγεί μονάχα την εποχή του ραδιοφώνου. Ασκείται από την εφηβεία στην ποίηση και τα τελευταία χρόνια αφουγκράζεται τους αέρηδες στο Λαύριο. Στην ερώτηση ποιο επάγγελμα θα διάλεγε στην «επόμενη ζωή» της, η απάντηση της είναι αβίαστη: κηπουρός.

H Πόπη Δημητροπούλου είναι διαπιστευμένη Life Coach (ACC) από τον οργανισμό International Coach Federation (ΙCF), απόφοιτη του Rayner Institute του Καναδά και δημιουργός του Coaching for Success. Τα τελευταία χρόνια μελετά την ανθρώπινη συμπεριφορά και έχει δημιουργήσει ειδικά προγράμματα για γυναίκες και εφήβους. Στόχος της είναι να υποστηρίζει ανθρώπους να ανακαλύπτουν την μοναδικότητα τους, να ξεπερνούν τις περιοριστικές τους πεποιθήσεις και να αποκτούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή τους. Είναι εξειδικευμένη στην μέθοδο AI (Appreciative Inquiry), ένα μοντέλο που ερευνά και ενισχύει την καλύτερη εκδοχή των ανθρώπων, των ομάδων και των οργανισμών. Έχει πολυετή εμπειρία σε πολιτιστικά και εκπαιδευτικά θέματα καθώς έχει συνεργαστεί με πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Ζει στην Αθήνα και αυτό τον καιρό γράφει το πρώτο της βιβλίο.

Η Μαρία Σωτηροπούλου γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π.
Η καταγωγή της είναι από την Μεσσηνία όπου τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται και επαγγελματικά αναλαμβάνοντας δημόσια και ιδιωτικά έργα.
Η αγάπη της για τον τόπο της και το γεγονός ότι είναι παραγωγός ελαιολάδου την ώθησε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Έτσι, το 2014 ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση και με συνεργάτες τον Γιώργο Παρασκευόπουλο και την Ολυμπία Αντωνίου που είναι γεωπόνοι και παραγωγοί, δημιούργησαν το brand Kalliroi, με σκοπό να αναπτύξουν την παραγωγή τους και να κάνουν το μοναδικό αυτό προϊόν γνωστό και διαθέσιμο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.