Σεμινάριο Feldenkrais - Ξεκλειδώνοντας την σπονδυλική στήλη

Με τον Τίμο Ζέχα

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, ώρα: 5:00 - 8:00 μ.μ.
στο DanceVacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 30 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 6974924991, 6973826166, timos.zechas8@gmail.com

Η σπονδυλική στήλη είναι το μέρος του εαυτού μας που αποτελεί την βάση του σώματός μας για κάθε μας κίνηση. Αν και αποτελεί το θεμέλιο της στήριξής μας, συχνά αγνοούμε την αρχιτεκτονική της χάνοντας ακόμη και την ίδια μας την αίσθηση γι' αυτήν. Μοιάζει δηλαδή να χάνεται μέσα σε μια μάζα ιστών αποκτώντας παράλληλα  μειωμένη λειτουργικότητα. Σε αυτό το σεμινάριο επίγνωσης διαμέσου της κίνησης, θα γνωρίσουμε με βιωματικό τρόπο την ανατομία της σπονδυλικής στήλης. Με εύκολους τρόπους θα δούμε πως μπορεί να οργανωθεί καλύτερα και πως αυτό επιφέρει πιο ευεργετικά αποτελέσματα σε ολόκληρο το σώμα.

Προσοχή: Το σεμινάριο αυτό δεν αντικαθιστά την ιατρική διάγνωση και θεραπεία. Ο στόχος του αφορά την επίγνωση του εαυτού μας και την καλύτερη οργάνωση και λειτουργικότητα του σώματός μας. Συχνά αυτά μπορούν να φέρουν τον οργανισμό μας σε θέση να αυτοθεραπευτεί, όμως η ίδια η μέθοδος δεν είναι θεραπεία.

Ο Τίμος Ζέχας είναι πιστοποιημένος Feldenkrais Practitioner και διπλωματούχος Σωματο-ψυχοπαιδαγωγός (μέθοδος Danis Bois). Είναι επίσης πιστοποιημένος δάσκαλος της ερευνητικής κοινότητας Axis Syllabus (ASIRC), με βασικό μέντορα τον Frey Faust. Έχει εικοσαετή εμπειρία στην κίνηση ως ενεργός χορευτής / performer, δάσκαλος χορού και καθηγητής μεθόδου Πιλάτες. Είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολής "Νίκη Κονταξάκη-Μπακάλη" και έχει σπουδάσει με υποτροφία από το Ίδρυμα Fulbright στο στούντιο της Trisha Brown στην Νέα Υόρκη. Υπήρξε μόνιμο μέλος του μπαλέτου της ΕΛΣ (Εθνική Λυρική Σκηνή), κι έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως το Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας), ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και ομάδες της σύγχρονης χορευτικής σκηνής με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους χορογράφους όπως: Μαρία Γοργία, Αντώνης Φωνιαδάκης, Έρσυ Πίττα, Μαριέλα Νέστορα, Τέτη Νικολοπούλου, Μαρίνα Μαυρογένη, Τατιάνα Λοβέρδου, Χάρης Μανταφούνης, Ιωάννα Πορτόλου, Igor Zelinski, Carol Armitage κ.α. Και με τις Χριστίνα Κλεισιούνη και Τέτη Νικολοπούλου, με το σχήμα "present bodies" σε παραστάσεις αυτοσχεδιασμού, contact improvisation και site specific performance. Έχει συμμετάσχει σε τοπικά και διεθνή Φεστιβάλ Χορού τόσο στην Αθήνα όσο και στο εξωτερικό κι έχει παρουσιάσει δική του χορογραφική δουλειά. Διδάσκει τεχνική χορού, χορευτικό αυτοσχεδιασμό, μέθοδο Pilates, Axis Syllabus τόσο σε ελεύθερα μαθήματα όσο και σε τακτικά εργαστήρια όπως και την μέθοδο Feldenkrais σε ομαδικά μαθήματα κι ατομικές συνεδρίες. Από το 2015 διδάσκει την μέθοδο Feldenkrais στην Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και τεχνική σύγχρονου χορού και θεωρία μέσα από το Axis Syllabus στην Επαγγελματική Σχολή Χορού “Κέντρο Χορού και Τεχνών” της Τατιάνας Λομβέρδου. Επίσης διδάσκει σε διαφορετικά επίπεδα ατόμων καλύπτοντας μία γκάμα ερασιτεχνών και επαγγελματιών του χορού καθώς και ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και αναγκών. Το μάθημά του είναι σύμφωνο με τις βιομηχανικές αρχές και τους φυσικούς νόμους που ορίζουν την κίνηση, δίνοντας επίσης σημασία σε έναν ηθικό τρόπο διδασκαλίας και μετάδοσης της γνώσης.