Σεμινάριο Reiki πρώτου βαθμού

Εισηγήτρια η Φωτεινή Τσαμπαλά, Reiki Master.

Το Reiki αποτελεί ένα ολιστικό σύστημα ενεργειακής θεραπείας. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξασκούν το Reiki στην καθημερινή τους ζωή, σαν αυτοθεραπεία του σώματος και του νού, βελτιώνοντας την εσωτερική και εξωτερική τους πραγματικότητα.

Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Ιουνίου 2016
Ώρα: 10:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.
στο DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.
Διάρκεια σεμιναρίου: 8 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 6945046183, e-mail: ftsabala@gmail.com

Στο διήμερο σεμινάριο εκπαίδευσης περιλαμβάνονται:
Τέσσερις Συντονισμοί Reiki ατομικά σε κάθε εκπαιδευόμενο από Δασκάλα (Master) Reiki με Γενεαλογία και πολύχρονη εμπειρία.
Θεωρητικές γνώσεις για την προέλευση και την λειτουργία του Reiki
Διαλογισμός
Τεχνικές εφαρμογής και θέσεις χεριών
Πρακτική εξάσκηση
Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης παρέχονται:
Πιστοποιητικό Usui Reiki 1ου βαθμού
Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο Reiki 1ου βαθμού

To παραδοσιακό Reiki είναι μια παραδοσιακή Iαπωνική ενεργειακή θεραπεία, ένα ολιστικό σύστημα αυτοθεραπείας που βασίζεται στην μεταβίβαση μέσω των χεριών της ενέργειας Reiki η οποία έχει ευεργετικά αποτελέσματα και οφέλη για το σώμα, το νου και το πνεύμα, όπως βελτίωση της υγείας, σωματική ευεξία, χαλάρωση, νοητική ηρεμία, αισιοδοξία, ισορροπία, ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων, πνευματική ανέλιξη.
Σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξασκούν το Reiki στην καθημερινή τους ζωή, σαν αυτοθεραπεία, βελτιώνοντας την εσωτερική και εξωτερική τους πραγματικότητα. Επίσης εφαρμόζεται στη θεραπεία άλλων ανθρώπων, ζώων και φυτών.
Χρησιμοποιείται  ήδη από πολλά  νοσοκομεία της Αγγλίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Ελβετίας κλπ.

Για να μάθει κανείς Reiki πρέπει να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο ώστε να λάβει από τον Reiki Μάστερ τους ενεργειακούς συντονισμούς. Διδάσκεται σε τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης: Τον Πρώτο Βαθμό, το Δεύτερο και τον Τρίτο. Στον Πρώτο Βαθμό Reiki, το οποίο είναι το αρχικό επίπεδο εκμάθησης του παραδοσιακού συστήματος Usui Reiki, θα μάθεις να χρησιμοποιείς την ενέργεια του Reiki για αυτοθεραπεία, θεραπεία άλλων ανθρώπων και ζώων ακόμη και ως επαγγελματίας θεραπευτής Reiki, ως εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο. Με την εκπαίδευσή σου στο Reiki θα αντιληφθείς κατευθείαν μια  αλλαγή της ψυχικής σου διάθεσης. Η αρμονία, η ισορροπία, η ηρεμία, η επίγνωση και πολλές άλλες αλλαγές εμφανίζονται στη ζωή σου, αλλαγές που ποικίλλουν, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου.

Τι θεραπεύει το Reiki:
Το Reiki μας βοηθάει να ανακαλύψουμε τη δύναμη που έχουμε μέσα μας για αυτοθεραπεία, προάγει τη σωματική δύναμη και ευεξία καθώς και τη συναισθηματική και νοητική καθαρότητα και διαύγεια.
Μειώνει ή εξαφανίζει τον πόνο. Πονοκέφαλοι και ημικρανίες, πονόκοιλοι, προβλήματα και πόνοι στον αυχένα, στα γόνατα, στην πλάτη κλπ. αντιδρούν πολύ καλά στο άγγιγμα του Reiki.
Σε μεγαλύτερα και σοβαρότερα προβλήματα, όπως καρδιοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας, διαβήτη και καρκίνο, το Reiki είναι  αναζωογονητικό, ενδυναμωτικό και ανακουφιστικό σε συνδυασμό πάντοτε με τις συμβατικές ιατρικές μεθόδους. Μειώνει τις παρενέργειες της συμβατικής ιατρικής (π.χ. των φαρμάκων, της χημειοθεραπείας και των ακτινοβολιών) και ενισχύει όλα τα θετικά τους αποτελέσματα. Είναι ακόμα πολύ βοηθητικό και υποστηρικτικό σε κάθε είδους ψυχοθεραπεία και ψυχανάλυση.
Καθαρίζει το σώμα από αρνητικές ενέργειες και απομακρύνει ενεργειακά μπλοκαρίσματα, επιφέρει αποτοξίνωση στο σώμα, ενισχύει όλες τις φυσικές λειτουργίες του σώματος, μας βοηθάει να απελευθερώσουμε τα συναισθήματά μας και να αποκτήσουμε ισορροπία.
Το Reiki αυξάνει τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και την έκφραση.
Το Reiki ανοίγει τη διαίσθηση, εξυψώνει την συνείδηση και μας φέρνει σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό.

Η Φωτεινή Τσαμπαλά σπούδασε Νομική στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το 1999. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και δραστηριοποιήθηκε στον τραπεζικό τομέα για μια εικοσαετία. Είναι παντρεμένη κι έχει ένα αγοράκι.
Από τα φοιτητικά της χρόνια ασχολείται καθημερινά με τη γιόγκα και τις εναλλακτικές θεραπείες, έχοντας παρακολουθήσει πληθώρα σχετικών σεμιναρίων (ανθοϊάματα Bach για παιδιά, ζώα, αϋπνία κλπ. γιόγκα shivananda work shops, ενεργοποίηση και εξισορρόπηση ενεργειακών κέντρων (chakras), mantras, mudras, διαφόρων ειδών διαλογισμοί) παρακολούθησε δε την εκπαίδευση (120 ωρών) δασκάλων συστημικής προσέγγισης και παιδικής γιόγκα, με διεθνή αναγνώριση από το Yoga Alliance USA.
Είναι Master του παραδοσιακού συστήματος Reiki Usui και θεραπεύτρια με σχεδόν δεκαετή εμπειρία σε ατομικές θεραπείες (ήπιες περιπτώσεις αλλά και βαρέως πασχόντων ασθενών) και παραδίδει σεμινάρια Reiki όλων των επιπέδων.
Έχοντας πάρει τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις από τον οίκο Βach στο Mont Vermon της Αγγλίας, δραστηριοποιείται ενεργά στην ανθοθεραπεία με τα ιάματα του Dr. Bach, με εμπειρία μεγάλου αριθμού περιστατικών και ειδική εκπαίδευση στα παιδιά και τα ζώα.
Πιστεύει ακλόνητα ότι η ενεργειακή θεραπεία Reiki σε συνδυασμό με τα ανθοϊάματα Bach μπορούν να θεραπεύσουν κάθε είδους δυσαρμονίας και ανισορροπίας στον άνθρωπο και έχει κάνει σκοπό της ζωής της να το μεταδώσει στο κόσμο.