Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα

Τελευταίες παραστάσεις στις 5, 12 και 19 Μαρτίου 2017!
Το DanceVacuum φιλοξενεί για τη νέα σεζόν την παιδική παράσταση «Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα», βασισμένη στην αλληγορική νουβέλα του γάλλου συγγραφέα  Ζαν Ζιονό που γράφτηκε το 1953 και διηγείται την συγκινητική ιστορία ενός βοσκού που μετέτρεψε τα άγονα πλατώματα της Προβηγκίας, στη Νότια Γαλλία, σε έναν επίγειο παράδεισο!

Το έργο παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 12:00 μ.μ. για το κοινό, ενώ τις καθημερινές στις 10:00 π.μ. μόνο για σχολεία.

Πρόκειται για ένα έργο με οικολογικό και αντιπολεμικό μήνυμα που μεταδίδει την αγάπη και τον σεβασμό για την φύση και το περιβάλλον και αναδεικνύει την δύναμη της ανθρώπινης θέλησης. Η ιστορία σκιαγραφείται μέσα από αστείες καταστάσεις, πολλή ζωντανή μουσική και διάδραση. Τα παιδιά συμμετέχουν καθ' όλη την διάρκεια του έργου και με τις ζωγραφιές τους βάζουν τις προσωπικές τους πινελιές στην ανάπτυξη της πλοκής! Το έργο έχει παιχτεί και στο παρελθόν λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 - 10 ετών.

Κάθε Κυριακή στις 12:00 μ.μ.για το κοινό
και καθημερινές στις 10:00 π.μ.μόνο για σχολεία.
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.
Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα.
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ Κυριακές και 5 ευρώ καθημερινές για σχολεία.
Απαραίτητες οι κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 6985 028 588.

Η ιστορία αναφέρεται στον βοσκό Ελζεάρ Μπουφιέ, ο οποίος, ανάμεσα στο 1913 και το 1947, σπόρο-σπόρο, ξεδιαλέγει και φυτεύει βελανιδιές στα άγονα πλατώματα της Άνω Προβηγκίας, στη Νότια Γαλλία. Μετά από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, ο αφηγητής επιστρέφει και διαπιστώνει πως ο Ελζεάρ συνεχίζει εκεί την επίμονη και μοναχική δουλειά του. Το 1945, στο τέλος ενός δεύτερου αιματηρού πολέμου, ο αφηγητής δεν αναγνωρίζει πια το ερημικό τοπίο που είχε αντικρύσει τις δυο προηγούμενες φορές. Τα χωριά έχουν χτιστεί, κατοικούνται πάλι και η περιοχή βρίσκεται πια στην καρδιά ενός καταπράσινου δάσους από βελανιδιές.

Ο Μιχάλης Κοιλάκος είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτες στο θέατρο ως ηθοποιός, Κ. Ρήγο, Ν. Μαστοράκη, Γ. Λαζάνη, Μ. Κουγιουμτζή, Θ. Μοσχόπουλο, Α. Μπρούσκου, Κ. Καπελώνη, Ι. Ανδρεάδη, Τ. Τζαμαριά, Σ. Φασουλή, Ε. Μαργαρίτη και έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Παντογνώστης και Ζωντόβολος», «Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα», «Ανεπίδεκτη διόρθωσης» και το έργο «Χίλιες και μια ...σελίδες» που παίζεται φέτος για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Jean Giono, Σκηνοθεσία-Διασκευή: Μιχάλης Κοιλάκος, Μετάφραση: Παναγιώτης Κλίνης, Κίνηση: Μαργαρίτα Τρίκκα, Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρίζα Σουλιώτη, Κατασκευή Σκηνικού: Νίκος Δεντάκης, Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας, Φωτογραφίες: Γιώργος Γκικαπέπας.
Παίζουν: Πέτρος Σπυρόπουλος, Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης. Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Κούστας.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ
Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ταλκ • infokidselamazipaidiko-theatro monopolielniplexpaidoramaparentbookΘεατρομάνιαm-word


«Νομίζω πως ήρθε ο καιρός για μια "πολιτική του δέντρου", παρ’ ότι ο όρος "πολιτική" φαίνεται εδώ πολύ λίγο κατάλληλος.»
Jean Giono, 27.09.1957