Εισαγωγή στα εναέρια ακροβατικά

Με την Αθηνά Δ της ομάδας Potentia.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016
Ώρα: 11:00π.μ. - 2:00 μ.μ.
DanceVacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ
Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 6974816694
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους ή σε άτομα με μικρή σχετική εμπειρία και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν την εναέρια ακροβατική γυμναστική. Στο σεμινάριο αυτό θα εξερευνήσουμε το σώμα μας, θα αισθανθούμε τον χώρο και τον χρόνο μέσω της μουσικοκινητικής αγωγής, θα προκαλέσουμε την δημιουργικότητά μας και την εμπιστοσύνη μας. Θα αναλύσουμε την τεχνική, θα νιώσουμε πως είναι η ανάποδη αιώρηση και θα μάθουμε βασικές αρχικές κινήσεις. Η εναέρια ακροβατική γυμναστική ανήκει στον μαγικό κόσμο του τσίρκο. Από εκεί ξεκίνησε, εξελίχθηκε και διαδόθηκε ανά τον κόσμο. Στη χώρα μας μόλις τα τελευταία χρόνια μαθεύτηκε και απέκτησε κοινό. Τα εναέρια ακροβατικά πανιά, με τα οποία θα ασχοληθούμε, μπορεί να τα δοκιμάσει ο καθένας ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, αντιθέτως αποτελούν την αφορμή για πολύ κόσμο να ξεκινήσει να γυμνάζεται καθώς είναι ένας πολύ ευχάριστος τρόπος εκγύμνασης.
Το να κρατάς το ίδιο σου το σώμα στον αέρα, να το ανυψώνεις, να το τεντώνεις, να το σώζεις από επιτηδευμένες πτώσεις, να το τοποθετείς σε θέσεις που το ξεκουράζουν ενώ δεν βρίσκεται σε επαφή με την γη, αποτελεί μία ιδιαίτερη εμπειρία. Επειδή δεν είμαστε συνηθισμένοι να αιωρούμαστε, πόσο μάλλον να αιωρούμαστε με το σώμα μας ανάποδα, μέσα από την εξοικείωση σε τέτοιες στάσεις αυξάνονται οι αντιληπτικές μας ικανότητες και εξελίσσονται οι αισθήσεις μας. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου πληρούνται όλες οι απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας.

Η Αθηνά Δ είναι απόφοιτη της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών με ειδικότητες στην ορχηστική και τον ελληνικό παραδοσιακό χορό.
Από το 2004 ασχολείται με την μελέτη της κίνησης του σώματος, την βελτίωση των ικανοτήτων και δυνατοτήτων του, την ενδυνάμωση των μυών προκειμένου να αγγίζει το μέγιστο, την αποφυγή των τραυματισμών αλλά και την επίδραση του κοινωνικού περιβάλλοντος στην ελευθερία της κίνησης.
Ασχολείται με πολλά εργαλεία από αυτά που διαθέτει ο μαγικός χώρος του τσίρκο, με περισσότερο ζήλο όμως στα εναέρια ακροβατικά, στα ακροβατικά εδάφους, τις ακροβατικές στηρίξεις μεταξύ δύο σωμάτων με τον partner της Ιωάννη Δούκα, ζογλερικά, hoop dance, ξυλοπόδαρα, manipulation,ναλλά και με διάφορα είδη χορού όπως σύγχρονο χορό, σωματικό θέατρο, στροβιλισμό, butoh, vertical dance. Η ενασχόλησή της με τα εναέρια ακροβατικά ξεκίνησε στην σχολή Animasur στη Γρανάδα της Ισπανίας ενώ βρισκόταν παράλληλα εκεί με υποτροφία από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Έπειτα παρακολούθησε σεμινάρια και μαθήματα από πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, όπως Sarah Bebe Holmes, Cohdi Harrell, Tt Robson κ.α.
Έχει παρουσιάσει solo performances σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες με τελευταία συνεργασία την Ιωάννα Ρεβίθη με την οποία έχουν δημιουργήσει την ομάδα Potentia.