Σεμινάριο Υποκριτικής

Ο Ηθοποιός και τα εργαλεία του.
Διδασκαλία: Γιώργος Χαρατζάς και Κορίνα Χρυσάιδου.

Έναρξη σεμιναρίου: 6 Νοεμβρίου
Διάρκεια κύκλου: Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2016
Ημερομηνίες: Κυριακές 6/11, 13/11, 4/12, 11/12 & 18/12
Ώρα 5:00 - 7:00 μ.μ.
Διάρκεια σεμιναρίου: 10 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ ή 12 ευρώ ανά μάθημα.
Το τμήμα θα είναι ολιγομελές και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
DanceVacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210-6819648 και 6945244778.

Γνωρίστε το θέατρο και την υποκριτική μέσα από ένα ολοκληρωμένο κύκλο σεμιναρίου όπου θα αντιμετωπιστούν θέματα όπως:

Δεν ξέρω τι κάνω επί σκηνής
Πώς χτίζεται ο χαρακτήρας που υποδύομαι
Σε τι πρέπει να συγκεντρωθώ επί σκηνής
Ποια είναι τα εργαλεία της τέχνης μου
Πώς προσεγγίζεται ένα κείμενο
Υπάρχει μέθοδος στην υποκριτική; Είναι κάτι που μαθαίνεται;

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει πολύ πρακτική δουλειά μέσα από ευχάριστες σωματικές ασκήσεις και δουλειά πάνω σε κείμενα. Θα έχει ως στόχο στο τέλος της χρονιάς να οδηγήσει σε ανοικτές παρουσιάσεις της δουλειάς. Η εκπαίδευση απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο Γιώργος Χαρατζάς έχει σπουδάσει υποκριτική και σκηνοθεσία θεάτρου σε Αθήνα, Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Στη Νέα Υόρκη ειδικεύθηκε στην τεχνική Practical Aesthetics (Πρακτική Αισθητική), την τεχνική υποκριτικής του David Mamet και των συνεργατών του, την οποία διδάσκει στην Ελλάδα από το 2007 σε πλήθος χώρων θεατρικής εκπαίδευσης μεταξύ των οποίων και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (τα τελευταία 6 χρόνια).
Στην πολύχρονη διαδρομή του έχει παρουσιάσει δουλειά του σε Αγγλία, Ελλάδα, Ισπανία και Αμερική. Πρόσφατα στα πλαίσια της θεατρικής ομάδας X-Act Art, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος, έχει σκηνοθετήσει και συν-σκηνοθετήσει τέσσερεις παραστάσεις (“Γένους Θηλυκού” σύνθεση κειμένων από τον Α. Στρίντμπεργκ - Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, "Ο Μικρός Έγιολφ" του Χ. Ίψεν - θέατρο Βρυσάκι, “Ο Εραστής" του Χ. Πίντερ - θέατρο Olvio και "Οι Δανειστές" του Α. Στρίντμπεργκ - θέατρο Αλκμήνη ) ενώ έχει παίξει πρωταγωνιστικά σε 3 παραστάσεις (“Ο Εραστής” του Χ. Πίντερ, “Οι Δανειστές” του Α. Στρίντμπεργκ, “Ο Μικρός Έγιολφ” του Χ. Ίψεν) και σε μια ταινία μεγάλου μήκους ("Έγιολφ) σε σκηνοθεσία Σπύρου Διαμάντη (που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης).
Ως σκηνοθέτης έχει παρουσιάσει και δουλειά πάνω στους Χ. Πίντερ, Μ. Κρίμπ, και Π. Μάρμπερ. Παλαιότερα ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Peader Kirk, Λεωνίδα Λοϊζίδη, Chris Baldwin, Νέλλη Καρρά, Γιώργο Αγαθονικιάδη, Θωμά Μοσχόπουλο, Φρόσω Μαστρόκαλλου, Λένα Φιλίπποβα και Σπύρο Διαμάντη. Έχει μεταφράσει, εκτός από θεατρικά έργα, το A Practical Handbook for the Actor (Ένα Πρακτικό Εγχειρίδιο για τον Ηθοποιό) που αποτελεί το βασικό εγχειρίδιο της Πρακτικής Αισθητικής.

Η Κορίνα Χρυσάιδου έχει σπουδάσει υποκριτική στην Αθήνα. Στη Νέα Υόρκη ειδικεύθηκε στην τεχνική υποκριτικής Practical Aesthetics (Πρακτική Αισθητική) στο Atlantic Theater Company, την σχολή που ίδρυσε ο David Mamet και οι συνεργάτες του. Είναι ιδρυτικό μέλος της εταιρείας θεάτρου και πολιτισμού X-Act Art.
Ως ηθοποιός έχει παρουσιάσει δουλειά της σε Ελλάδα, Αίγυπτο, Αμερική και Αγγλία. Πρόσφατα έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον "Εραστή" του Χάρολντ Πίντερ (θέατρο Olvio, Αθήνα και σε περιοδεία σε όλη την Ελλαδα). Παλαιότερα (Απρίλιος-Ιούνιος 2014) έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Θέκλα στους «Δανειστές» του Α. Στρίντμπεργκ (παραγωγή X-Act Art – θέατρο Αλκμήνη). Τον 2013 σε παραγωγή της X-Act Art έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία μεγάλου μήκους «Έγιολφ» σε σκηνοθεσία Σπύρου Διαμάντη αλλά και στο θεατρικό «Έγιολφ» του Χ. Ίψεν στο θέατρο Βρυσάκι. Στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης με την ομάδα X-Act Art το 2011 παρουσίασε σύνθεση κειμένων βασισμένων σε κείμενα του Α. Στρίντμπεργκ με τίτλο Γένους Θηλυκού σε σκηνοθεσία Γ. Χαρατζά. Επίσης έχει συνεργαστεί στο θέατρο με τους Κοραή Δαμάτη, Stephen Hutton, Μαρία Σάββα, Michael Seibel, Μιχάλη Βιρβιδάκη. Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τους Λένα Μαρκογιάννη, Catherine Gulacsy, Ηλία Γιαννακάκη, Γιώργο Μαρκάκη και στην τηλεόραση με τους Κώστα Κωστόπουλο και Γιάννη Βασιλειάδη. Ως βοηθός σκηνοθέτη έχει συνεργαστεί με τους Νέλλη Καρρά και Μαρία Σάββα. Επίσης, έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βασικό εγχειρίδιο της Πρακτικής Αισθητικής, “A Practical Handbook for the Actor” (Ένα Πρακτικό Εγχειρίδιο για τον Ηθοποιό). Έχει δώσει διαλέξεις και έχει διδάξει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Θέατρο των Αλλαγών και σε άλλους χώρους θεατρικής εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.