Feldenkrais για όλους ( Πρωϊνό τμήμα)

Με την Μαριλένα Πετρίδου.

Κάθε Δευτέρα 10:00 - 11:00 π.μ.
Πληροφορίες - συμμετοχές: τηλ. 210-6819648, 6974 744944.
DanceVacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Ένα πρωινό τμήμα Feldenkrais που απευθύνεται σε όλους, με έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών σε εγκυμοσύνη / λοχεία, των ατόμων 3ης ηλικίας, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και οποιονδήποτε διαθέτει πρωινό χρόνο για μια βουτιά ευεξίας!
Η Μέθοδος Feldenkrais μέσα από απλές, ήπιες, ευχάριστες και ασφαλείς κινήσεις, μπορεί να προσφέρει κάποια εργαλεία για την καθημερινή σωματική άνεση και άρτια λειτουργικότητα, που έχουν ανάγκη όλες οι παραπάνω ομάδες ανθρώπων, ώστε να αποκτούν την αρτιότερη δυνατή σύνδεση με το ευρύτερο σύνολο του σώματος και του εαυτού τους και εν τέλει να μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής.
Οι γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης / λοχείας βρίσκονται σε μια περίοδο ανακατατάξεων στις σωματικές τους ισορροπίες. Καλούνται να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες που έχει ένα σώμα που αλλάζει σχήμα, βάρος, διάθεση, κέντρο βάρους, τρόπο περπατήματος και κίνησης.Οι άνθρωποι άνω των 50-60 ετών που είτε πάσχουν από κάποια χρόνια πάθηση (π.χ. νευρολογικά, ρευματολογικά κ.λ.π.) είτε όχι, λόγω κάποιων ισχυρών λανθασμένων κινητικών συνηθειών που εξελίσσονται σε βάθος χρόνου, ή λόγω του ότι σταδιακά σταματούν να κινούνται με ευχέρεια και άνεση, έχουν ανάγκη από ήπιες μορφές άσκησης ώστε να υποστηρίξουν μια σωματική και ψυχολογική συντήρηση, πολύ απλά μην ξεχνώντας να ανακαλύπτουν και να εξερευνούν κάτι συνεχώς νέο σχετικά με τον εαυτό τους. Κατά την διάρκεια του εργαστηρίου αποφεύγονται θέσεις που δυσχεραίνουν τους συμμετέχοντες (π.χ. μπρούμυτα για τις εγκύους) και στόχος είναι να συναντήσουμε τις ανάγκες όλων όσων ψάχνουν για μια πρακτική που σέβεται τα όρια και τις ξεχωριστές ατομικές δυνατότητες.
Απαραίτητα: Άνετα και ζεστά ρούχα, μια πετσέτα ή κουβερτούλα.

Η Mέθοδος Feldenkrais
Η μέθοδος σωματικής εκπαίδευσης Feldenkrais αναπτύχθηκε από τον Moshe Feldenkrais (Μοσέ Φέλντενκράις, 1904-1984). Είναι μια μοναδική μέθοδος διερεύνησης της κίνησης και του πως δραστηριοποιούμε τον εαυτό μας σε αυτήν.
Η μαθητική διαδικασία βοηθάει τον μαθητή να συνειδητοποιήσει τις κινητικές του συνήθειες, να τις εμπλουτίσει και να τις αλλάξει.
Ο μαθητής οδηγείται να εξερευνήσει την στιγμή ανάμεσα στην πρόθεση και την δράση, να διερωτηθεί για το πως ενεργοποιεί και χρησιμοποιεί το σώμα του σε καθημερινές λειτουργικές κινήσεις. Η μέθοδος μας προσφέρει έναν νέο τρόπο να αντιληφθούμε τις κινητικές μας συνήθειες και τρόπους να τις αντιμετωπίσουμε.
Περισσότερα σχετικά με την Μέθοδο Feldenkrais εδώ

Η Μαριλένα Πετρίδου είναι πιστοποιημένη δασκάλα (practitioner) της Μεθόδου Feldenkrais, δασκάλα χορού-κίνησης, χορεύτρια-performer και μουσικός, με βάση την Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο Northern School of Contemporary Dance (Leeds, UK) και τύμπανα στο Ωδείο Μουσικής Πράξης. Εκπαιδέυτηκε στην Μέθοδο Feldenkrais®, για 4 χρόνια, κατά την 1η επαγγελματική εκπαίδευση που έγινε στην Ελλάδα (Feldenkrais International Training Programme "Greece I" - υπό τη διεύθυνση της Ruty Bar).
Συνεργάστηκε ως χορεύτρια κυρίως με την Ομάδα YELP danceco. και τη χορογράφο Μαριέλα Νέστορα από το 1998 και με την Ομάδα Χορού ΖΗΤΑ και τη χορογράφο Ίρις Καραγιάν από το 2005, αλλά και με αρκετούς ακόμα Έλληνες και διεθνείς χορογράφους σε Ελλάδα και Αγγλία. Παράλληλα ασχολήθηκε για αρκετό διάστημα με τον χώρο της πολιτιστικής διαχείρισης και έχει συνεργαστεί με σημαντικά φεστιβάλ και οργανισμούς.
Διδάσκει σύγχρονο χορό/κίνηση, σε νήπια-παιδία και ενήλικες από το 2002. Διδάσκει τη Μέθοδο Feldenkrais από το 2014, ενώ το 2016 δημιούργησε μαζί με άλλους συναδέλφους, το Κέντρο Feldenkrais στα Κ.Πετράλωνα. Παράλληλα ασχολείται ημιεπαγγελματικά με τη μουσική συμμετέχοντας σε μουσικά σχήματα ως ντράμμερ-κρουστός. http://marilenapetridou.weebly.com/