Εισαγωγή στο Improv Musical

Μουσικός θεατρικός αυτοσχεδιασμός.
Εισηγητές: Παναγιώτης Καλογερόπουλος και Κωνσταντίνος Κιντής.

Κυριακή 14 Μαΐου 2017
Ώρα 4:30 - 7:30 μ.μ.(περιλαμβάνει διάλειμμα 15 λεπτών).
Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ
DanceVacuum Centre of Performing Arts, Διογένους 42, Χαλάνδρι.
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210-6819648, 6994663141 και dancevacuum@gmail.com (οι θέσεις είναι περιορισμένες).

Είσαι ηθοποιός ή αυτοσχεδιαστής και θέλεις να πας στο επόμενο επίπεδο τις τεχνικές σου; Θέλεις να δεις πως συνδυάζεται η μουσική και το τραγούδι με το αυτοσχεδιαστικό θέατρο; Θέλεις να δημιουργήσεις ένα μιούζικαλ αλλά δεν έχεις 65 εκατομμύρια ευρώ; Μήπως απλά θέλεις να περάσεις καλά με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο; Αν απάντησες ναι έστω και σε ένα από τα παραπάνω, τότε αυτό το σεμινάριο είναι για σένα!
Σε αυτό το σεμινάριο θα διδαχθείς τα βασικά του πώς να βάλεις την μουσική και το τραγούδι σε μια αυτοσχεδιαστική σκηνή. Θα δούμε την δομή ενός τραγουδιού, διάφορα στυλ και είδη, φωνητικές τεχνικές καθώς και πώς να εισάγουμε αυτά τα τραγούδια σε μια θεατρική σκηνή. Θα μάθεις πώς μπορείς να εκφράσεις τις σκέψεις σου και τα συναισθήματά σου με τραγούδι και να δημιουργείς αυτοσχεδιαστικές σκηνές, ιστορίες και παιχνίδια. Και όλα αυτά διασκεδάζοντας!
Δεν χρειάζεται καθόλου να έχεις την «τέλεια» φωνή αλλά ούτε είναι απαραίτητο να μπορείς να κάνεις ομοιοκαταληξία με την λέξη «τάπερ», απλά να έχεις την διάθεση να ρισκάρεις λίγο, να τραγουδήσεις και να περάσεις καλά!

Ο Παναγιώτης Καλογερόπουλος είναι ένας από τους πρωτοπόρους της ελληνικής improv σκηνής. Με δεκάδες παραγωγές και παραστάσεις στο ενεργητικό του, έχει συνεργαστεί με κάποια από τα πιο γνωστά θέατρα της Αθήνας (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Θέατρο ΠΚ, Αθηναϊκή Σκηνή, Άβατον, LA theater, Θέατρο Αλκμήνη κ.α.). Αυτήν την στιγμή είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Improvatores, της πρώτης θεατρικής ομάδας στην Ελλάδα που πραγματοποιεί παραστάσεις μουσικού θεατρικού αυτοσχεδιασμού (improv music comedy), ενώ παράλληλα γράφει, σκηνοθετεί και κάνει παραστάσεις stand up comedy.

Ο Κωνσταντίνος Κιντής είναι εκπαιδευτικός, διδάσκει μουσική στην ιδιωτική εκπαίδευση και συμμετέχει σε παραστάσεις αυτοσχεδιασμού στην Αθήνα και την επαρχία. Ξεκίνησε με κλασσικές σπουδές στην κιθάρα, ασχολήθηκε με το αρμόνιο και τους ψηφιακούς ήχους, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε σπουδές πάνω στην Βυζαντινή και εξωτερική μουσική. Αφού παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια αυτοσχεδιασμού, βρέθηκε στην σκηνή ως αυτοσχεδιαστής ενώ εδώ και έναν χρόνο παραδίδει μαθήματα αυτοσχεδιασμού σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και θεατρικές ομάδες. Είναι ένας απ' τους πρώτους που ασχολήθηκαν με το Improv Musical στην Ελλάδα, καθώς είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Improvatores, της πρώτης θεατρικής ομάδας στην Ελλάδα που πραγματοποιεί παραστάσεις μουσικού θεατρικού αυτοσχεδιασμού (improv music comedy).