Σεμινάριο Partnering με την Μαργαρίτα Τρίκκα

"You spin me round round"

Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, ηθοποιούς, σπουδαστές χορού και θεάτρου και γενικά σε άτομα που έχουν μια πρότερη σχέση με την κίνηση.

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017
Ώρα 4:00 - 7:00 μ.μ.
Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210-6819648 και 6937309195

Σε αυτό το σεμινάριο θα προσεγγίσουμε το partnering μέσα από την τεχνική της στροφικότητας (spinning). Θα δουλέψουμε κυρίως σε ζευγάρια, όπου μέσω ασκήσεων κι αυτοσχεδιασμών, θα οδηγήσουμε τα δύο σώματα να κινούνται σαν ένα, επιτόπου και στον χώρο.
Θέτοντας αρχικά ως κινητική αφετηρία το περπάτημα, θα μάθουμε να οδηγούμε και να οδηγούμαστε, να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και τον άλλο και να χειριζόμαστε με μαεστρία την βαρύτητα. Κι έτσι μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε μαζί με τον παρτενέρ, το σώμα μας να είναι η προέκταση του άλλου και να εξελίσσουμε τον αυτοσχεδιασμό μας προκαλώντας κάθε τόσο τα όρια που νομίζουμε ότι έχουμε, βιώνοντας την χαρά του γύρω-γύρω όλοι και την μέθεξη των δερβίσηδων.
Όπως ένα γλύπτης αλλάζει το σχήμα το περιστρεφόμενου πυλού μόνο αγγίζοντας το, έτσι και τα σώματα μας θα γίνουν ένα κινούμενο γλυπτό που μέσα από την αέναη και σπειροειδή κίνηση, θα γίνει φορέας εικόνων, νοημάτων και συναισθημάτων.

Η Μαργαρίτα Τρίκκα είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού "Ραλλού Μάνου" και του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α.
Παρακολούθησε το 3ετές εργαστήριο υποκριτικής - αυτοσχεδιασμού της Ε. Σκότη (ομάδα ΝΑΜΑ) καθώς και σεμινάρια στον σύγχρονο χορό, physical theatre, αυτοσχεδιασμό και χορογραφία σε Ελλάδα κι εξωτερικό.
Εργάζεται και δημιουργεί ως performer, χορογράφος και κινησιολόγος στο θέατρο.
Έχει συνεργαστεί με χορογράφους και σκηνοθέτες όπως: Αερίτες / Π. Απέργη, the Bread and Puppet Theater, Α. Παπαδαμάκη, Α. Λαμπίρη / ομάδα ΜΑΝ, Ha! theatre Ensemble, Α. Γύρα / Κινητήρας, Μ. Νέστορα / Yelp!, Σ. Σπύρου, Φ. Κορρού, Ε. Farrel, Μ. Κοιλάκος, Κ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Χατζάκης, Δ. Μπογδάνος κ.α.
Έχει συνεργαστεί με φορείς και φεστιβάλ όπως: Masdanza International Contemporary Dance Festival, Arc for Dance, Akropoditi Dance Fest, Athens Videodance Project, MIR festival, Δημήτρια, Αισχύλεια, Bob Festival, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μέγαρο Μουσικής, Θέατρο Χαλκίδας κ.α.
Εδώ και 11 χρόνια διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε studios, κοινωνικούς χώρους, ιδρύματα, σχολές χορού και δραματικές σχολές.
Το 2016 χορογράφησε το έργο Trajectory: a Tragedy of a Victory το οποίο παρουσιάστηκε στο Arc for Dance Festival 2016 και στο Akropoditi Dance Festival 2016, ενώ θα παρουσιαστεί και τον Απρίλιο στο Θέατρο Πόλη.