Βρεφική Yoga

Με την Χριστίνα Καϊάφα.

Σάββατο 29 Απριλίου και 6 Μαίου 2017
'Ωρα 10:00 - 11:00 π.μ.
Πληροφορίες - συμμετοχές: τηλ. 210-6819648 και 6942 492060.
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Η Βρεφική Υοga είναι ένα συνδυαστικό πρόγραμμα για τις ίδιες τις μητέρες και τα βρέφη τους και εφαρμόζεται σε βρέφη από 2 έως 12 μηνών. Ένας από τους βασικούς στόχους της βρεφικής yoga είναι η νέα μητέρα να αισθανθεί άνετα με το σώμα του μωρού της, πιο κοντά του και να μάθει κινήσεις και θέσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή ανάπτυξη του. Μαθαίνει στην ουσία φυσικούς τρόπους ώστε να το βοηθήσει να αναπτυχθεί καλύτερα, να το ηρεμεί και να συνδέεται μαζί του σε ένα βαθύτερο επίπεδο.
Σε αυτό τον κύκλο συναντήσεων οι μητέρες / γονείς θα μάθουν:
• Πώς να φροντίζουν το μωρό τους με τρόπο θεραπευτικό (συγκεκριμένες στάσεις-“asanas” και κινήσεις) για το σώμα του αλλά και για την ψυχοσυναισθηματική του εξέλιξη (Θεωρία και Πρακτική),
• Πώς να αποφεύγουν παθολογίες του μωρού (δυσκοιλιότητα, κολικούς, άσθμα, κ.α),
• Την διατροφή του μωρού - Πώς περνάμε από το θηλασμό στην τροφή,
• Εκπαιδευτικά παιχνίδια βασισμένα στην αισθησιοκινητική αντίληψη του βρέφους,
• Να αναγνωρίζουν τα αναπτυξιακά στάδια της βρεφικής ηλικίας,
• Ασκήσεις για την αποθεραπεία του σώματος της μητέρας για να επανέλθει το σώμα της μετά από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό (π.χ να κλείσει ο ορθός κοιλιακός).
Θα χρειαστεί να φέρετε μαζί ένα σελτεδάκι ή πετσέτα του μωρού σας και αν θέλετε το προσωπικό σας στρώμα yoga.

Η Χριστίνα Καϊάφα είναι ελεύθερη επαγγελματίας και εργάζεται σήμερα ως παιδαγωγός-δασκάλα Παιδικής Yoga στο δημόσιο 1ο Δημοτικό σχολείο Φιλοθέης. Είναι εξωτερική συνεργάτης στα στούντιο “Dancevacuum” και “Μandala studio” στο Χαλάνδρι ως εισηγήτρια και δασκάλα Βρεφικού Μασάζ, Βρεφικής Yoga και Mεταγεννητικής Yoga για μητέρες. Aκόμη, παραδίδει ορισμένα ιδιαίτερα μαθήματα Hatha Υοga και Family Yoga.
Από το 1994 έως σήμερα παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια Μπαλέτου, Σύγχρονου Χορού (στην Ελλάδα και στο Βερολίνο), διδασκαλίας Δημιουργικού Χορού για νήπια και παιδιά καθώς και μαθήματα Yoga (Ηatha, Αshtanga και Vinyasa Yoga), Pilates και Tai Chi.
Συνειδητοποιώντας πόσο σημαντική είναι ήδη από την βρεφική ηλικία η συμβολή της μητέρας και του πατέρα στην ψυχοσυναισθηματική και σωματική υγεία του παιδιού για να γίνει μετέπειτα ένας/μία αυτοδύναμος/η ενήλικας με αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση και αγάπη προς τον εαυτό του/της και τους άλλους και να πραγματοποιεί όνειρα και συνειδητές επιλογές, αποφάσισε να ειδικευτεί σε επιστήμες και τεχνικές που προάγουν την υγεία, την δύναμη και την αγάπη μέσα από τρόπο δημιουργικό.
Μέσα από τις γνώσεις της και τα μαθήματα που διδάσκει, δείχνει στους γονείς ευχάριστους τρόπους να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί με το παιδί τους, να το «ακούν» και να διαχειρίζονται συναισθήματα και αλλαγές του.
Η Χριστίνα είναι πιστοποιημένη δασκάλα Βρεφικού Μασάζ από το κέντρο Οικογενειακής Yoga (“Νeo Yoga’’, www.neoyoga.gr ) στην μέθοδο του Γάλλου μαιευτήρα Frederick Leboyer που έφερε από την Ινδία (“Shantala”). Συνεχίζοντας την εκπαίδευσή της πιστοποιήθηκε στην Βρεφική & Νηπιακή Υοga – εκπαίδευση που συμπεριλαμβάνει την Επανορθωτική-Mεταγεννητική Yoga για μητέρες και γνώσεις ψυχοσυναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης του βρέφους και του νηπίου. Ολοκλήρωσε την 120 ωρών εκπαίδευση στην «Παιδική Υοga & Συστημική Προσέγγιση στο Οικογενειακό Σύστημα στο κέντρο “Neo Yoga Center”. Το τελευταίο είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με διεθνή ισχύ αναγνωρισμένο από το Yoga Alliance USA και είναι βασισμένο στην Συστημική θεωρία & Πρακτική στο Οικογενειακό Σύστημα, στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία και Ψυχοπαθολογία του παιδιού καθώς και σε θεραπευτικές τεχνικές της Ηatha και Αshtanga Yoga ειδικά προσαρμοσμένες για τα αντίστοιχα ηλικιακά γκρουπ. Περιλαμβάνει εκτός άλλων, Παιδαγωγικές και Επικοινωνιακές τεχνικές και Οργάνωση-Διαχείριση (Management) των παιδικών ομάδων. Μεγάλη σημασία δίνεται στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της ομαδικότητας στα παιδιά με επιρροές και από την «Μέθοδο Μοντεσσόρι» και την Αμερικανική Παιδαγωγική.
Είναι δασκάλα Ηatha Yoga εκπαίδευσης 120 ωρών, ενώ τον Ιούνιο θα λάβει κρατική και διεθνή πιστοποίηση από τo εκπαιδευτικό ίδρυμα “Μind and Body Studies” (www.mindbodystudies.gr) ως δασκάλα Hatha Υοga 200 ωρών (RYT 200hr).
Από το 2013 παραδίδει μαθήματα Δημιουργικής Κίνησης (Εκπαιδευτικές Τεχνικές βασισμένες στo Σύγχρονο και Δημιουργικό Χορό, την Υοga και το Διαδραστικό Παιχνίδι –στα Αγγλικά και Ελληνικά - σε ομάδες παιδιών.
Ως χορεύτρια είναι μέλος των επαγγελματικών Ομάδων Σύγχρονου Χορού «Περιηγητές» και «Dancevacuum».
Η εκπαίδευση της στον χώρο της αυτοβελτίωσης και η αγάπη της για τις ολιστικές θεραπείες είναι διαρκής. Έχει παρακολουθήσει επιτυχώς τα εκπαιδευτικά σεμινάρια «Συστημικές Αρχές & Επικοινωνιακές Τεχνικές» (2016) και «Αμυντικοί Μηχανισμοί του Εγώ» (2017) από την ψυχοθεραπεύτρια Άλια Σαμαρά στο «Κέντρο Οικογενειακής Θεραπείας» στα Βριλήσσια.