Σεμινάριο Break Dance

Με τον Σπύρο Μπόμπολη.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί την τεχνική, πίσω από τις πιό εντυπωσιακές χορευτικές φιγούρες.

Κυριακή 21 Μαΐου 2017
Ώρα 5:00 - 7:30 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210-6819648, 6944278352.

Σε αυτό το σεμινάριο, θα ξεκινήσουμε δουλεύοντας βασικά βήματα break dance ενσωματωμένα σε μια χορογραφία. Θα γνωρίσουμε τον ρυθμό, την ροή, την εκρηκτικότητα και τις απότομες παύσεις (freeze) του χορευτικού αυτού είδους.
Στην συνέχεια θα κάνουμε μια εισαγωγή στον ακροβατικό χαρακτήρα του χορού. Θα δουλέψουμε τόσο στηρίξεις όσο και ασκήσεις ενδυνάμωσης, στοχεύοντας την ενεργοποίηση του κέντρου, το κλειδί για τον απόλυτο έλεγχο του σώματος.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές και γενικότερα σε άτομα που έχουν εξοικείωση με την κίνηση.

Ο Σπύρος Μπόμπολης στην ηλικία των δεκατεσσάρων ξεκίνησε να διδάσκεται την τεχνική του Break Dance, από τους κορυφαίους του είδους, σε μία εποχή που το είδος χορού βρισκόταν σε πρώιμο στάδιο στην Ελλάδα. Πολύ σύντομα διακρίθηκε σε διαγωνισμούς και παραστάσεις, ενώ τα πέντε τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με το Break Dance. Η ανάγκη του να εμβαθύνει τις γνώσεις του γύρω από την κίνηση και τον έλεγχο του σώματος, τον έφεραν σε επαφή και με άλλα είδη, όπως η ashtanga yoga, η ενόργανη γυμναστική και ο σύγχρονος χορός. Σαν δάσκαλος Breakin', στόχος του είναι να δομήσει και να εμπλουτίσει περαιτέρω το φρέσκο και ανερχόμενο χορευτικό αυτό είδος.