Σεμινάριο West African Dance

Με τον Dauda Conteh.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, αλλά είναι ανοιχτό σε όλους όσους έχουν ασχοληθεί με οποιοδήποτε είδος σωματικής άσκησης.

Κυριακή 28 Μαΐου 2017
Ώρα 5:00 - 7:00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210-6819648, 6974924991

Ο αφρικάνικος χορός, είναι κάτι παραπάνω από μία τέχνη έκφρασης, είναι τρόπος ζωής, ένας τρόπος ύπαρξης. Λειτουργεί θεραπευτικά, μέσα από την συνειδητότητα και την ελευθερία του σώματος, συνδέοντας το κάθε άτομο με την δική του εσωτερική ρυθμική δύναμη. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που οι άνθρωποι έχουν την τάση να ακολουθούν περιορισμένα πρότυπα κίνησης, ο αφρικάνικος χορός είναι ένα μέσο σύνδεσης με την ροή και την ελευθερία έκφρασης.

Δομή σεμιναρίου
1. Ζέσταμα με στόχο την προθέρμανση των μυών, την απελευθέρωση του αυχένα, του στέρνου, της λεκάνης, των χεριών, κατανοώντας τον τρόπο που κάθε μέρος του σώματος κινείται, ξεχωριστά από το υπόλοιπο.
2. Εξοικείωση με τον αφρικάνικο χορό μέσα από απλά και βασικά βήματα.
3. Παράδοση χορογραφίας και τραγουδιού εμπνευσμένα από την παράδοση της δυτικής Αφρικής.
4. Ασκήσεις stretching και χαλάρωσης, εστιάζοντας στην αναπνοή.

Ο Dauda Conteh κατάγεται από την Σιέρρα Λεόνε της δυτικής Αφρικής. Από μικρή ηλικία υπήρξε μέλος του National Dance Troupe of Sierra Leone, με το οποίο έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Αφρική (Γκάμπια, Σενεγάλη, Γκάνα), στην Ευρώπη (Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία) και στην Τουρκία. Είναι χορευτής (αφρικάνικος χορός, σύγχρονος, ακροβατικά) και κρουστός (djembe, doundoun). Τα τελευταία χρόνια ζεί στην Ελλάδα και εργάζεται ως δάσκαλος αφρικάνικου χορού ‘‘Anasa Cultural Center‘‘, ‘‘Quilombo Centro Cultural‘‘, ‘‘Παngea world music center‘‘, Μοtus dance school, H Συμμορία του Ήλιου, Χορόγραμμα) και ως κρουστός σε μαθήματα αφρικάνικου χορού, σε παιδιά και σε ενήλικες. Έχει συμμετάσχει στα «Ιερά Τύμπανα της Γης», στο Θέατρο Δόρα Στράτου, 2012-13 (χορός, ακροβατικά), στη παράσταση "The Quiet Voice" του Φεστιβάλ Αθηνών με χορογράφο την Ερμίρα Γκόρο ως χορευτής (σύγχρονο) και ως κρουστός (μουσική επιμέλεια-Νίκος Κυπουργός),  και σε πολλές άλλες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα (Θέατρο Σημείο, Bollywood Festival 2014, Byron College Cultural Festival, Fringe Festival, κα). Είναι μέλος της μουσικοχορευτικής ομάδας Troupe Emma Ya και ένας από τους βασικούς ιδρυτές του συλλόγου Watoto Africa και του UBUNTU Dance & Drum group.