Fascial Fitness

Με την Αθηνά Βιτώρη.

Έναρξη νέου κύκλου: Σεπτέμβριος 2018
Πληροφορίες - συμμετοχές: τηλ. 210-6819648, 6974924991.
DanceVacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Το Fascial Fitness είναι μια ολιστική προσέγγιση εκγύμνασης της φάσια/συνδετικού ιστού η οποία βασίζεται πάνω στην έρευνα του Dr. Robert Schleip και της ομάδας του (Ulm University, Γερμανία). Στις μέρες μας, η εκγύμναση τής φάσια/συνδετικού ιστού, είναι ένα αναπόσπαστο μέρος των κλασσικών και των εναλλακτικών προγραμμάτων άσκησης. Το να νιώθει κανείς άνετα μέσα στο σώμα του, σημαίνει ότι νιώθει άνετα μέσα στο συνδετικό του ιστό-fascia. Το δίκτυο κολλαγόνου, το οποίο ονομάζουμε fascia, θεωρείται σήμερα ως το κυριότερο όργανο αίσθησης του σώματος και είναι υπεύθυνο σε ένα μεγάλο βαθμό για την ευεξία μας.
Εάν διατηρήσουμε τον συνδετικό μας ιστό σε καλή κατάσταση, μπορούμε να παραμείνουμε ευλύγιστοι, πιο εύκαμπτοι και ανάλαφροι σε όλη την διάρκεια της ζωής μας. Η ενεργοποίηση του ιστού της fascia βελτιώνει την κίνηση μας. Γινόμαστε πιο αλτικοί και ελαστικοί στον βηματισμό μας, με μία αίσθηση ευκολίας και χάρης σε κάθε μας βήμα. Τέλος, επειδή η fascia δίνει σχήμα στο σώμα μας, η εκγύμναση της αυξάνει τον μυϊκό τόνο και συνεισφέρει στην δημιουργία ενός σφριγηλού και τονωμένου σώματος.

Το Fascial Fitness δίνει την επιπλέον πληροφορία που χρειάζεται και λείπει από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης έχοντας σαν στόχο: Σφριγηλό & τονωμένο σώμα, Ευλυγισία, Ευεξία, Δύναμη, Αναδόμηση ιστού κολλαγόνου, Πρόληψη τραυματισμών, Αύξηση της σωματικής αντίληψης, Συνολικότητα, Λεμφική αποσυμφόρηση, Βελτίωση του μυϊκού τόνου κ.ά.

Η Αθηνά Βιτώρη έχει πάνω από δεκαπέντε χρόνια εμπειρίας στον χώρο της άσκησης και της ευεξίας, εφαρμόζοντας ένα σύστημα βασισμένο σε καινοτόμες μεθόδους ολιστικής και παραδοσιακής προσέγγισης, με σκοπό την επαναφορά της ισορροπίας και της καλύτερης λειτουργείας του σώματος.
Υπήρξε για πολλά χρόνια αποκλειστική αντιπρόσωπος της StottPilatesστην Ελλάδα, διατηρώντας το δικό της επιτυχημένο StudioPilates στο Ψυχικό. Αποτέλεσε επίσης την επίσημη Pilates InstructorTrainer στην Ελλάδα, πιστοποιώντας στο χρονικό αυτό διάστημα, πάνω από 50 γυμναστές στηνσυγκεκριμένη μέθοδο.
Η γνωριμία της με τον Καναδό θεραπευτή ScottForhan άνοιξε για την Αθηνά έναν νέο ορίζοντα αντίληψης του σώματος που την οδήγησε σε ριζική αλλαγή στο τρόπο αξιολόγησης και ενδυνάμωσης του. Εκπαιδεύτικε για περισσότερα απο οκτώ χρόνια απο τον Scott Forhan στο Toronto του Καναδά, στην εμβιομηχανική, την ανατομία, τη μυοσκελετική αξιολόγηση και σε μια σειρά ολιστικών κυρίως θεραπευτικών μεθόδων. Παράλληλα, δεν σταμάτησε να παρακολουθεί εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορες μορφές θεραπείας. Η εκπαίδευση της πάνω στην κλασσική φυσικοθεραπεία, στην Φασία Θεραπεία -θεραπεία στον συνδετικό ιστό- και την Σωματοψυχοπαιδαγωγική --συνοδεία προσωπικής εξέλιξης και ευεξίας- συμπλήρωσε και ενδυνάμωσε την θεραπευτική προσέγγιση της, προσφέροντας της μια βαθύτερη κατανόηση της σύνθεσης, λειτουργείας και δυνατοτήτων του ανθρωπίνου σώματος. Σήμερα, εφαρμόζει ένα μοναδικό ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης και θεραπείας με στόχο την αλλόσταση και την ανύψωση της ανθρώπινης συνειδητότητας.
Η Αθηνά Βιτώρη διατηρεί το δικό της στούντιο στην Αθήνα ενώ συνεργάζεται και με αθλητικές ομάδες και αθλητές και εξειδικεύεται στην πρόληψη τραυματισμών και την αποκατάσταση του νευρομυϊκού και μυοσκελετικού συστήματος. Επίσης, διοργανώνει και διδάσκει σειρά σεμιναρίων (fascia fitness, teach me to run, corrective isometrics, new anatomy and physiology κτλ.) και είναι συχνά εισηγήτρια σε σεμινάρια στην Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό.