Σύγχρονος χορός για παιδιά 7-12 ετών

Με την Αναστασία Ζαφειράκη και την Σάνια Στριμπάκου.

Έναρξη νέου κύκλου: Σεπτέμβριος 2018
Πληροφορίες - συμμετοχές: τηλ. 210-6819648, 6974924991.
DanceVacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Σκέψου: το μωρό στην κοιλιά της μαμάς του κινείται για να της πει "είμαι εδώ!" ή "πότε βγαίνουμε??" ή "σ΄αγαπώ!". Χορεύει πριν καταλάβει ότι υπάρχει, πριν φορτώσει την ζωή του με "πρέπει", ντροπές, φόβους, κοινωνικά ταμπού. Δες τα παιδιά. Κινούνται τόσο υπέροχα ελεύθερα, που θα μείνουν πάντα οι σπουδαιότεροι χορευτές αυτού του σύμπαντος!
Σε αυτό το εργαστήρι σύγχρονου χορού θα προσπαθήσουμε να διοχετεύσουμε αυτή την υπέροχη ενέργεια σε τόπους έκφρασης και δημιουργίας. Εντάσσουμε στο κινητικό μας λεξιλόγιο τις βασικές αρχές της τεχνικής release, ενώ μαθαίνουμε στηρίξεις, κατακόρυφα, ρόδες, εξασκούμε την ικανότητα ισορροπίας μας, τον συντονισμό μας, μοιραζόμαστε τον χώρο μας. Δημιουργούμε ένα σώμα δυνατό, έτοιμο να πηδήξει, να πετάξει, να κυλήσει, να μείνει ακίνητο, αλλά και εκφραστικό, έτοιμο να χορέψει!!

Η Αναστασία Ζαφειράκη είναι αποφοίτος του Ε.Μ.Π. (τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού "Ραλλού Μάνου".
Η πρώτη της επαφή με τον χορό έγινε στο Fix Dance Studio του Μιχάλη Ναλμπάντη και έκτοτε ακολούθησαν μαθήματα και σεμινάρια σε σχολές χορού στην Αθήνα, αλλά και στο εξωτερικό.
Στην μέχρι τώρα πορεία της έχει χόρεψει στις παραστάσεις «Επιτέλους σπίτι μας» (2014) και «65 χρόνια Ραλλού Μάνου» (2016) στο θέατρο Μιχάλης Κακογιάννης, όπου και παρουσίασε την πρώτη χορογραφική της δουλειά «Από λάσπη κι ονείρατα».
Βασική της πεποίθηση είναι πως μόνο με εξάσκηση πνευματική και σωματική, αλλά και με συνέπεια και προσήλωση, μπορεί κανείς να κατακτήσει τους στόχους του. Αυτός είναι και ο οδηγός της ως δασκάλα, χορεύτρια και χορογράφος.

Η Σάνια Στριμπάκου είναι χορεύτρια και δασκάλα χορού. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Χορού στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες χορού στην Αθήνα και στο Άμστερνταμ, ως χορεύτρια και βοηθός χορογράφου, και έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικά έργα. Έχει διδάξει μουσικοκινητική αγωγή, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, σε μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους καθώς και σε ενήλικες όλων των ηλικιών, (Movements της Χρ. Μπρίκμαν στη Βάρη, Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας "Φάρις", Ωδείο Πύλου, στούντιο Quasistellar, σχολή του Γ. Μέτση, dan.c.ce, Κινητήρας, dancevacuum, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας).

Η Μαργαρίτα Τρίκκα είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού "Ραλλού Μάνου" και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α. Συνέχισε την εκπαίδευσή της παρακολουθώντας σεμινάρια πάνω σε τεχνικές σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας σε Ελλάδα, Άμστερνταμ, Βιέννη και Λονδίνο με σπουδαίους δασκάλους όπως: David Zambrano, Frey Faust, Iniaki Aspillaga, Kitt Johnson, Εmio Greco, Keren Levi, Martin Kilvadi, A.Harwood, Ε. Μαλκότση, Α. Φωνιαδάκη, Λ. Καπετανέα και J. Frucek, Ζ. Δημητρίου, Α. Παπαδαμάκη, Σοφία Πάσχου, Γ. Μαυραγάνη κ.α. Επίσης, έχει παρακολουθήσει συστηματικά το εργαστήριο υποκριτικής της Ελένης Σκότη / ομάδα ΝΑΜΑ. Εδώ και 11 χρόνια διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε σχολές χορού και δραματικές σχολές, κοινωνικούς χώρους, κοινωνικά ιδρύματα όπως Dancevacuum, Dan.c.ce, Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδόρας Ντάνκαν, Quasistellar, Seresta, Horos, Θέατρο των Αλλαγών, φυλακές Κορυδαλλού κ.α. Έχει συμμετάσχει ως χορογράφος ή χορεύτρια στα φεστιβάλ Masdanza International Contemporary Dance Festival, Arc for Dance, Akropoditi Dance Fest, Athens Videodance Festival, MIR festival, Δημήτρια, Αισχύλεια, Bob Fesival κ.α. Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια ή χορογράφος με ομάδες, χορογράφους και σκηνοθέτες όπως: Άρτεμις Λαμπίρη , Πατρίσια Απέργη (Αερίτες), Αποστολία Παπαδαμάκη, Αντιγόνη Γύρα, ομάδα “Yelp”/ Μαριέλα Νέστορα , Στέλλα Σπύρου, Όλγα Σπυράκη, Ha! Theatre Ensemble, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Κοιλάκος, Κώστας Καζανάς, Ανδρέας Φλουράκης, Βίκυ Αδάμου, Δημήτρης Μπογδάνος, Θέατρο Χαλκίδας, Eamonn Farrel, Φρόσσω Κορρού και Γρηγόρης Χατζάκης, Χριστίνα Χριστοφή κ.α. Το 2016 χορογράφησε το έργο Trajectory: a Tragedy of a Victory το οποίο επιλέχθηκε να παρουσιαστεί στο Arc for Dance Festival 2016 και στο Akropoditi Dance Festival 2016.