Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Μαργαρίτα Τρίκκα

Changing Dynamics - Εισαγωγικό σεμινάριο.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
Ώρα 4:00 - 8:00 μ.μ.
Διάρκεια σεμιναρίου: 4 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ (30 ευρώ για όσους δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Νοεμβρίου) και 25 ευρώ για ανέργους.
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210-6819648, 6974924991.
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Το πρωταρχικό ζητούμενο στον χορό είναι να κινηθούμε στον χώρο και τον χρόνο, το πού και το πότε. Όμως το ουσιαστικό ζητούμενο είναι το πώς και το γιατί. Ο τρόπος που κινείται ένα σώμα στον χώρο και τον χρόνο ορίζεται από την δυναμική. Σε αυτό το σεμινάριο γνωρίζουμε τις δυναμικές που μπορεί να φέρει ένα σώμα και μελετάμε την εναλλαγή τους. Περνώντας από την συνεχόμενη ροή, στην διακοπτόμενη κίνηση, από τους παλμούς, στην παύση κι απ' την απόλυτη χαλαρότητα στην απόλυτη ένταση. Μαθαίνουμε πώς να χρησιμοποιούμε την αναπνοή μας, τον σκελετό και το μυϊκό μας σύστημα, για να περνάμε εύκολα από την μια δυναμική στην άλλη. Δουλεύουμε μέσα από αυτοσχεδιαστικές ασκήσεις αλλά και δομημένες χορογραφίες και στόχος μας είναι να χορέψουμε αλλάζοντας δυναμικές κατά το δοκούν, ώστε, αφήνοντας το κινητικό μας αποτύπωμα να δημιουργήσουμε εικόνες απαλλαγμένοι / ες απ τις μανιέρες.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που έχουν μία πρότερη επαφή με τον σύγχρονο χορό (βασικό / μεσαίο επίπεδο), σε σπουδαστές θεάτρου / χορού και ηθοποιούς.

Η Μαργαρίτα Τρίκκα είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού "Ραλλού Μάνου" και του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α.
Παρακολούθησε το 3ετές εργαστήριο υποκριτικής - αυτοσχεδιασμού της Ε. Σκότη (ομάδα ΝΑΜΑ) καθώς και σεμινάρια στον σύγχρονο χορό, physical theatre, αυτοσχεδιασμό και χορογραφία σε Ελλάδα κι εξωτερικό.
Εργάζεται και δημιουργεί ως performer, χορογράφος και κινησιολόγος στο θέατρο.
Έχει συνεργαστεί με χορογράφους και σκηνοθέτες όπως: Stella Spirou Cie, Αερίτες / Π. Απέργη, Bread and Puppet Theater, Α. Παπαδαμάκη, Α. Λαμπίρη / ομάδα ΜΑΝ, Ha! theatre Ensemble, Α. Γύρα / Κινητήρας, Μ. Νέστορα / Yelp!, Φ.Κορρού, Ε. Farrel, Κ. Παπακωνσταντίνου, Σ. Καραγιάννη, Γ. Χατζάκης, Μ. Κοιλάκος, Α. Φλουράκης, Δ. Μπογδάνος κ.α.
Έχει συνεργαστεί με φορείς και φεστιβάλ όπως: Εθνικό θέατρο, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μέγαρο Μουσικής, Θέατρο Χαλκίδας, Agitart: Figueres es mou, Trayectos · Festival Internacional de Danza Contemporánea, Cádiz en Danza, La Fundicion Bilbao, Masdanza International Contemporary Dance Festival, Arc for Dance, Akropoditi Dance Fest, Athens Video Dance Project , MIR festival, Δημήτρια, Αισχύλεια, Bob Festival κ.α.
Εδώ και 12 χρόνια διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε studios, κοινωνικούς χώρους, ιδρύματα, σχολές χορού και δραματικές σχολές.
Το 2016 χορογράφησε το έργο «Trajectory: a Tragedy of a Victory» το οποίο παρουσιάστικε στο Arc for Dance Festival 2016, στο Akropoditi Dance Festival 2016, στο 3o Our Festival, στο Internationales Performance Festival 2017 (Mainz, Germany) και Masdanza 2017 (Las Palmas, Canary Islands).