Σεμινάριο Body-Mind Centering με την Μαρίνα Τσαρτσαρά

Εισαγωγή στο οργανικό σύστημα.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018
Ώρα 7:30 - 10:30 μ.μ.
Διάρκεια σεμιναρίου: 3 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 45 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210-6819648, 6974924991
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Σε αυτό το εισαγωγικό σεμινάριο θα εξερευνήσουμε το οργανικό μας σύστημα, εστιάζοντας στην ζωτικότητα των οργάνων και της παροχής της αίσθησης της αυθεντικότητας του 'εγώ'. Τα όργανα είναι το περιεχόμενο του σκελετικού μας συστήματος και φέρουν εις πέρας τις λειτουργίες της επιβίωσης μας όπως αναπνοή, θρέψη και αποβολή. Τα όργανα είναι επίσης το φυσικό περιβάλλον των συναισθημάτων μας, και περιέχουν μνήμες της προσωπικής μας ιστορίας.
Στηρίζουν τον τόνο της στάσης του σώματος και των συναισθημάτων μας, και δίνουν την αίσθηση όγκου στην κίνησή μας.
Θα δουλέψουμε με την αναπνοή, φωνή, κίνηση και άγγιγμα, και με βιωματικές τεχνικές που διευκολύνουν την πρόσβαση στα όργανα, την έκφραση και την επαναισορρόπησή τους.
Θα δουλέψουμε τις ασκήσεις σε γκρουπ, ζευγάρια και ατομικά.

Η Μαρίνα Τσαρτσαρά (MSc), είναι καλλιτέχνης της κίνησης και οπτικών τεχνών, Σωματική Κινητική Εκπαιδευτικός μέσω του Body-Mind Centering® (BMC®) και Ολιστικής Συμβουλευτικής. Το BMC® εξερευνεί το πώς ενσωματώνουμε τα σωματικά μας συστήματα, τους ιστούς και τα κύτταρα καθώς και τα εξελικτικά κινητικά μας πρότυπα αλλά και την εμβρυολογική μας ανάπτυξη. Το BMC® έχει επηρεάσει τον χορό, τις σωματοθεραπείες, τη γιόγκα, την σωματική ψυχοθεραπεία, την ανάπτυξη του νεογνού και του παιδιού και πολλές άλλες σωματικές-νοητικές πειθαρχίες.
Ζει, δημιουργεί και διδάσκει στην Αγγλία, την Ισπανία και την Ελλάδα.
Somatic Art & Wellbeing