Σεμινάριο Body-Mind Centering

The Fluids System - Το Σύστημα των Υγρών.
Με την Janet Amato και την Τατιάνα Λοβέρδου.

Τετάρτη 11 Απριλίου, 5:00 - 9:00 μ.μ.
και Πέμπτη 12 Απριλίου, 4:30 - 8:30 μ.μ.
Διάρκεια σεμιναρίου: 8 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210-6819648, 2610-272668 και 6942406992
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Στο σεμινάριο αυτό θα κάνουμε εισαγωγή στο ανατομικό σύστημα των υγρών και στην ενσωμάτωσή τους. Ο στόχος μας είναι να αναγνωρίσουμε τα πιό σημαντικά υγρά του σώματος καθώς και την μεταξύ τους σχέση. Η κίνηση, ο επαναπροσδιορισμός μέσω της τέχνης της αφής καθώς και η καθοδήγηση του νού είναι τα εργαλεία με τα οποία θα δουλέψουμε.

To σεμινάριο αυτό είναι Εισαγωγικό για το Εκπαιδευτικό (Somatic Movement Educator) παρόλα αυτά μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία.
Απαιτείται προκαταβολή 20 ευρώ. Κατάθεση στην Εθνική Τράπεζα, Αρ. Λογαριασμού 225/950975-55 - IBAN GR 7701102250000022595097555. Δικαιούχος: Λοβέρδου Αναστασία

Η Janet Amato είναι Χορεύτρια, Χορογράφος και πιστοποιημένη δασκάλα του Body-Mind Centering.
Γεννήθηκε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και σπούδασε χορό στην Αθήνα, όπου και πήρε κρατικό δίπλωμα καθηγήτριας χορού. Σπούδασε επί μακρόν την μέθοδο Pilates, αποκτώντας διαδοχικά διπλώματα μετά από μαθητεία κοντά στους Jenny Colebourne, Jerome Andrews και Solange Mignion, καθώς επίσης Body-Mind Centering (ΗΠΑ) και Core Body filiation Boulder Colorado (Παρίσι). Την μέθοδο αυτή εφήρμοσε επαγγελματικά στην Ελλάδα και στην Γαλλία. Παράλληλα συμμετείχε ως χορεύτρια σε παραστάσεις της ΕΛΣ, σε εκδηλώσεις των Ολυμπιακών Αγώνων του Αλμπερτβίλ (Γαλλία), σε δραστηριότητες του Ατελιέ Χορογραφίας Σαντόν Μινιοντόν (Παρίσι), στις Murmures (Παρίσι), και στην Ομάδα Σύγχρονου Χορού Ωκυρόη της Βάσως Μπαρμπούση (Αθήνα). Επίσης, έχει κάνει δικές της χορογραφίες στην Γαλλία, στην Νορμανδία και στην Ελλάδα, συμμετέχοντας σε παραστάσεις σύγχρονου χορού με αυτοσχεδιασμό και χρήση πολυμέσων. Μένει στο Παρίσι, όπου διδάσκει και ασχολείται με την έρευνα για τον χορό και την χορογραφία.

Η Τατιάνα Λοβέρδου είναι Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού και Διευθύντρια της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής «Κέντρο Χορού και Τεχνών» Dansarte.
Γεννήθηκε στην Πάτρα. Έκανε προεπαγγελματικές σπουδές στην σχολή του Λεωνίδα Ντε Πιάν στην Αθήνα, ενώ παράλληλα φοιτούσε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης.. Αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου. Το 1990 δημιούργησε το «Κέντρο Χορού» και την ομάδα χορού «Παρουσία», η οποία μετεξελίχθηκε στην σημερινή επαγγελματική ομάδα χορού «Salto Futuro».
Από το 1989 έως το 1999 παρακολούθησε σεμινάρια Σύγχρονου Χορού (Ε.Ηawkins, J.Limon και Release τεχνικές), Τai-Chi, Yoga, Body-Mind Centering® και Massage στην Καλαμάτα, Χανιά, Τήνο, Αθήνα, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Τσιάνγκ Μάι. Ταυτόχρονα φιλοξένησε στην σχολή της κύκλους σεμιναρίων με τις αντίστοιχες τεχνικές.
Ως υπότροφος του Fulbright σπούδασε στο School of Body-Mind Centering® (στο Amherst College, Η.Π.Α) την περίοδο 1999 – 2002, αποκτώντας τους τίτλους Practitioner και Somatic Movement Educator, ενώ το 2000 πήρε μαθήματα σύγχρονου χορού στην Νέα Υόρκη (Trisha Brown’s School και Movement Research School). Παράλληλα ασχολήθηκε με την Yoga. Μαθήτευσε δίπλα στους δασκάλους Patti Bradshaw, Κωνσταντίνο Γιαννετάκη, Penny Chaplin. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar Yoga.
Παρουσιάζει την δουλειά της σαν χορογράφος από το 1993 στην Πάτρα και την Αθήνα. Συνεργάζεται με το ΔΗ. ΠΕ. ΘΕ Πάτρας από το 1996, όπου και δίδαξε στην Δραματική Σχολή επί τρία έτη.
Το 2008 άνοιξε το «Κέντρο Χορού & Τεχνών DANSARTE», συνδυάζοντας την παράλληλη λειτουργία της σχολής χορού και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Διδάσκει καθημερινά Yoga και Σύγχρονο Χορό έχοντας σαν αφετηρία το Body-Mind-Centering® ενώ παράλληλα διδάσκει το B.M.C. σε κύκλους σεμιναρίων. Τα τελευταία χρόνια έχει φιλοξενήσει στο Dansarte το Axis Syllabus του Frey Faust σε μακρόχρονους εκπαιδευτικούς κύκλους. Είναι ενταγμένη και η ίδια στο certification program της μεθόδου.
Το 2015, για πρώτη φορά στην Δυτική Ελλάδα, δημιουργεί την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Dansarte, την οποία διευθύνει η ίδια. Όραμά της είναι μέσα από την σχολή αυτή να ξεπηδήσει ένα μόνιμο χορευτικό επαγγελματικό σχήμα.
Κατόπιν αποκλειστικής συμφωνίας, από τον Αύγουστο 2017, ξεκινά στον χώρο του Dansarte η επίσημη διδασκαλία της 1ης ενότητας του εκπαιδευτικού προγράμματος Body-Mind Centering® για πρώτη φορά στην Ελλάδα.