Σύγχρονος χορός για παιδιά 4-5 ετών

Κάθε Δευτέρα 5:00 - 5:50 μ.μ.
με την Μαριλένα Πετρίδου.

Πληροφορίες - συμμετοχές: τηλ. 210-6819648, 6974924991.
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Τα παιδιά των 4-5 ετών βρίσκονται σε μια πολύ σημαντική ηλικιακή καμπή και σε περίοδο κινητικών (και γενικών) εξερευνήσεων που τα βοηθούν να περάσουν από τη νηπιακή στην παιδική ηλικία. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν ένα «μάθημα χορού» να προσφέρει την ευκαιρία για ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων μέσα από παιχνίδια που αρμόζουν στην ηλικιακή αυτή καμπή, φέρνοντας παράλληλα τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη μέσα από πρώιμα στοιχεία.
Σε αυτό το "Χοροπαιχνίδι" τα παιδιά μπορούν να παίξουν χορεύοντας/κινούμενα και να χορέψουν παίζοντας. Χωρίς οδηγίες ασκήσεων ή μιμητικές διαδικασίες, παρά μόνο ακολουθώντας ένα πλαίσιο όπου μπορούν να ανακαλύψουν το σώμα και τις ιδιότητες της κίνησής του, να το νιώσουν, να το «ακούσουν», να το δυναμώσουν και να αναπτύξουν τις σωματικές εκφραστικές τους δεξιότητες στον δικό τους χρόνο και να το αφήσουν να βρει τα δικά του θέλω και όρια.
Η Μαριλένα Πετρίδου χρησιμοποιώντας εργαλεία από την πολύπλευρη και πολύχρονη πορεία της στο χώρο του χορού, της κίνησης, της μουσικής, από όπου δανείζεται στοιχεία ή επινοεί συνδυασμούς οδηγιών, διαμορφώνει το έδαφος για την εξερεύνηση της κίνησης ως παιχνίδι και επικοινωνία και ως μέσο ανακάλυψης του εαυτού. Με εργαλεία χοροθεατρικά παιχνίδια, απλές και βασικές αρχές του σύγχρονου χορού και στοιχεία από την Μέθοδο Feldenkrais, μέσω της χρήσης υλικών-αντικειμένων-εικαστικών στοιχείων, με στοιχεία μουσικής και ρυθμού, το μάθημα προσφέρει ευκαιρίες για διεύρυνση της αντίληψης, υποστήριξη-βελτίωση της ψυχοκινητικής (και συνολικής) ανάπτυξης ενός νηπίου-παιδιού και ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησής του. Καλλιεργεί στο παιδί την κιναισθητική ικανότητα, καθώς και την ικανότητα να λειτουργεί τόσο αυτόνομα, όσο και ως μέλος μιας μικρής ή μεγάλης ομάδας.
Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια εξίσου.
Ευπρόσδεκτα και παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Η Μαριλένα Πετρίδου είναι πιστοποιημένη δασκάλα (practitioner) της Μεθόδου Feldenkrais, δασκάλα χορού-κίνησης, χορεύτρια-performer και μουσικός, με βάση την Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο Northern School of Contemporary Dance (Leeds, UK) και τύμπανα στο Ωδείο Μουσικής Πράξης. Εκπαιδέυτηκε στην Μέθοδο Feldenkrais®, για 4 χρόνια, κατά την 1η επαγγελματική εκπαίδευση που έγινε στην Ελλάδα (Feldenkrais International Training Programme "Greece I" - υπό τη διεύθυνση της Ruty Bar).
Συνεργάστηκε ως χορεύτρια κυρίως με την Ομάδα YELP danceco. και τη χορογράφο Μαριέλα Νέστορα από το 1998 και με την Ομάδα Χορού ΖΗΤΑ και τη χορογράφο Ίρις Καραγιάν από το 2005, αλλά και με αρκετούς ακόμα Έλληνες και διεθνείς χορογράφους σε Ελλάδα και Αγγλία. Παράλληλα ασχολήθηκε για αρκετό διάστημα με τον χώρο της πολιτιστικής διαχείρισης και έχει συνεργαστεί με σημαντικά φεστιβάλ και οργανισμούς.
Διδάσκει σύγχρονο χορό/κίνηση, σε νήπια-παιδία και ενήλικες από το 2002. Διδάσκει τη Μέθοδο Feldenkrais από το 2014, ενώ το 2016 δημιούργησε μαζί με άλλους συναδέλφους, το Κέντρο Feldenkrais στα Κ.Πετράλωνα. Παράλληλα ασχολείται ημιεπαγγελματικά με τη μουσική συμμετέχοντας σε μουσικά σχήματα ως ντράμμερ-κρουστός. http://marilenapetridou.weebly.com/