Yoga για ενήλικες

Έναρξη 24 Σεπτεμβρίου 2018
Hatha Yoga (πρωινό τμήμα)
κάθε Δευτέρα 8:30 - 9:30 π.μ.
με την Γιάννα Κωνσταντίνου.

Έναρξη 19 Σεπτεμβρίου 2018
Ashtanga Yoga
κάθε Τετάρτη 7:15 - 8:30 μ.μ.
και Παρασκευή 6:00 - 7:30 μ.μ.
με τον Βασίλη Γεωργοσόπουλο.

Πληροφορίες - συμμετοχές: τηλ. 210-6819648, 6974924991.
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Στο εργαστήρι αυτό θα σας δοθεί η ευκαιρία να παίξετε με προσοχή με τα όριά σας και να απολαύσετε την έντονη και ευχάριστη αίσθηση του σώματός σας. Το βάρος δίνεται στον πιο υγιή τρόπο εκτέλεσης των στάσεων (asanas) και στην αναπνοή, ως τα κλειδιά για την απελευθέρωση της ροής της ενέργειας και της ισορροπίας. Η επίγνωση της σωματικής, συναισθηματικής και διανοητικής κατάστασης κάθε στιγμή, είναι αυτό που ξεχωρίζει την γιόγκα από οποιαδήποτε άλλη σωματική άσκηση και την κάνει ένα εργαλείο που βοηθάει να είστε και να νιώθετε νέοι, ισχυροί και υγιείς.
Το σημαντικότερο σ'αυτή την διαδικασία είναι η απόλυτη αποδοχή, του πώς είστε και τί νιώθετε σήμερα, ως αντίβαρο σε μια μη αναγκαία φιλοδοξία που μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό. Για να πάρετε μέρος σ'αυτό το μάθημα δε χρειάζεται να είστε ακροβατικά ευλύγιστοι ή δυνατοί ούτε να έχετε συγκεκριμένες πνευματικές πεποιθήσεις. Αρχάριοι ή πιο προχωρημένοι, άτομα με μικρά προβλήματα υγείας (κατόπιν συνεννόησης βέβαια), είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Απαραίτητο είναι να έχετε μαζί σας μία πετσέτα και να φοράτε άνετα ρούχα.

Η Γιάννα Κωνσταντίνου είναι Professional Yoga and Pilates Instructor. Απόφοιτη των BCA Fitness College, Οne on one fitness academy athletic contrology (Δ. Κανδρής), Ηatha Yoga (A. Προβελέγγιος), Υoga και εγκυμοσύνη (Α. Κονοβέση).
Επίσης είναι Personal and Group Trainer σε γυμναστήρια και χώρους αποκατάστασης καθώς και εισηγήτρια σεμιναρίων.

Ο Βασίλης Γεωργοσόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμαλώτα Υπάτης, ένα μικρό χωριό λίγο έξω από την Λαμία. Το 1999 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο «HCA» της Σόφιας με ειδικότητα στην φυσικοθεραπεία. Από το 2001, που εγκαθίσταται στην Αθήνα, είναι τακτικό μέλος του «Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών». Από το 2001 έως το 2007 εργάζεται στο ιατρικό κέντρο αποκατάστασης «PMR». Από το 2003 έως το 2007 έχει διατελέσει Καθηγητής Φυσικοθεραπείας στο ΤΕΕ «ΚΕΛΕΣΟ». Έχει εργαστεί πάνω στην αποκατάσταση αθλητών των εθνικών ομάδων της ρυθμικής και της ενόργανης γυμναστικής.  Σε μια προσπάθεια σύνδεσης της επιστήμης της φυσιολογίας του σώματος με την καλλιτεχνική έκφραση, το 2005, ξεκινάει μαθήματα χορού, αυτοσχεδιασμού και υποκριτικής. Το 2007 ξεκινά τις σπουδές του στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Μοντέρνοι Καιροί» απ’ όπου αποφοιτά το 2010. Παράλληλα, για 2 χρόνια, εκπαιδεύεται στην τεχνική «Alexander» με την Βίκυ Παναγιωτάκη και για 4 χρόνια στο «contact improvisation» με τον Πάρη Μαντόπουλο. Έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια σύγχρονου χορού και butoh.
Στο πλαίσιο της ερευνητικής δουλειάς πάνω στο ανθρώπινο σώμα και την κίνησή του, ο Βασίλης έρχεται το 2009 σε επαφή με την Ashtanga Vinyasa Yoga. Από το 2012 είναι εξουσιοδιοτημένος δασκαλος άπο την δασκάλα του Ελευθερία Λαγουδάκη, δίπλα στην οποία συνεχίζει ακόμα την μαθητεία του. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει εντατικά σεμινάρια με τον David Swenson, Eddie Stern, Ty Landrum και την Ε. Λαγουδάκη.
Από το 2012 έως σήμερα διδάσκει Ashtanga Yoga στο Ashtanga Yoga Athens 2002. Από το 2010 διδάσκει Ανατομία - Κινησιολογία, Ashtanga Yoga και contact improvisation στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης “Μοντέρνοι Καιροί.” Από το 2018 διδάσκει Ανατομία - Κινησιολογία στην Ανώτερη Σχολή χορού του Ωδείου Αθηνών.