Σεμινάριο Body-Mind Centering με την Τατιάνα Λοβέρδου

Εισαγωγή στο οργανικό σύστημα.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 4:00 - 8:00 μ.μ.
και Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 12:00 - 4:00 μ.μ.
Διάρκεια σεμιναρίου: 8 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210-6819648, 6942406992
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε όλους και όλες και είναι εισαγωγικό για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Somatic Movement Educator (SME)
Τα όργανα αποτελούν τον εσωτερικό χώρο του κεντρικού κορμού αλλά και της κεφαλής. Λειτουργούν σαν δοχείο και περιεχόμενο μαζί με το σκελετικό σύστημα. Υποστηρίζουν την κίνηση και το μυϊκό σύστημα σε κάθε αλλαγή κατεύθυνσης και επιπέδου. Εκφράζουν και αποκαλύπτουν τα συναισθήματά μας. Ο τόνος των οργάνων υποστηρίζει τον βασικό τόνο των σκελετικών μυών συνεισφέροντας στον συντονισμό των κινήσεων και στην μεταφορά μας στο χώρο.

Βασικά εργαλεία του σεμιναρίου είναι:
Η Εμπειρική Ανατομία
Η μάθηση μέσω της Αφής (partnering and hands-on work)
Η απελευθέρωση της προσωπικής κίνησης και ιδιοσυγκρατικής έκφρασης.
Η μουσική σαν πηγή έμπνευσης και διεύρυνσης των εσωτερικών και εξωτερικών δρόμων της κίνησης.

Η Τατιάνα Λοβέρδου είναι Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού και Διευθύντρια της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής «Κέντρο Χορού και Τεχνών» Dansarte.
Ως υπότροφος του Fulbright σπούδασε στο School of Body-Mind Centering® (στο Amherst College, Η.Π.Α) την περίοδο 1999 – 2002, αποκτώντας τους τίτλους Practitioner και Somatic Movement Educator, ενώ το 2000 πήρε μαθήματα σύγχρονου χορού στην Νέα Υόρκη (Trisha Brown’s School και Movement Research School). Παράλληλα ασχολήθηκε με την Yoga. Μαθήτευσε δίπλα στους δασκάλους Patti Bradshaw, Κωνσταντίνο Γιαννετάκη, Penny Chaplin. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar Yoga.
Παρουσιάζει την δουλειά της σαν χορογράφος από το 1993 στην Πάτρα και την Αθήνα. Διδάσκει καθημερινά Yoga και Σύγχρονο Χορό έχοντας σαν αφετηρία το Body-Mind-Centering® ενώ παράλληλα διδάσκει το B.M.C. σε κύκλους σεμιναρίων. Τα τελευταία χρόνια έχει φιλοξενήσει στο Dansarte το Axis Syllabus του Frey Faust σε μακρόχρονους εκπαιδευτικούς κύκλους. Είναι ενταγμένη και η ίδια στο certification program της μεθόδου.
Το 2015, για πρώτη φορά στην Δυτική Ελλάδα, δημιουργεί την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Dansarte
Κατόπιν αποκλειστικής συμφωνίας ξεκινά στον χώρο του Dansarte η επίσημη διδασκαλία της 1ης ενότητας του εκπαιδευτικού προγράμματος Body-Mind Centering® για πρώτη φορά στην Ελλάδα.