Ακροβατικά εδάφους για παιδιά 7-12 ετών

Κάθε Πέμπτη 5:00 - 6:00 μ.μ.
με την Νεφέλη Σωτηροπούλου.

Πληροφορίες - συμμετοχές: τηλ. 210-6819648 και 6974924991.
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Με τα ακροβατικά εδάφους μαθαίνουμε να πατάμε στα πόδια μας αλλά και στα χέρια μας. Γυμναζόμαστε, αποκτάμε ευλυγισία και αυτοπεποίθηση, εξοικειωνόμαστε και ανακαλύπτουμε τις σωματικές και ψυχικές μας ικανότητες,  αναπτύσσοντας την φαντασία μας, βλέποντας τον κόσμο ανάποδα.

Η Νεφέλη Σωτηροπούλου από την ηλικία των 5 ετών αασχολήθηκε με την ενόργανη γυμναστική, τον ακροβατικό διάδρομο, το τραμπολίνο και την ακροβατική γυμναστική σε πρωταθλητικό επίπεδο (πανελλήνιο και ευρωπαϊκό) συμμετέχοντας σε πανελλήνιους αγώνες και διεθνή φεστιβάλ στο εξωτερικό. Για 5 χρόνια, μέχρι και την ηλικία των 17 ετών, δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ακροβατικής γυμναστικής σε τριάδα γυναικών σε επίπεδο πρωταθλητισμού με τις εξής διακρίσεις: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής - Αθήνα 2004, 2η Θέση (Αργυρό Μετάλλιο), Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής Γυμναστικής - Κορωπί 2006, 2η Θέση (Αργυρό Μετάλλιο), Διεθνής Συνάντηση Ακροβατικής Γυμναστικής - Θεσσαλονίκη 2004, 2η Θέση (Αργυρό Μετάλλιο).
Από το 2007 μέχρι και σήμερα ασχολείται με τις τέχνες του τσίρκο με ειδίκευση στα εναέρια ακροβατικά (τραπίζ-εναέρια κούνια, εναέριο κρίκος, εναέρια πανιά) παρακολουθώντας και δίνοντας σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Διδάσκει από το 2012 ακροβατικά εδάφους και εναέρια σε ενήλικες και παιδιά. Έχει διδάξει στον σύλλογο ενόργανης και ακροβατικής  γυμναστικής "Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος" και εναέρια ακροβατικά στον πολιτιστικό σύλλογο "Δυναμό".
Έχει συμμετάσχει ως ομαδάρχισσα και διοργανώτρια το 2017 σε παιδική κατασκήνωση με ολοήμερη απασχόληση υπαίθριων και εναέριων ακροβατικών, καθώς και σχολείο του δάσους, θεατρικό παιχνίδι μέσα από την τέχνη του τσίρκο, στην οικοκοινότητα Re-green στην Σελιάνα Αχαΐας.
Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από όπου αποφοίτησε το 2013. Το 2009 στα πλαίσια του προγράμματος  Erasmus εκτέλεσε την πρώτη πτυχιακή της μελέτη στην Ισπανία (Σαραγόσα) και εν συνεχεία εκτέλεσε δεύτερη πτυχιακή μελέτη στο Τμήμα Χημείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Το 2014 εκτέλεσε και παρέλαβε το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα, στο Εργαστήριο Χημείας, στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρέμεινε στο παραπάνω τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, ως υποψήφια διδάκτορας από το 2015 μέχρι και σήμερα. Από το 2014 εκτελεί και χρέη εργαστηριακού και διδακτικού προσωπικού στα Εργαστήρια Χημείας σε προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια και το 2017 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στα πλαίσια Erasmus στην Ισπανία (Γρανάδα). Επιπλέον παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα θετικών επιστημών (Χημεία, Φυσική, Βιολογία) σε μαθητές όλων των ηλικιών και φοιτητές.