Προβολές κλασσικών ταινιών μιούζικαλ

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών DanceVacuum στα πλαίσια προώθησης της τέχνης του χορού διοργανώνει έναν κύκλο προβολής κλασσικών ταινιών μιούζικαλ. Πρόκειται για ταινίες οι οποίες έχουν μείνει στην ιστορία του κινηματογραφικού μιούζικαλ ενώ παράλληλα αναδεικνύουν την τέχνη του χορού.

Διάρκεια κύκλου: Κάθε Σάββατο, από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 22 Δεκεμβρίου 2018.
Ώρα έναρξης: 8:00 μ.μ.
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.
Προαιρετική συνεισφορά: 5 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται κέρασμα).
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 210-6819648 και 6974924991.

Ακολουθεί το πρόγραμμα αναλυτικά:

1. The Pirate (Ο Πειρατής), 1948 - Σάββατο 3 Νοεμβρίου
Στην Καραϊβική, τον 19ο αιώνα, ένας περιπλανώμενος με το μπουλούκι του ηθοποιός και χορευτής  ερωτεύεται την Μανουέλα . Αυτή όμως θαυμάζει τον διάσημο πειρατή Μοκόκο. Για να την γοητεύσει, ο ηθοποιός παριστάνει πως είναι ο φημισμένος, καταζητούμενος πειρατής, δημιουργώντας μία σειρά προβλημάτων και παρεξηγήσεων.
Σκηνοθεσία: Vincente Minnelli
Ηθοποιοί: Judy Garland, Gene Kelly, Walter Slezak κ.ά.
Διάρκεια: 102 λεπτά

2. A Song is Born (Ήρωας με το στανιό ), 1948 - Σάββατο 10 Νοεμβρίου
Η ταινία πραγματεύεται την προσπάθεια μιας ομάδας καθηγητών να γράψουν μια μουσική εγκυκλοπαίδεια, όταν η συνάντησή τους με μια τραγουδίστρια σε night club προκαλεί κωμικές ανατροπές στην ζωή τους.
Σκηνοθεσία: Howard Hawks
Ηθοποιοί: Danny Kaye, Virginia Mayo, Benny Goodman, Tommy Dorsey, Louis Armstrong κ.ά.
Διάρκεια: 113 λεπτά

3. The Tales of Hoffmann (Τα Παραμύθια του Χόφμαν), 1951 - Σάββατο 17 Νοεμβρίου
Πρόκειται για διασκευή της ομώνυμης όπερας του Όφενμπαχ. Ο ποιητής Χόφμαν συγκλονίζεται παρακολουθώντας την χορευτική παράσταση της εκθαμβωτικής Στέλλα η οποία γίνεται αφορμή για να ανασύρει από την μνήμη του τρεις χαμένους έρωτές του.
Σκηνοθεσία: Michael Powell-Emeric Pressburger
Ηθοποιοί: Robert Rounseville, Moira Shearer, Robert Helpman, Leonide Massine κ.ά.
Διάρκεια: 128 λεπτά

4. The band wagon (Ένα Χορό για Σένα), 1953 - Σάββατο 24 Νοεμβρίου
 Ένας πρωτοποριακός σκηνοθέτης θεάτρου ξεκινά το στήσιμο μιας πειραματικής και διανοουμενίστικης, μουσικοχορευτικής παράστασης στην οποία χρησιμοποιεί τον βετεράνο χορευτή του μιούζικαλ Χάντερ και την χορεύτρια κλασσικού χορού Γκαμπριέλ Ζεράρ. Όμως τα στυλ τους και οι χαρακτήρες τους δεν ταιριάζουν, όπως δεν ταιριάζουν ούτε με το στυλ του διανοούμενου σκηνοθέτη, με αρνητικές, κωμικοτραγικές συνέπειες για την παράσταση.
Σκηνοθεσία: Vincente Minnelli
Ηθοποιοί: Cyd Charisse, Fred Astaire, Jack Buchanan, James Mitchell, Nanette Fabray, Oscar Levant, Robert Gist κ.ά.
Διάρκεια: 111 λεπτά

5. Brigadoon (Μπριγκαντούν), 1954 - Σάββατο 1 Δεκεμβρίου
Ο Τόμι και ο Τζεφ είναι δύο Αμερικανοί που βρίσκονται στην Σκωτία για κυνήγι. Εκεί θα χαθούν και θα ανακαλύψουν ένα μικρό χωριό, το Μπριγκαντούν. Όμως, το χωριό δεν υπάρχει στους χάρτες και σύντομα θα μάθουν πως είναι μαγεμένο κι εμφανίζεται μόνο μια μέρα στα εκατό χρόνια. Ο Τόμι θα ερωτευτεί την Φιόνα αλλά καταλαβαίνει πως δεν είναι δυνατόν να την πάρει μαζί του.
Σκηνοθεσία: Vincente Minnelli
Ηθοποιοί: Gene Kelly, Van Johnson, Cyd Charisse, Albert Sharpe, Barry Jones, Elaine Stewart, Hugh Laing, Virginia Bosler, George Chakiris κ.ά.
Διάρκεια: 108 λεπτά

6. Guys and Dolls (Μάγκες και Κούκλες), 1955 - Σάββατο 8 Δεκεμβρίου
Ένας τζογαδόρος αναγκάζεται να συνοδέψει μια ιεραπόστολο στην Αβάνα, αλλά την ερωτεύεται παράφορα. Άραγε θα βρει ανταπόκριση αφότου εκείνη μάθει ότι ήταν όλα ένα στοίχημα; Η ταινία προτάθηκε για 2 Χρυσές Σφαίρες και 4 'Oσκαρ.
Σκηνοθεσία: Joseph L. Mankiewicz
Ηθοποιοί: Marlon Brando, Jean Simmons, Frank Sinatra, Vivian Blaine, Robert Keith κ.ά.
Διάρκεια: 160 λεπτά

7. Silk Stockings (Ένα ζευγάρι μεταξωτές κάλτσες), 1957 - Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
 Όταν τρεις σοβιετικοί πράκτορες αποτυγχάνουν στην αποστολή τους να φέρουν πίσω έναν αδίστακτο σοβιετικό συνθέτη από το Παρίσι, αποστέλλεται η όμορφη, εξαιρετικά σοβαρή Ninotchka για να ολοκληρώσει την αποστολή τους. Αρχικά καταδικάζει την παρακμιακή Δύση, αλλά σταδιακά μαγεύεται από αυτήν ύστερα και από την γνωριμία της με έναν Αμερικανό παραγωγό ταινιών.
Σκηνοθεσία: Rouben Mamoulian
Ηθοποιοί: Cyd Charisse, Fred Astaire, George Tobias, Janis Paige, Joseph Buloff, Jules Munshin, Peter Lorre, Wim Sonneveld κ.ά.
Διάρκεια: 117 λεπτά

8. Hello, Dolly!, 1969 - Σάββατο 22 Δεκεμβρίου
Στη Νέα Υόρκη του 1890, μια "εύθυμη" χήρα εποφθαλμιά τα πλούτη και το "στεφάνι"... ενός πλούσιου εμπόρου της πόλης, ο οποίος όμως ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στο πλευρό μιας άλλης γυναίκας. Αποφασισμένη να πετύχει τον στόχο της, αναλαμβάνει δράση!
Σκηνοθεσία: Gene Kelly
Ηθοποιοί:  Barbra Streisand, Walter Matthau, Michael Crawford κ.ά.
Διάρκεια: 148 λεπτά