Σεμινάριο Body-Mind Centering με την Τατιάνα Λοβέρδου

Content and Container. Το σκελετικό και το οργανικό σύστημα μέσα από την σχέση «δοχείου και περιεχομένου».

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, ώρα 4:00 - 8:00 μ.μ.
και Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 12:00 - 4:00 μ.μ.
Διάρκεια σεμιναρίου: 8 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210-6819648, 6942406992, loverdoutatiana@yahoo.gr
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Στο σεμινάριο αυτό θα εξερευνήσουμε τα δυο μεγάλα Ανατομικά Συστήματα μέσα από την σχέση που δημιουργούν μεταξύ τους σαν «Δοχείο και Περιεχόμενο».
Τα Όργανα περικλείονται μέσα στις κεντρικές σκελετικές δομές (Σπονδυλική Στήλη, Θώρακα, Λεκάνη), θα αναγνωρίσουμε και θα ψηλαφίσουμε τα κεντρικά σκελετικά μέλη κάνοντας ταυτόχρονη αναφορά στις θέσεις και τις διαστάσεις των οργάνων καθώς και στις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ τους.
Οι άξονες των οστών και των αρθρώσεων συνυπάρχουν και αλληλοϋποστηρίζονται με τους άξονες των οργάνων. Για παράδειγμα: Οι άξονες των πνευμόνων αλλά και των νεφρών υπογραμμίζουν και παρακολουθούν τον κεντρικό άξονα της Σπονδυλικής Στήλης στην όρθια θέση.
Τα όργανα συμβάλλουν στην υποστήριξη του Σκελετού, καταλαμβάνοντας και γεμίζοντας όλο τον εσωτερικό χώρο.
Γνωρίζοντας την Ανατομία τους και στρέφοντας την προσοχή στην θέση που βρίσκονται αναπνέουμε καλύτερα και δημιουργούμε νέες αφετηρίες στάσης και κίνησης έτσι όπως μοναδικά η Bonnie Bainbridge Cohen αναφέρει: “From Within”.

Τα εργαλεία του σεμιναρίου είναι:
Εμπειρική Ανατομία
Η Ενσυναίσθηση
Η τέχνη της ψηλάφησης
Η κίνηση
Η μουσική

Η Τατιάνα Λοβέρδου είναι Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού και Διευθύντρια της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής «Κέντρο Χορού και Τεχνών» Dansarte.
Ως υπότροφος του Fulbright σπούδασε στο School of Body-Mind Centering® (στο Amherst College, Η.Π.Α) την περίοδο 1999 – 2002, αποκτώντας τους τίτλους Practitioner και Somatic Movement Educator, ενώ το 2000 πήρε μαθήματα σύγχρονου χορού στην Νέα Υόρκη (Trisha Brown’s School και Movement Research School). Παράλληλα ασχολήθηκε με την Yoga. Μαθήτευσε δίπλα στους δασκάλους Patti Bradshaw, Κωνσταντίνο Γιαννετάκη, Penny Chaplin. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar Yoga.
Διευθύνει το «Κέντρο Χορού & Τεχνών DANSARTE», συνδυάζοντας την παράλληλη λειτουργία της σχολής χορού, πολιτιστικών εκδηλώσεων και διεθνών σεμιναρίων. Από το 2009 φιλοξενεί στο Dansarte το Axis Syllabus του Frey Faust σε μακρόχρονους εκπαιδευτικούς κύκλους. Είναι και η ίδια πιστοποιημένη καθηγήτρια του Axis Syllabus.
Έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα να ξεκινήσει στην Ελλάδα το 1ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Body-Mind Centering® (Somatic Movement Education).