Σεμινάριο Body-Mind Centering με την Τατιάνα Λοβέρδου

Η Εξελικτική Διαδικασία (Developmental Process) υποστηριζόμενη από το σκελετικό και το οργανικό σύστημα.

Σάββατο 6 Απριλίου, ώρα 4:00 - 8:00 μ.μ.
και Κυριακή 7 Απριλίου 2019, ώρα 2:00 - 6:00 μ.μ.
Διάρκεια σεμιναρίου: 8 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 100 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210-6819648, 6942406992 και loverdoutatiana@yahoo.gr
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Η εξέλιξη δεν είναι μια γραμμική διαδικασία αλλά ολοκληρώνεται μέσα από στάδια που θυμίζουν κύματα, όπου το ένα καλύπτει εν μέρει το άλλο, και όπου το κάθε στάδιο περιέχει στοιχεία από όλα τα άλλα. Καθώς το κάθε στάδιο που προηγείται υπογραμμίζει και στηρίζει το επόμενο, κάθε παράληψη, διακοπή ή αποτυχία στην ολοκλήρωση ενός σταδίου μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ευθυγράμμισης-κίνησης, ανισορροπίας στα συστήματα του σώματος καθώς επίσης προβλήματα στην αντίληψη, ακολουθία, οργάνωση, μνήμη και δημιουργικότητα.
Στο σεμινάριο αυτό θα αναζητήσουμε όλα τα εξελικτικά κινητικά πρότυπα από την μέρα της γέννησής μας ταξιδεύοντας προς την παιδική ηλικία και αργότερα προς την ενήλικη ζωή μας. Σπρώχνοντας, έρποντας, μπουσουλώντας αλλά και ορθώνοντας την σπονδυλική στήλη κόντρα στην βαρύτητα μεγαλώνουμε σε μια διαδικασία διαρκούς αναδίπλωσης προς τον εαυτό μας αλλά και αναζήτησης του εξωτερικού περιβάλλοντος. Εστιάζοντας στο σκελετικό σύστημα- οστά και αρθρώσεις, θα ανακαλύψουμε μαζί τους μηχανισμούς της μετακίνησης χαμηλά στο έδαφος αλλά και στην προσπάθεια να σηκωθούμε στην όρθια θέση.
Θα χρησιμοποιήσουμε τα όργανα σαν εσωτερικό περιεχόμενο του σκελετού ανακαλύπτοντας την δυνατότητα να υποστηρίξουν αλλά και να υποστηριχτούν σε όλες τις μεταφορές του βάρους.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε και να διορθώσουμε τις ελλείψεις ολοκλήρωσης των εξελικτικών προτύπων της βρεφικής και παιδικής ηλικίας.

Εργαλεία του σεμιναρίου είναι:
Η Εμπειρική Ανατομία
Η Τέχνη της Αφής
Η κίνηση
Η μουσική
Ο σωματικός και λεκτικός διάλογος
Το χτίσιμο της εμπιστοσύνης μέσα στην ομάδα

Το σεμινάριο δεν απαιτεί χορευτική δεξιότητα, είναι ανοιχτό σε όλους και εισαγωγικό για το επερχόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Η Τατιάνα Λοβέρδου είναι Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού και Διευθύντρια της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής «Κέντρο Χορού και Τεχνών» Dansarte.
Ως υπότροφος του Fulbright σπούδασε στο School of Body-Mind Centering® (στο Amherst College, Η.Π.Α) την περίοδο 1999 - 2002, αποκτώντας τους τίτλους Practitioner και Somatic Movement Educator, ενώ το 2000 πήρε μαθήματα σύγχρονου χορού στην Νέα Υόρκη (Trisha Brown’s School και Movement Research School). Παράλληλα ασχολήθηκε με την Yoga. Μαθήτευσε δίπλα στους δασκάλους Patti Bradshaw, Κωνσταντίνο Γιαννετάκη, Penny Chaplin. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar Yoga.
Διευθύνει το «Κέντρο Χορού & Τεχνών DANSARTE», συνδυάζοντας την παράλληλη λειτουργία της σχολής χορού, πολιτιστικών εκδηλώσεων και διεθνών σεμιναρίων. Από το 2009 φιλοξενεί στο Dansarte το Axis Syllabus του Frey Faust σε μακρόχρονους εκπαιδευτικούς κύκλους. Είναι και η ίδια πιστοποιημένη καθηγήτρια του Axis Syllabus.
Έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα να ξεκινήσει στην Ελλάδα το 1ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Body-Mind Centering® (Somatic Movement Education).