Αισθήσεις και Αντίληψη 1 - Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Body‑Mind Centering

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Somatic Movement Education (S.M.E.) με την τετραήμερη ενότητα: Αισθήσεις και Αντίληψη 1 (Senses and Perception 1)

Έναρξη: Σεπτέμβριος 2019
Ημερομηνίες: Πέμπτη 5, Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
'Ωρες: 9:00 π.μ. - 6:15 μ.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 6942406992, 2610272668 (18:00-22:00) και loverdoutatiana@yahoo.gr
Χώρος διεξαγωγής: DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι

Διδάσκουν: Τζάνετ Αμάτο και Μαρίνα Τσαρτσαρά
Βοηθός δασκάλου: Τατιάνα Λοβέρδου
Παραγωγή: Dansarte Κέντρο Χορού και Τεχνών
Διοργάνωση: Τατιάνα Λοβέρδου

Αισθήσεις και Αντίληψη 1
Οι αισθήσεις μας ξεκινούν ως δυνατότητες και αναπτύσσονται μέσω της απόκρισης σε ερεθίσματα κι εμπειρίες. Οι αισθήσεις της αφής και της κίνησης βρίσκονται σε όλο το σώμα, σε κάθε κύτταρο. Οι αισθήσεις της όρασης, της ακοής, της γεύσης και της όσφρησης βρίσκονται στο κεφάλι. Μέσω των αισθήσεών μας λαμβάνουμε πληροφορίες από το εσωτερικό περιβάλλον (τον εαυτό μας) και το εξωτερικό περιβάλλον (τους άλλους και τον κόσμο). Ο τρόπος που φιλτράρουμε, τροποποιούμε, διαστρεβλώνουμε, αποδεχόμαστε, απορρίπτουμε και χρησιμοποιούμε αυτή την πληροφορία είναι μέρος της δράσης της αντίληψης.
Η αντίληψη είναι μια σφαιρική εμπειρία. Είναι η σωματο-ψυχική διαδικασία ερμηνείας της πληροφορίας βασισμένη στην παρελθοντική εμπειρία, σε περιστάσεις του παρόντος, και σε μελλοντικές προσδοκίες. Όταν επιλέγουμε να απορροφήσουμε την πληροφορία, συνδεόμαστε με αυτή την πλευρά του περιβάλλοντός μας. Όταν εμποδίζουμε την πληροφορία, αμυνόμαστε σε αυτή την πλευρά. Η μάθηση είναι η διαδικασία κατά την οποία οι ποικίλες αντιδράσεις μας στην πληροφορία εξαρτώνται από το πλαίσιο της κάθε κατάστασης.

Αυτή η ενότητα περιλαμβάνει:
  • Εξερεύνηση των 6 αισθήσεων (κίνηση, αφή, γεύση, όσφρηση, ακοή και όραση).
  • Ανάλυση του κύκλου της αντιληπτικής απόκρισης ως μια διαδικασία της αντίληψης.
  • Σύνδεση, άμυνα και μάθηση ως ψυχοσωματικές διαδικασίες βασισμένες στις αντιλήψεις.

Κόστος Εκπαιδευτικού Προγράμματος: 400 ευρώ για κρατήσεις θέσεων έως 5 Ιουλίου 2019.
Μετά τις 5 Ιουλίου, το ποσόν θα διαμορφωθεί στα 450 ευρώ.
Ελάχιστη κατάθεση κράτησης: 50 ευρώ (μη επιστρέψιμα)
Εθνική Τράπεζα: Αρ. λογ/μου 225/950975-55, ΙΒΑΝ: GR7701102250000022595097555
Δικαιούχος: Λοβέρδου Αναστασία του Νικολάου.


Η Τζάνετ Αμάτο είναι διευθύντρια προγράμματος και δασκάλα του Body-Mind Centering® Πιστοποιημένη Δασκάλα, Practitioner, Somatic Movement Educator (Εκπαιδεύτρια ενσώματης κίνησης) στο Body-Mind Centering® και IDME (Infant developmental movement educator - Εκπαιδεύτρια βρεφικής αναπτυξιακής κίνησης)
Η Τζάνετ συνδιευθύνει το αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Body-Mind Centering® στην Γαλλία στον σύλλογο Soma και διευθύνει το εξίσου αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα για το Κέντρο Χορού και Τεχνών Dansarte.
Από το 2005, διδάσκει στα εκπαιδευτικά προγράμματα πιστοποίησης του BMC® στην Ευρώπη και το Μόντρεαλ. Η Τζάνετ είναι επίσης χορεύτρια και έχει χορέψει για την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Ομάδα Χορού «Οκυρόη» στην Αθήνα, από το 1982 έως και το 1991. Από το 1992 ζει στο Παρίσι, όπου διδάσκει και επιδιώκει την δική της χορογραφική έρευνα και δημιουργία. Η καλλιτεχνική της καριέρα είναι βαθιά επηρεασμένη από την γνωριμία και συνεργασία της με τους: Τζερόμ Άντριους (χορευτή, χορογράφο και μαθητή του Τζόσεφ Πιλάτες), Σολάνζ Μινιοτόν και Μπόνι Μπέινμπριτζ Κόεν (Ιδρύτρια του BMC® στις ΗΠΑ).
Επίσης, η Τζάνετ είναι πιστοποιημένη δασκάλα μεθόδου Πιλάτες και Ρέϊκι Ι & ΙΙ.
Mελετά την Κρανιοιερή θεραπεία και την βιοδυναμική προσέγγιση του Δρ. Ουίλιαμ Μάρτιν Άλεν PhD.DDO για 20 χρόνια. Αντλεί πληροφορίες και στοιχεία από ένα ευρύ φάσμα εξειδικεύσεων: τον χορό, την διδασκαλία και πρακτική του BMC® και το Πιλάτες. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα από το 1989.

Η Μαρίνα Τσαρτσαρά (MSc), είναι μια διεπιστημονική καλλιτέχνης της κίνησης και εικαστικών τεχνών. Είναι Somatic Movement Educator (Εκπαιδεύτρια κίνησης μέσω ενσωμάτωσης) / Practitioner και πιστοποιημένη δασκάλα στο Body-Mind Centering® (BMC®) καθώς και Holistic Life Coach.
Τα τελευταία 10 χρόνια έχει την υποστήριξη του Συμβουλίου Καλών Τεχνών της Αγγλίας για την έρευνα και τη δημιουργία έργων πάνω στα Somatics σε σχέση με τις χρόνιες ασθένειες, μέσω της δημιουργίας παραστάσεων, καθώς και της ενσωματωμένης θέασης.
Σήμερα ζει στην Βαρκελώνη όπου διδάσκει τακτικά Somatics & Art making, ενώ διδάσκει και παρουσιάζει την δουλειά της διεθνώς.

Η Τατιάνα Λοβέρδου είναι Χορογράφος, Καθηγήτρια Χορού και Διευθύντρια της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής «Κέντρο Χορού και Τεχνών» Dansarte.
Ως υπότροφος του Fulbright σπούδασε στο School of Body-Mind Centering® (στο Amherst College, Η.Π.Α.) την περίοδο 1999 - 2002, αποκτώντας τους τίτλους Practitioner και Somatic Movement Educator, ενώ το 2000 πήρε μαθήματα σύγχρονου χορού στην Νέα Υόρκη (Trisha Brown’s School και Movement Research School). Παράλληλα ασχολήθηκε με την Yoga. Μαθήτευσε δίπλα στους δάσκαλους Patti Bradshaw, Κωνσταντίνο Γιαννετάκη, Penny Chaplin. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar Yoga.
Διευθύνει το «Κέντρο Χορού & Τεχνών DANSARTE», συνδυάζοντας την παράλληλη λειτουργία της σχολής χορού, πολιτιστικών εκδηλώσεων και διεθνών σεμιναρίων. Από το 2009 φιλοξενεί στο Dansarte το Axis Syllabus του Frey Faust σε μακρόχρονους εκπαιδευτικούς κύκλους. Είναι και η ίδια πιστοποιημένη καθηγήτρια του Axis Syllabus.
Έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα να ξεκινήσει στην Ελλάδα το 1ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Body-Mind Centering® (Somatic Movement Education)