Μπαλέτο για ενήλικες

Κάθε Δευτέρα 8:30 - 10:00 μ.μ.
με την Mary Kate Sheehan.

Πληροφορίες - συμμετοχές: τηλ. 210-6819648, 6974924991
(10:00 π.μ. - 1:00 μ.μ. και 5:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.)
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη διδαχθεί τις βασικές αρχές του κλασσικού μπαλέτου και επιθυμούν να γυμναστούν, να εκφραστούν και να εξελιχθούν κινησιολογικά μέσα από αυτό, δίνοντας έμφαση στην ανατομία και την ενδυνάμωση του σώματος.
Το μάθημα ξεκινάει με μια σειρά ασκήσεων στην μπάρα βασισμένο στις αρχές του κλασσικού χορού και ολοκληρώνεται στο κέντρο. Κατά την διάρκεια του μαθήματος γυμνάζονται όλες οι μυϊκές ομάδες με ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση του κορμού και των ποδιών.
Οι ασκήσεις κλασσικού χορού υπό τον ήχο της κλασσικής μουσικής συντελούν στην ορθοσωμία, στην ευλυγισία και στον συντονισμό του μυοσκελετικού συστήματος, βελτιώνοντας αισθητά τις γραμμές του σώματος μέσω της τεχνικής και της δημιουργικής έκφρασης.

Η Mary Kate Sheehan (Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια) είναι χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια σύγχρονου χορού τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στην Ευρώπη. Είναι κάτοχος πτυχίου Β.Α. in Performing Arts, με έμφαση στον χορό, του St. Mary's College της Καλιφόρνιας, καθώς και χορεύτρια Ιρλανδέζικων χορών με πολλές διακρίσεις σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Έχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες και χορογράφους όπως οι: Yvonne Rainer, Keigwin+Company, Sean Curran Company. Julia Ehrstrand, Tyler Gilstrap, Marlena Wolfe, Darrah Carr, The Windmill Factory και έχει λάβει μέρος σε πολλές παραστάσεις σε ΗΠΑ, Μεξικό, Σουηδία, Ιρλανδία, Γκάνα και Κύπρο. Είναι General Manager στην Sidra Bell Dance της Νέας Υόρκης και παραδίδει μαθήματα σε επαγγελματικά, προ-επαγγελματικά και ερασιτεχνικά τμήματα χορού, σε ΗΠΑ, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νότια Αφρική και Ελλάδα.