Σύγχρονος χορός για ενήλικες

Αναστέλλεται προσωρινά

Κάθε Δευτέρα 7:00 - 8:30 μ.μ. (μεσαίο επίπεδο)
με την Αναστασία Ζαφειράκη.

Τρίτη 5:00 - 6:30 μ.μ. (επίπεδο προχωρημένων)
με την Χρυσηίδα Λιατζιβίρη.

Τετάρτη 12:30 - 1:30 μ.μ. (επίπεδο για όλους)
με την Αναστασία Ζαφειράκη.

Τετάρτη 8:30 - 10:00 μ.μ. (επίπεδο προχωρημένων)
με την Ελένη Αραπάκη.

Παρασκευή 7:00 - 8:30 μ.μ. (επίπεδο αρχαρίων)
με την Αναστασία Ζαφειράκη.

Πληροφορίες - συμμετοχές: τηλ. 210-6819648, 6974924991
(10:00 π.μ. - 1:00 μ.μ. και 5:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.)
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Ο χορός ως μορφή τέχνης, οφείλει να είναι προσιτός σε όλους. Η απόλυτη ένωση της τέχνης του χορού με την άσκηση, μέσα από κινήσεις εμπνευσμένες από τον κλασσικό χορό, τον σύγχρονο, καθώς και τον χορό τζάζ, έχει σαν στόχο την αισθητική και χορευτική καλλιέργεια, την εκμάθηση βασικών χορευτικών κινήσεων, την απώλεια θερμίδων και την αύξηση των επιπέδων ευεξίας

Η Αναστασία Ζαφειράκη είναι απόφοιτος του Ε.Μ.Π. (τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού "Ραλλού Μάνου".
Η πρώτη της επαφή με τον χορό έγινε στο Fix Dance Studio του Μιχάλη Ναλμπάντη και έκτοτε ακολούθησαν μαθήματα και σεμινάρια σε σχολές χορού στην Αθήνα, αλλά και στο εξωτερικό.
Στην μέχρι τώρα πορεία της έχει χορέψει στις παραστάσεις «Επιτέλους σπίτι μας» (2014) και «65 χρόνια Ραλλού Μάνου» (2016) στο θέατρο Μιχάλης Κακογιάννης, όπου και παρουσίασε την πρώτη χορογραφική της δουλειά «Από λάσπη κι ονείρατα».
Βασική της πεποίθηση είναι πως μόνο με εξάσκηση πνευματική και σωματική, αλλά και με συνέπεια και προσήλωση, μπορεί κανείς να κατακτήσει τους στόχους του. Αυτός είναι και ο οδηγός της ως δασκάλα, χορεύτρια και χορογράφος.  

Η Χρυσηίς Λιατζιβίρη είναι χορεύτρια, χορογράφος, καλλιτεχνική διευθύντρια της SYNDRAM dance co. (μέλος του Σωματείου Ελλήνων χορογράφων) και καθηγήτρια σύγχρονου χορού.
Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού Ραλλού Μάνου και συνέχισε την σπουδή της στον χορό παρακολουθώντας σεμινάρια και ειδικά trainings release technique, αυτοσχεδιασμού, χορογραφίας και performing στο εξωτερικό με δασκάλους όπως: I. Aspillaga, D. Zambrano, N. Verdoorn, S. Wookey, L. Steiner, A. Mora, K. Johnson, K. Wachter, W. Vandekeybus, H. Horn, R. Maliphant, J. Lepore, K. Koegel, C. Parkinson, D. Hernandez,  Δ. Κόκκινο κ.α. Έχει επίσης παρακολουθήσει επί σειρά ετών σεμινάρια υποκριτικής, somatics (yoga, tai chi, pilates, Alexander κ.α.) και έχει εντρυφήσει στην μέθοδο Reiki.
Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια και χορογράφος σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, της Εθνικής Λυρικής σκηνής και του Φεστιβάλ Αθηνών υπό την καθοδήγηση σκηνοθετών και καλλιτεχνών όπως: Β. Παπαβασιλείου, Σ. Κραουνάκης, Γ. Ιορδανίδης, Β. Νικολαίδης, Σ. Ευαγγελάτος, Κ. Ρουγγέρη, E. Gramms, Ν. Χαραλάμπους κ.α.
Σαν χορεύτρια έχει συνεργαστεί με Έλληνες και ξένους χορογράφους όπως: Ε. Πίττα, Π. Γάλλιας, Γ. Μπαγουρδής, Α. Ιγνατίου, Ι. Σιδέρης, Ε. Γκασούκα, F. Mazuchelli, A. Knust, Κ. Κοσμίδης κ.α.
Ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την χορογραφία το 2007 και έκτοτε έχει χορογραφήσει:
"Ξανθίππη" (Θέατρο Γκλόρια μικρό με την Ματθίλδη Μαγγίρα & σκην. Κ. Παπαιωάννου)
"Ταρτούφος" (Θέατρο του Νέου Κόσμου - σκην. Κ. Μάρκελλος),
"Χρόνος παλιός… Ο ουρανός κατακόκκινος" (Θέατρο Αργώ - σκην. Τ. Λιατζιβίρης),
"Άσκηση φαντασίας" (Εθνικό Θέατρο – σκην. Κ. Ευαγγελάτου),
"Ιλιάδα" (σκην. Κ. Μεγαπάνος),
"Θεσμοφοριάζουσες"  (σκην. Ν. Χαραλάμπους),
"Ερωτευμένη νεκρή" (Αμφιθέατρο – σκην. Κ. Ευαγγελάτου),
"Τόμ Σώγερ" (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης – σκην. Ι. Σιδέρης),
"Orlando furioso" (Εθνική Λυρική Σκηνή – σκην. Μ. Γυπαράκη),
"Συνταγματάρχης πουλί" (Θέατρο Κνωσσός – σκην. Λ. Τσάγκας),
"Η συνοδός" (Πάνδημως Ηώς - Δ. Χατούπη – σκην. Δ. Κωνσταντινίδης), κ.α.
Το 2006 ιδρύει (σε συνεργασία) την ομάδα χορού FAREWELL και παρουσιάζει την ομώνυμη παράσταση στην πρώτη Βαλκανική σύναξη τεχνών στην Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του ΟΠΕΠ και του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και στο φεστιβάλ χορού του Σωματείου Ελλήνων χορογράφων στο θέατρο Αργώ στην Αθήνα. Για την συγκεκριμένη παραγωγή επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Το 2007 δημιουργεί την SYNDRAM dance co. της οποίας είναι καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφος των παραστάσεων: PARTY, PHOTO FINISH, ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, ΙΣΜΗΝΗ, GO.SO.LO., ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ (σε συνεργασία), FOS (work in progress), ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, Η ΖΩΗ ΑΥΤΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Με αυτές τις παραγωγές έχει συμμετάσχει στο φεστιβάλ χορού του ΣΕΧ, σε φεστιβάλ δήμων της Ελλάδας, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και εορτασμούς (100 χρόνια από τη γέννηση του Γ. Ρίτσου κ.α.), στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ DANCE DAYS 4, στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ χορού DANCE FEST ΑΚΡΟΠΟΔΗΤΙ και έχει επιχορηγηθεί από κρατικούς και άλλους φορείς (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.α.).
Με την εν λόγω ομάδα δημιούργησε το 2015 το πρώτο της video dance, εμπνευσμένο και ομότιτλο με την παράσταση ΕΥΘΡΑΥΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ, το οποίο επιλέχθηκε ήδη να παρουσιαστεί τον Οκτώβρη 2015 στο διεθνές φεστιβάλ Μoving Images video dance festival 1st edition-Nicosia, στο ευρωπαικό φεστιβάλ DANCE DAYS 6 και στο Athens Video Dance Project τον Απρίλη του 2017.
Τον Σεπτέμβρη του 2012 της ανατέθηκε να χορογραφήσει την τελετή έναρξης του 13ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων που έλαβε χώρα στον Βόλο σε συνεργασία με τον δήμο Βόλου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και την FINA (παγκόσμια ομοσπονδία κολύμβησης).
Έχει διδάξει σύγχρονο χορό στο Καλλιτεχνικό σχολείο Γέρακα, στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στην Δραματική Σχολή Δήλος της Δ. Χατούπη.
Έχει επίσης παραδώσει σεμινάρια σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και performance, σεμινάρια για ηθοποιούς και διαλέξεις για τον χορό σε συνεργασία με τους εξής φορείς: φεστιβάλ DANCE DAYS, στούντιο Χώρος (πρώην Μέτση), Artistic studio, Omadance studio (P. Tavernier), School of dance, Επαγγελματική σχολή χορού Άννας Πέτροβα, Θέατρο στον Κύβο (Κ. Κοσμιδή), Δώρα Στράτου κ.α.
Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών με το Υπουργείο Πολιτισμού ως ειδική εξετάστρια για το μάθημα του σύγχρονου χορού – αυτοσχεδιασμού στις εισαγωγικές, κατατακτήριες και διπλωματικές εξετάσεις για τις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές χορού της Ελλάδας και με το Υπουργείο Παιδείας για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Καλλιτεχνικού σχολείου Γέρακα.
Διδάσκει χορό στη Δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κούν, σύγχρονο χορό - θεωρία - ανάλυση - διδασκαλία στην Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού της Μ. Χατζημιχάλη και σύγχρονο χορό & αυτοσχεδιασμό στο HOPA - House of Performing Arts, συμμέτοχος στο Ευρωπαικό πρόγραμμα S.T.A.DY Dance: Skills and Tools to Address Diversity in Dance training.

Η Ελένη Αραπάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες (παγκράτιο) έως το 2005. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή χορού "ΚΣΟΤ" όπου αποφοίτησε το 2010. Την ίδια χρονιά γίνεται δεκτή στην ακαδημία S.E.A.D. στην Αυστρία ολοκληρώνοντας τις σπουδές της πάνω στον σύγχρονο χορό το 2012. Από τότε έχει συνεργαστεί με αρκετούς χορογράφους και ομάδες χορού όπως Sonya Levin, Carlos Matos, Martin Kilvady, Eleonore Valery, David Zambrano, Alexander Wengler, Nobulus dance Company, Gotra ballet, Aachen Theater. Το 2015 έγινε πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από την σχολή Yoga Union σε συνεργασία με την φημισμένη Ινδική σχολή Sampoorna Yoga πάνω στην τεχνική της Αshtanga Vinyasa Flow Yoga. Τον Μάϊο του 2016 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου συνεργάζεται με διάφορες ομάδες χορού.