Σύγχρονος χορός για παιδιά 8-12 ετών

Αναστέλλεται προσωρινά

Κάθε Δευτέρα 6:00 - 7:00 μ.μ.
με την Αναστασία Ζαφειράκη.

Κάθε Τετάρτη 6:00 - 7:00 μ.μ.
με την Σάνια Στριμπάκου.

Κάθε Σάββατο 12:00 - 1:00 μ.μ.
με την Έλενα Αραπάκη.

Πληροφορίες - συμμετοχές: τηλ. 210-6819648, 6974924991
(10:00 π.μ. - 1:00 μ.μ. και 5:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.)
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Σκέψου: το μωρό στην κοιλιά της μαμάς του κινείται για να της πει "είμαι εδώ!" ή "πότε βγαίνουμε??" ή "σ΄αγαπώ!". Χορεύει πριν καταλάβει ότι υπάρχει, πριν φορτώσει την ζωή του με "πρέπει", ντροπές, φόβους, κοινωνικά ταμπού. Δες τα παιδιά. Κινούνται τόσο υπέροχα ελεύθερα, που θα μείνουν πάντα οι σπουδαιότεροι χορευτές αυτού του σύμπαντος!
Σε αυτό το εργαστήρι σύγχρονου χορού θα προσπαθήσουμε να διοχετεύσουμε αυτή την υπέροχη ενέργεια σε τόπους έκφρασης και δημιουργίας. Εντάσσουμε στο κινητικό μας λεξιλόγιο τις βασικές αρχές της τεχνικής release, ενώ μαθαίνουμε στηρίξεις, κατακόρυφα, ρόδες, εξασκούμε την ικανότητα ισορροπίας μας, τον συντονισμό μας, μοιραζόμαστε τον χώρο μας. Δημιουργούμε ένα σώμα δυνατό, έτοιμο να πηδήξει, να πετάξει, να κυλήσει, να μείνει ακίνητο, αλλά και εκφραστικό, έτοιμο να χορέψει!!

Η Αναστασία Ζαφειράκη είναι αποφοίτος του Ε.Μ.Π. (τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού "Ραλλού Μάνου".
Η πρώτη της επαφή με τον χορό έγινε στο Fix Dance Studio του Μιχάλη Ναλμπάντη και έκτοτε ακολούθησαν μαθήματα και σεμινάρια σε σχολές χορού στην Αθήνα, αλλά και στο εξωτερικό.
Στην μέχρι τώρα πορεία της έχει χόρεψει στις παραστάσεις «Επιτέλους σπίτι μας» (2014) και «65 χρόνια Ραλλού Μάνου» (2016) στο θέατρο Μιχάλης Κακογιάννης, όπου και παρουσίασε την πρώτη χορογραφική της δουλειά «Από λάσπη κι ονείρατα».
Βασική της πεποίθηση είναι πως μόνο με εξάσκηση πνευματική και σωματική, αλλά και με συνέπεια και προσήλωση, μπορεί κανείς να κατακτήσει τους στόχους του. Αυτός είναι και ο οδηγός της ως δασκάλα, χορεύτρια και χορογράφος.

Η Σάνια Στριμπάκου είναι χορεύτρια και δασκάλα χορού. Σπούδασε στην Κρατική Σχολή Χορού στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Έχει συνεργαστεί με πολλές ομάδες χορού στην Αθήνα και στο Άμστερνταμ, ως χορεύτρια και βοηθός χορογράφου, και έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικά έργα. Έχει διδάξει μουσικοκινητική αγωγή, σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, σε μεγαλύτερα παιδιά και εφήβους καθώς και σε ενήλικες όλων των ηλικιών, (Movements της Χρ. Μπρίκμαν στη Βάρη, Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας "Φάρις", Ωδείο Πύλου, στούντιο Quasistellar, σχολή του Γ. Μέτση, dan.c.ce, Κινητήρας, dancevacuum, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας).

Η Έλενα Αραπάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τις πολεμικές τέχνες (παγκράτιο) έως το 2005. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στην Κρατική Σχολή χορού "ΚΣΟΤ" όπου αποφοίτησε το 2010. Την ίδια χρονιά γίνεται δεκτή στην ακαδημία S.E.A.D. στην Αυστρία ολοκληρώνοντας τις σπουδές της πάνω στον σύγχρονο χορό το 2012. Από τότε έχει συνεργαστεί με αρκετούς χορογράφους και ομάδες χορού όπως Sonya Levin, Carlos Matos, Martin Kilvady, Eleonore Valery, David Zambrano, Alexander Wengler, Nobulus dance Company, Gotra ballet, Aachen Theater. Το 2015 έγινε πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από την σχολή Yoga Union σε συνεργασία με την φημισμένη Ινδική σχολή Sampoorna Yoga πάνω στην τεχνική της Αshtanga Vinyasa Flow Yoga. Τον Μάϊο του 2016 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου συνεργάζεται με διάφορες ομάδες χορού.