Σύγχρονος χορός για όλους (Πρωϊνό τμήμα)

Κάθε Τετάρτη 12:30 - 1:30 μ.μ.
με την Αναστασία Ζαφειράκη.

Πληροφορίες - συμμετοχές: τηλ. 210-6819648, 6974924991
(10:00 π.μ. - 1:00 μ.μ. και 5:00 μ.μ. - 8:00 μ.μ.)
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Εισπνοή. Και ήρθαμε «εδώ», με τα πιο άνετα ρούχα μας, να αρχίσουμε ξαπλώνοντας στο πάτωμα!
Εκπνοή. Και είναι το «τώρα» , που θα αφήσει μακριά από την αίθουσα και έξω από το σώμα μας τις εντάσεις και τα φορτία που κουβαλάμε.
Ενεργοποίηση, κίνηση, παύση. Επανάληψη.
Τα μόνα που θα χρειαστούμε για αυτή την μία ώρα είναι μάτια ανοιχτά, επιθυμία να εκπαιδευτεί, με νέους τρόπους, αυτό το σώμα, που είναι η σύνδεσή μας με τον κόσμο, υπομονή και αγάπη για τον εαυτό μας!
Έκφραση, δύναμη, τεχνική, ρυθμός.
Από όπου κι αν ξεκινήσαμε, ο καθένας ξεχωριστά, στο τέλος του μαθήματος θα έχουμε γίνει μια ομάδα που κινείται, μεταφέρεται στον χώρο, αλλάζει επίπεδα, κατευθύνσεις, δυναμικές, ταχύτητες.. χορεύει!

Αναστασία Ζαφειράκη - Βιογραφικό
Ο χορός. Ήταν πάντα ο τρόπος που επέλεγα να εκφράζομαι, η γέφυρά μου με τον κόσμο. Ως παιδί δεν είχα την ευκαιρία να ζήσω το όνειρο μου, αλλά ανήκω στους ανθρώπους που πιστεύουν πως «είμαστε οι επιλογές μας». Έτσι, αποφοίτησα απ το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., εργάστηκα σε αυτόν τον κλάδο για αρκετά χρόνια, αλλά η καρδιά μου χτυπούσε αλλού.
Εκπαίδευση. Μαθήματα και σεμινάρια σε σχολές χορού στην Αθήνα, αλλά και το εξωτερικό, με προετοίμασαν για τις σπουδές στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού Ραλλού Μάνου, από όπου και αποφοίτησα τον Ιούνιο του 2016. Ακολούθησε η εκπαίδευσή μου στην μέθοδο Pilates, το 2019.
Η σκηνή. Είναι πάντα το μεγάλο στοίχημα που βάζεις με τον εαυτό σου. Στην ως τώρα πορεία μου χόρεψα στις παραστάσεις «Επιτέλους σπίτι μας» (2014) και «65 χρόνια Ραλλού Μάνου» (2016) στο θέατρο Μιχάλης Κακογιάννης, όπου και παρουσίασα την προσωπική μου χορογραφική δουλειά «Από λάσπη κι ονείρατα», στην παράσταση «Mirrors» του Αιγινήτειου νοσοκομείου για τις διατροφικές διαταραχές, σε χορογραφία Ευφροσύνης Δημοπούλου (2017), ενώ παρουσίασα προσωπικές χορογραφίες στις παραστάσεις των σχολών χορού DanceVacuum και musical P.M.T.P. By SIA KOSKINA. Τον Ιούνιο του 2018 συν δημιούργησα με την Μαριάννα Καραβίδα το έργο «Σώμα θυμήσου», για το φεστιβάλ «Tempus Verum»
Φιλοσοφία ζωής. Η σωματική και πνευματική εξάσκηση, η αγάπη και η φροντίδα για το σώμα και την ψυχή, ο νους, που είναι ανοιχτός σε ερεθίσματα, η ανάγκη για μοίρασμα, αλλά και η συνέπεια απέναντι στους προσωπικούς μου στόχους, είναι οδηγοί μου στο να γίνομαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.