Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά 7-12 ετών

Αναστέλλεται προσωρινά

Κάθε Σάββατο 4:00 - 5:30 μ.μ.
με την Μαργαρίτα Αμαραντίδη.

Ένα θεατρικό εργαστήρι για μαθητές του Δημοτικού, στο οποίο αποκτούμε κινητικές δεξιότητες, διευρύνουμε την κινητική αντίληψη, μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε, φτιάχνουμε τις δικές μας εικόνες αυτοσχεδιάζοντας και αποκτούμε συνείδηση των εκφραστικών δυνατοτήτων του σώματος μας με απώτερο σκοπό την δημιουργία θεατρικής παράστασης.

Το εργαστήρι γίνεται με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου.
Διάρκεια: 25 συναντήσεις.
Οι συναντήσεις θα γίνονται στο DanceVacuum Centre of Performing Arts, Διογένους 42, Χαλάνδρι. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στις 9/11/2019. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα.
Πληροφορίες: τηλ. 210-6819648 και 6974924991.

Τα εργαστήριο θα λειτουργήσει εφόσον εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα τουλάχιστον 10 συμμετοχών και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Προηγούνται οι δημότες και οι κάτοικοι Χαλανδρίου.
Το κόστος για την συμμετοχή είναι 15,00 ευρώ η εγγραφή και 10,00 ευρώ η μηνιαία εισφορά. Οι εισφορές καταβάλλονται στο ταμείο του Δήμου, Αγ. Γεωργίου 30, 1ος όροφος, από Δευτέρα έως και Πέμπτη. 08:00 - 13:15.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μετά την πρώτη συνάντηση, ώστε να είναι βέβαιοι για την παρακολούθηση του εργαστηρίου, διότι δεν είναι δυνατόν να επιστραφούν χρήματα.
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά στα e-mail: alexandra.papasotiriou@halandri.gr  και tm.politismou@halandri.gr


Η Μαργαρίτα Αμαραντίδη είναι απόφοιτος της σχολής του Εθνικού Θεάτρου, έχει κάνει σπουδές με τον Φιλίπ Γκωλιέ στο Παρίσι, ενώ επίσης είναι αριστούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.
Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον Πέτερ Στάϊν, τον Δημήτρη Μαυρίκιο, τον Στάθη Λιβαθινό, τον Βασίλη Νικολαϊδη, την Αγγελική Στελλάτου, την Σεσίλ Μικρούτσικου και τον Παναγιώτη Λάρκου.
Η ίδια έχει σκηνοθετήσει τον «Κώδικα Χαμουραμπί», το «The Theater Case» με τους βλακlist (των οποίων είναι ιδρυτικό μέλος) και την χοροθεατρική παράσταση «FormEnVie», καθώς και στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην ομάδα «Άφαντοι» το έργο του Αουγκούστο Μπόαλ «Ο θείος Μακ Πάτο και το χάπι». Επίσης έχει μεταφράσει το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ.
Στην τηλεόραση έχει συνεργαστεί με την Ελισσάβετ Χρονοπούλου, τον Κώστα Κουτσομύτη αντίστοιχα (ΝΕΤ), Κώστα Κεκεμένη, Χρήστο Δήμα, Άρη Μπαφαλούκα, Βασίλη Ντούρο, Χρήστο Νικολέρη (Alpha), και Πάνο Κράββα (Μega).
Στον κινηματογράφο την είδαμε στην κωμωδία της Όλγας Μαλέα «Λουκουμάδες Με Μέλι» (2005), επίσης έχει συνεργαστεί με την Εμμανουέλα Φραγκιαδάκη, τον Σων Τζεϊμς Σάττον, τον Αλέξανδρο Σκούρα, την Γιώτα Καρατζέτζου, τον Δημήτρη Διακουμόπουλο και τον Στράτο Κρητικό.
Στην διαφήμιση έχει συνεργαστεί με τους: Πάνο Κορώνη, Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, Γιώργο Λάνθιμο, Πλάτωνα Ανδρονίδη, Βαγγέλη Λυμπερόπουλο, Θεόφιλο Παπαστυλιανό κ.α.
Ως σπουδάστρια εικαστικών, από το 2008 έως τώρα, έχει συμμετάσχει σε έξι συνολικά ομαδικές εκθέσεις σε Μουσείο Γουλανδρή, ΑΣΚΤ, Bios, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, M12.
Έχει λάβει τιμητική διάκριση ερμηνείας από το 2ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (Ίδρυμα Κακογιάννη, Ιούνιος 2012) για την ταινία μικρού μήκους «Gran Partita» του Αλέξανδρου Σκούρα.